image

Wethouder veiligheid slachtoffer van skimmers

maandag 8 februari 2010, 14:54 door Redactie, 5 reacties

De Zoetermeerse wethouder van veiligheid is slachtoffer van skimming geworden, zo meldt RTV West. Skimmers wisten vorige week duizend euro in Marokko van de rekening van Patrick van Domburg te halen. Zijn pinpas werd bij een betaalautomaat van de ING Bank in het winkelcentrum Stadshart gekopieerd. Hoeveel mensen er door de skimmers getroffen zijn is nog onbekend. Laatst werd bekend dat de FIOD een bende Roemeense skimmers had opgepakt en dat klanten van twee IKEA filialen geskimd waren.

Reacties (5)
08-02-2010, 16:03 door Righard J. Zwienenberg
Dit kan iedereen overkomen...

Voor een serie presentaties heb ik redelijk wat onderzoek gedaan naar skimmen en de installaties worden steeds technischer en onopvallender... Zo onopvallend dat het haast niet meer zichtbaar is voor de eind-gebruiker. Tel daar het niet reageren van de banken bij op... Ik heb al verschillende malen geldautomaten gezien waarbij de card-reader niet identiek is aan de foto op het scherm. Als ik hier dan over bel met de bank ben ik 'een lastpost'. Eenmaal heeft een helpdesk medewerker van de bank die ook US$ automaten op Schiphol heeft staan uiteindelijk zelfs de hoorn op de haak gegooid toen ik daarover belde (had 1.5 uur te overbruggen :-) De Bank wist ervan, de cardreader is door hen vervangen, alleen de afbeelding moet door een andere afdeling gedaan worden. In plaats van zo'n machine plat offline te halen laten ze dit gewoon doorgaan. En iedereen is zo laks om zijn pinpas er in te doen.

Zoals ik zei: het kan iedereen overkomen, zelf de beste. Een wethouder veiligheid, of andere mensen uit de 'beveiligingssector'. Ik kan me nog een lunch herinneren met de editor van Security.nl, U kent het wel, zo'n online security information website. Zijn pas was net geblokkeerd door de bank omdat deze in een geskimde geldautomaat heeft gezeten. Of was het gewoon opzet om mij te laten betalen??? Hallo Joran!!! :-)
08-02-2010, 17:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-02-2010, 17:42 door Anoniem
@ Peter V: Kan jij met zekerheid zeggen nooit slachtoffer te zullen worden van skimming ?
08-02-2010, 21:06 door monica8
Nee hoor dit is allemaal uit de lucht gegrepen, skimmen bestaat niet, er is geen schade en als er in enkele gevallen wat mis gaat dan is het de schuld van de klant. Tenslotte is het aantal keer dat per jaar gepind word zo groot, dat ook al worden er tig duizend kaarten geskimd het altijd maar een klein probleem is, niet het vermelden waard. Ik snap ook niet dat je elke dag in de media over skimmen leest, het is echt niet waar:)
09-02-2010, 10:20 door Anoniem
Door monica8: Nee hoor dit is allemaal uit de lucht gegrepen, skimmen bestaat niet, er is geen schade en als er in enkele gevallen wat mis gaat dan is het de schuld van de klant. Tenslotte is het aantal keer dat per jaar gepind word zo groot, dat ook al worden er tig duizend kaarten geskimd het altijd maar een klein probleem is, niet het vermelden waard. Ik snap ook niet dat je elke dag in de media over skimmen leest, het is echt niet waar:)

Sterker nog, de banken accepteren het als een aanvaardbaar risico tegenwoordig. Slachtoffers van skimming worden standaard gecompenseerd omdat de maatregelen om skimmen te bestrijden duurder zijn dan de schade die het veroorzaakt. Steeds vaker weten slachtoffers het eerder van hun bank, dat ze geskimmed zijn, dan dat ze er zelf achter komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.