image

Microsoft monitort Windows 7 gebruikers

dinsdag 16 februari 2010, 11:11 door Redactie, 44 reacties

Microsoft gaat vanaf vandaag elke 90 dagen controleren of Windows 7 systemen wel legitiem zijn, wat volgens een privacyvoorstander totaal onacceptabel is. Lauren Weinstein, medeoprichter van People For Internet Responsibility (PFIR), roept gebruikers dan ook op om de update in kwestie te weigeren. De nieuwe anti-piraterijmethode zullen veel consumenten op z'n minst als een ernstige en ongewenste inbreuk beschouwen, zo merkt Weinstein op. In 2006 waarschuwde hij al dat de Windows Genuine Advantage tool gebruikers bespioneerde.

De nieuwste maatregel om piraten aan te pakken heet Windows Activation Technologies (WAT). Dit keer nam de softwaregigant van tevoren contact op met Weinstein, onder voorwaarde dat hij dit pas na de bekendmaking door Microsoft mocht laten weten. De update in kwestie is Microsoft Windows (KB971033), die automatisch elke negentig dagen naar Redmond belt. Een controle die zolang het besturingssysteem is geïnstalleerd door zal gaan. De update is vanaf vandaag handmatig te downloaden en wordt vanaf volgende week automatisch verspreid. Systemen die niet door de controle heen komen, krijgen een zwarte achtergrond en allerlei waarschuwingen te verduren. Daarnaast is het de vraag hoe effectief de maatregel is.

Surveillance regime
Volgens Weinstein kunnen slimme piraten de maatregel toch wel omzeilen. Eerlijke consumenten zijn dan ook de dupe van het nieuwe "authenticatie regime". "De nieuwe Microsoft WAT update en bijbehorende acties vormen een onacceptabele inbreuk op de bruikbaarheid van consumentenproducten lang nadat die producten zijn gekocht en eerder zijn geldig verklaard."

Het feit dat Microsoft zomaar besluit om normale PC-gebruikers op deze manier te behandelen noemt Weinstein verbijsterend. Hij vindt de bestrijding van piraterij belangrijk, maar Microsoft lijkt daarbij het contact met loyale en eerlijke gebruikers te zijn verloren. "Wat in feite neerkomt op een permanent anti-piraterij surveillance regime ingebed in een al gekocht product, is geheel onaanvaardbaar."

Onredelijk
Microsoft zegt dat het klanten tegen nieuwe activatie cracks wil beschermen. "En we zijn een commercieel bedrijf en het is belangrijk dat ons intellectueel eigendom wordt beschermd", aldus Joe Williams van Microsoft's Genuine Windows group. Weinstein is het daar niet mee eens. Dat de softwaregigant het systeem in het begin controleert is acceptabel, maar om een jaar later dit te doen is volgens hem onredelijk.

Reacties (44)
16-02-2010, 11:15 door Anoniem
Er mist nog iets aan dit bericht. Namelijk dat Google tegenwoordig Sinterklaas en Kerstman tegelijk is.
16-02-2010, 11:32 door Anoniem
"Volgens Weinstein kunnen slimme piraten de maatregel toch wel omzeilen. Eerlijke consumenten zijn dan ook de dupe van het nieuwe "authenticatie regime". "

Waarom is een eerlijke gebruiker de dupe hiervan ? Volgens mij merkt een eerlijke gebruiken hier helemaal niets van.

"De nieuwe anti-piraterijmethode zullen veel consumenten op z'n minst als een ernstige en ongewenste inbreuk beschouwen, zo merkt Weinstein op."

Volgens mij heeft dit voor een bonafide gebruiker geen enkele impact voor de privacy. Ook ontbreekt enige onderbouwing waarom dit een inbreuk zou zijn.

"De nieuwe Microsoft WAT update en bijbehorende acties vormen een onacceptabele inbreuk op de bruikbaarheid van consumentenproducten lang nadat die producten zijn gekocht en eerder zijn geldig verklaard."

Op welke manier wordt er inbreak gemaakt op de bruikbaarheid van het gekochte produkt ?

"Wat in feite neerkomt op een permanent anti-piraterij surveillance regime ingebed in een al gekocht product, is geheel onaanvaardbaar."

De gebruiker heeft geen produkt gekocht, maar een licentie. De software is (helaas) ook na aanschaf van de licentie geen eigendom van de gebruiker. Ook dit argument is dus niet erg zinnig.
16-02-2010, 11:35 door Anoniem
Ik zie het probleem hier niet. Microsoft checkt iedere 90 dagen of je nog wel legaal hun software gebruikt. Ik geef ze hier echt geen ongelijk in. Of de methode efficiënt is is een andere vraag. Maar als jij als gebruiker gewoon legaal Windows gebruikt is er niks aan de hand. Je merkt niet eens dat dit gebeurt!
Ik heb zomaar het idee dat Lauren Weinstein zelf een illegale versie gebruikt.
En als je niet wil dat je gecontroleerd wordt moet je misschien overstappen op een ander besturingssysteem ipv de eigenaren die hier hard voor werken te gaan lopen bashen.
Ik ben niet fanatiek Microsoft fan maar ik vind toch dat ik effe moet zeggen dat ik vind dat Lauren Weinstein onzin praat.

Lata.
16-02-2010, 11:38 door Skizmo
Microsoft zegt dat het klanten tegen nieuwe activatie cracks wil beschermen.
WAT ? Legale gebruikers gebruiken die dingen niet en illegale gebruikers hoeven er niet tegen beschermd te worden.
16-02-2010, 11:40 door meinonA
Door Anoniem: Er mist nog iets aan dit bericht. Namelijk dat Google tegenwoordig Sinterklaas en Kerstman tegelijk is.

En een fiets heeft meestal 2 wielen.

Zo, ik heb mijn onzinnige bijdrage ook geleverd.


On topic: als het in de EULA staat en je die geaccepteerd hebt moet je niet zeuren. Als je het niet eens bent met de EULA moet je Windows niet gebruiken.
16-02-2010, 11:47 door Anoniem
Windows niet gebruiken lijkt me hoe dan ook een goed advies...
16-02-2010, 11:51 door Anoniem
Wat een gezeur toch weer, het enige wat wordt verstuurt is een hash van de product code en er wordt gekeken door de software of er geen cracks zijn geinstalleerd (wanneer gevonden wordt deze informatie niet verstuurt maar er wordt een flag in het register gezet dat hij illegaal is) De hash wordt gecontroleert met het hash database van MS die op zijn beurt weer controlleert of hij legaal en wat de activatie status is.
16-02-2010, 11:59 door Anoniem
Goede zaak, moet je maar gewoon een legale versie kopen, of als je er geen geld aan wil uitgeven overgaan op een alternatief OS
16-02-2010, 12:10 door Eerde
Tsja...
Maar als jij als gebruiker gewoon legaal Windows gebruikt is er niks aan de hand. Je merkt niet eens dat dit gebeurt!
Oh en M$ heeft nog nooit 'false positives' gehad ?
Het verdienmodel moet om bij M$, betalen voor service en verder open source gaan en (bijna) gratis weggeven.
16-02-2010, 12:12 door Anoniem
ik heb nog ergens een partitie waar een windows op draait om af en toe eens een spelletje te spelen (kwam met de computer), maar het serieus gebruiken van windows doe ik al niet meer sinds ik ooit eens een false positive kreeg van 'genuine advantage' (blijkbaar mag je niet regelmatig formatteren en opnieuw installeren). Ik met mijn mooie legale versie met stikkertje en hologram naar de helpdesk bellen om dan maar handmatig te activeren, wordt me door hen verteld dat ik maar een nieuwe versie moet kopen (en niet eens een upgrade, het ging in beide gevallen om XP), want met deze ging het niet meer.

Dit bericht laat alleen maar zien dat ze het nog niet verleerd zijn. De aandeelhouders zijn de klanten. Gebruikers maar vervelende geldkoeien.
16-02-2010, 12:17 door Anoniem
En wat doet de tool als je een KMS systeem gebruikt om je clients en server te activeren. Als je de clients of servers achter een firewall hebt staan en die geen contact hebben direct met het internet???

Oeps, niet bij nagedacht of niet in dit bericht opgenomen.....
16-02-2010, 12:24 door Anoniem
de vraag is hoeveel legale gebruikers hier problemen mee gaan hebben wanneer er een bugje opduikt die legale gebruikers ten onrechte detecteert als illegale

ik maak mij geen zorgen, al mijn software is legaal en zelfs open source
16-02-2010, 12:58 door Anoniem
Geen probleem mee, mijn versie is legaal.
Heeft elke fiets echt 2 wielen, lijkt mij ver gezocht...
16-02-2010, 13:31 door Anoniem
Door meinonA: On topic: als het in de EULA staat en je die geaccepteerd hebt moet je niet zeuren. Als je het niet eens bent met de EULA moet je Windows niet gebruiken.

Ik heb de Nederlandstalige licentie van Windows 7 Home Basic opgezocht op de website van MS, en het is inderdaad zo dat je ermee accoord gaat dat het gebeurt. We weten allemaal dat de meeste mensen blind accoord gaan met licentieteksten, wat behoorlijk dom is. Je krijgt ze toch hopelijk wel nog altijd voorgeschoteld als je een nieuwe computer voor het eerst opstart?

De keerzijde van de medaille is dat je, tenzij je de tegenwoordigheid van geest hebt om de licentietekst voor aanschaf op te sporen, op het moment van aanschaf geen idee hebt wat je koopt. Dat is niet in orde. Uit de licentietekst blijkt dat je de licentie, indien de software voorgeïnstalleerd is op een computer, niet van MS maar van de computerfabrikant koopt. En wat moet je doen als je niet accoord gaat? De licentie zegt:

Door de software te gebruiken gaat u akkoord met deze voorwaarden. Indien u niet akkoord gaat met de voorwaarden, mag u de software niet gebruiken. U dient in dat geval contact op te nemen met de fabrikant of installateur om te informeren naar het gehanteerde retourenbeleid. U dient zich te houden aan het beleid. Dit kan uw rechten beperken of vereisen dat u het volledige systeem waarop de software is geïnstalleerd retourneert.

Dus het hangt van de fabrikant of installateur af of er nog iets aan te doen is. Loop nou eens voor de grap een computerwinkel binnen en probeer een verkoper te vinden die a) over de licentietekst beschikt, b) hem aan je kan uitleggen en c) kan vertellen wat dat retourbeleid dan wel is. Ik wens je veel geluk. En een pc zonder voorgeïnstalleerde Windows zal je gewoonlijk ook niet aantreffen.

Ik zou je kritiek terecht vinden als de licentievoorwaarden van de software voor aanschaf duidelijk zouden worden gemaakt en de optie om de computer dan zonder Windows te kopen ook aanwezig was. Maar daar zijn de verkoopkanalen echt niet altijd op ingericht. Daarmee ligt het probleem niet alleen bij de klant die dom genoeg blind accoord gaat, maar ook bij de leveranciers die het wel erg moeilijk maken om Windows te vermijden.
16-02-2010, 13:33 door eMilt
Door Anoniem: En wat doet de tool als je een KMS systeem gebruikt om je clients en server te activeren. Als je de clients of servers achter een firewall hebt staan en die geen contact hebben direct met het internet???

Oeps, niet bij nagedacht of niet in dit bericht opgenomen.....
Als je KMS gebruikt dan checken de clients nu al iedere 7 dagen hun licentie met de key management server (dus niet bij Microsoft). Lukt dat niet dan proberen ze dat om de twee uur opnieuw. Een client licentie is maximaal 180 dagen geldig. Kan de client binnen die tijd niet verbinden met de KMS dan wordt de licentie ongeldig.
16-02-2010, 13:36 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb zomaar het idee dat Lauren Weinstein zelf een illegale versie gebruikt.

Lata.

Ik vind het tekenend dat je jezelf tot ordinaire laster moet verlagen om je 'argumenten' 'kracht' bij te zetten.
16-02-2010, 13:43 door Anoniem
Door Eerde: Tsja...
Maar als jij als gebruiker gewoon legaal Windows gebruikt is er niks aan de hand. Je merkt niet eens dat dit gebeurt!
Oh en M$ heeft nog nooit 'false positives' gehad ?
Het verdienmodel moet om bij M$, betalen voor service en verder open source gaan en (bijna) gratis weggeven.
Jij blijft kinderachtig, he? Dus we reageren maar niet meer inhoudelijk op jouw kinderachtigheden,
16-02-2010, 14:01 door Anoniem
Hmm, doet ie dat ook als er geen internet verbinding is ? Voor flightsim heb ik geen werkend netwerk nodig, maar als wga dan 'belt' en geen gehoor vind, is het dan ook zwart scherm ? Wel vervelend als je net wilt landen hahaha.
16-02-2010, 16:05 door Anoniem
Dit Mag Microsoft echt niet toe gaan passen,ze krijgen nog veel te voorduren van de consument.
Dit gaat te ver want deze anti piraterij check is gewoon spyware.
Spyware mag niet op computers worden geinstalleerd,want het is net zo als dat Spam in proncipe strafbaar is.
Hackers blijven toch slimmer dan microsoft en vinden hier toch wat tegen.
Maar ja de eerlijke consument,is ook de dupe er van.
Want ik weet zeker dat Microsoft dan meer informatie over een individu verzameld dan ze zeggen,met deze update.
Ik heb toevallig legaal windows7 op mijn laptop staan,maar als ik onder deze tool uit kan komen zal ik hem gewoon niet installeren.
Want mij gaat dit ook te ver.
Ik zou zeggen dan maar allemaal een andere koers gaan varen,en massaal overstappen op Linux want dat is gratis en doet niks onder aan Windows.
Dan kan je Microsoft misschien wel een tik geven dat ze hiermee te ver zijn gegaan doordat de verkoop van Windows gaat dalen.
Op mijn pc heb ik alleen maar Linux staan werkt perfect.
16-02-2010, 16:18 door Erwtensoep
Ff handmatig naar updates met Windows Update zoeken zodra de update uit is, en dan update verbergen klikken en hij komt er niet op. Ik heb wel een legale windows, maar MS heeft niets op mijn PC te zoeken.
16-02-2010, 16:30 door Anoniem
O wat zijn we toch van de security met z'n allen, maar we maken ons wel zorgen om Windows. Draai dan toch ook Linux....
16-02-2010, 16:41 door Anoniem
Door Skizmo:
Microsoft zegt dat het klanten tegen nieuwe activatie cracks wil beschermen.
WAT ? Legale gebruikers gebruiken die dingen niet en illegale gebruikers hoeven er niet tegen beschermd te worden.

Precies.
Klanten van Microsoft, mensen/organisaties die dus een OS licentie hebben aangeschaft, zouden nooit lastig gevallen moeten hoeven worden.
Het zijn natuurlijk juist diegenen die GEEN klant zijn, die gecontroleerd zouden mogen worden.

De formulering "Microsoft zegt dat het klanten tegen nieuwe activatie cracks wil beschermen." slaat inderdaad als een tang op een varken.
Ik dacht aan een vertaalfout dus maar nee...
Alsof klanten en partners van Microsoft geinteresseerd zijn in (nieuwe) activatie cracks.
Blijkbaar denken ze bij het WAT team van wel, getuige de reactie van 'opperhoofd' Joe Williams;
"This new update is further evidence of Microsofts commitment to keeping customers and partners secure."
16-02-2010, 16:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-02-2010, 17:42 door Anoniem
Door meinonA:

On topic: als het in de EULA staat en je die geaccepteerd hebt moet je niet zeuren. Als je het niet eens bent met de EULA moet je Windows niet gebruiken.

Gelukkig werkt het zo niet in Nederland. Een overeenkomst mag geen onredelijk nadelige of eenzijdige bepalingen bevatten.
16-02-2010, 17:50 door Eerde
Door Anoniem:
Door Eerde: Tsja...
Maar als jij als gebruiker gewoon legaal Windows gebruikt is er niks aan de hand. Je merkt niet eens dat dit gebeurt!
Oh en M$ heeft nog nooit 'false positives' gehad ?
Het verdienmodel moet om bij M$, betalen voor service en verder open source gaan en (bijna) gratis weggeven.
Jij blijft kinderachtig, he? Dus we reageren maar niet meer inhoudelijk op jouw kinderachtigheden,
Weet je wat kinderachtig en vooral laf is ? Als anoniem 'ad hominem' reageren !
16-02-2010, 18:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-02-2010, 18:41 door Anoniem
Ik gebruik verder gewoon legale versies van software ... uhhhh ... meeste dan
Maar als MS in mn OS wil checken laat ze maar gaan hoor
Liever MS dan een hacker die persoonlijke gegevens steelt en vervolgens mn saldo op 0
Als ze willen mogen ze ook bij mij thuis komen kijken of mn onderbroeken wel schoon zijn ... na de was dan he
Maar mijn point is als eerder vermeld ... als je niks te verbergen hebt is er niks aan de hand
En ik ga er van uit dat MS het doet om software piraterij tegen te gaan
stel 100.000.000 mensen gebruiken hun product illegaal a 200 euro per stuk
dan begrijp ik dit best wel hoor.
Staat dan ff los van het feit dat Windows gewoon duur is
16-02-2010, 18:43 door KwukDuck
wel toepasselijk foutje op de website gelijk xD

http://i48.tinypic.com/10xy5no.jpg

U zegt het maar...
16-02-2010, 18:53 door Anoniem
En straks komt Universal bij mij thuis controleren of ik geen kopie maak van hun dvd's? En philips, om te controleren of ik geen verboden porno op hun tv afspeel?

Hoe zit het eigenlijk als je die update binnenhaalt, is dat een soort explicite opt-in voor digitale huisvredebreuk?
16-02-2010, 19:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-02-2010, 21:15 door Anoniem
Het beste alternatief, gratis en gegarandeerd virus vrij: http://www.ubuntu.com/
16-02-2010, 21:52 door Bill Torvalds
Ik word niet alleen depressief van Windows maar ook de reacties van sommige gebruikers bv. dat het legaal is om computers te verkopen waarbij niet de klant bepaald of er een besturingssyteem op moet.
Er zijn zelfs rechtzaken geweest waarbij de klant won en de winkelier het geld moest teruggeven van wat een Windows-licentie kost.

Dus waarom zit iedereen hier moeilijk te doen gebruik gewoon open-source software.
16-02-2010, 22:36 door Anoniem
Door Bill Torvalds: Ik word niet alleen depressief van Windows maar ook de reacties van sommige gebruikers bv. dat het legaal is om computers te verkopen waarbij niet de klant bepaald of er een besturingssyteem op moet.
Er zijn zelfs rechtzaken geweest waarbij de klant won en de winkelier het geld moest teruggeven van wat een Windows-licentie kost.

Dus waarom zit iedereen hier moeilijk te doen gebruik gewoon open-source software.

Nou ga je gang maar zijn genoeg mensen die er geen verstand van hebben
zeur zelf niet zo en hou gewoon je klep
17-02-2010, 01:51 door Anoniem
hallo, ik zeg het maar even...gratis XP !! bij versies hoger vanaf Windows 7 Professional.

Dat is toch fijn om deels illegale software verder te kunnen gebruiken om maar in de positieve sfeer te blijven.

Zeg nou zelf, willen we door schaduwrijke praktijken toe te laten nog meer na-trappen naar de wereld-economie.


Het is een goed begin, misschien niet het juiste, maar in ieder geval een begin.
17-02-2010, 09:56 door Anoniem
Door Anoniem: ik heb nog ergens een partitie waar een windows op draait om af en toe eens een spelletje te spelen (kwam met de computer), maar het serieus gebruiken van windows doe ik al niet meer sinds ik ooit eens een false positive kreeg van 'genuine advantage' (blijkbaar mag je niet regelmatig formatteren en opnieuw installeren). Ik met mijn mooie legale versie met stikkertje en hologram naar de helpdesk bellen om dan maar handmatig te activeren, wordt me door hen verteld dat ik maar een nieuwe versie moet kopen (en niet eens een upgrade, het ging in beide gevallen om XP), want met deze ging het niet meer.

Dit bericht laat alleen maar zien dat ze het nog niet verleerd zijn. De aandeelhouders zijn de klanten. Gebruikers maar vervelende geldkoeien.

Yep weet er alles van hebben ze bij mijn XP en Vista geflikt alle 2 nog geen jaar oud. Daarom ben ik 2 jaar geleden over gestapt op open source en wil nooit meer terug. MS zijn een stel oplichters en ze zouden verboden moeten worden, net als auto drop.
17-02-2010, 10:30 door Anoniem
removeWAT
17-02-2010, 10:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-02-2010, 10:52 door Anoniem
Pffft djiezus -- zo'n Windows installatie verspilt echt zakken vol met resources alleen maar om de gebruiken in check te houden...

En daar betaalt men voor ;-)
17-02-2010, 15:55 door Anoniem
Ik had zelf ook liever een legale versie gehad ,maar de software windows 7 64bit kost 319 euro bij Microsoft Store dat vind ik te veel.

Microsoft heeft in het Q2 van zijn gebroken boekjaar een recordwinst geboekt. De nettowinst van de Amerikaanse softwaregigant steeg met 60% tot 6,6 miljard dollar. De resultaten zijn donderdag nabeurs bekend gemaakt.

Ook de omzet steeg met 14% tot ruim 19 miljard dollar. Een exceptionele vraag naar het nieuwe besturingssysteem Windows 7

Het zijn gewoon woekerwinst makers,die steun ik niet.
17-02-2010, 16:10 door Mazzaroth
mpa.one.microsoft.com in de hosts file en klaar is kees
17-02-2010, 16:16 door Anoniem
Door Bill Torvalds: Ik word niet alleen depressief van Windows maar ook de reacties van sommige gebruikers bv. dat het legaal is om computers te verkopen waarbij niet de klant bepaald of er een besturingssyteem op moet.
Er zijn zelfs rechtzaken geweest waarbij de klant won en de winkelier het geld moest teruggeven van wat een Windows-licentie kost.
Dat valt tegen:

http://computertotaal.nl/article/153/koppelverkoop-windows-blijft-toegestaan.html (8 sept. 2009)

Volgens staatssecretaris Heemskerk is er geen verplichting tot restitutie als je de licentievoorwaarden niet accepteert. Je moet je als klant van te voren beter oriënteren en een ander systeem zoeken. Met name bij kleinere leveranciers wil het nog wel eens lukken. Dat er weinig te krijgen is komt omdat er weinig vraag naar is volgens Heemskerk.

De wet van vraag en aanbod is helaas in de praktijk een wet van aanbod en vraag: consumenten kopen niet wat ze zelf bedacht hebben maar wat een ander bedacht heeft te verkopen. Binnen dat aanbod gaat de voorkeur van consumenten pas een rol spelen. En als je dan toch zelf iets bedenkt blijken de leveranciers over het algemeen erg ongemotiveerd te zijn om op de wensen van de klant in te spelen; je bent een beetje raar als je zelf bedenkt wat je nodig hebt, merk ik regelmatig bij allerlei soorten aankopen. Er zijn - zeker als je naar notebooks en netbooks gaat kijken - configuraties die je alleen maar met Windows kan krijgen.

Maar wat Heemskerk in mijn ogen vooral ongelijk geeft is dat je niet van te voren ziet wat je precies koopt, de EULA wordt je pas na aanschaf voorgeschoteld. Het is bizar om een aanschaf als definitief te beschouwen als de verkoper achteraf nog met een contract aan kan komen zetten waar je niet omheen kan. De voorwaarden horen voorafgaand aan de koop duidelijk te zijn, en het is de verkoper die daar duidelijk in moet zijn, het moet niet afhangen van hoe handig de klant is in het opsporen van informatie.

Het is heel goed mogelijk dat je er gelijk in hebt dat een rechter achter de koper zal staan. Maar zolang we een regering hebben die het zo wel best vindt ben ik bang dat de leveranciers zich daar in de praktijk weinig van aan zullen trekken.
19-02-2010, 09:16 door Anoniem
Ik zou het ook niet graag hebben dat mijn bedrijf 'verlies' zou lijden omdat er illegale versies van de software gemaakt worden.
Iemand die de windows besturingssystemen niet wil gebruiken, staat volledig vrij om zich aan een ander alternatief OS te wagen.
De EULA nalezen,wie van de pc gebruikers las al ooit een volledig helpbestand, de kleine lettertjes van Soft/hardware...?¿
Klik mijn Computer (of de naam die ja dat gaf) en ga daar naar Help en daar zal je een kink vinden naar deze site, leuk om eens na te lezen (weeral lezen...)

http://www.microsoft.com/howtotell/windows/default.aspx?displaylang=nl-be

Als besluit, ik heb er geen probleem mee, al de legale versies hier werken naar behoren ondanks er in deze zin wel waarheid zit:

'Dat de softwaregigant het systeem in het begin controleert is acceptabel, maar om een jaar later dit te doen is volgens hem onredelijk.'
22-02-2010, 18:56 door Anoniem
ik ben bezig met een crack voor deze probleem :)
03-09-2010, 17:40 door Anoniem
Ik ben een enorme fan van het Windows 7 OS.
Van mij mogen ze, achter alles zit een verdienmodel, dat is bij deze site hetzelfde, anders zet je geen advertentie aan de zijkant neer. Als je zaak zo goed loopt, heb je die advertenties niet nodig!!

Voor mensen die leuke tips en dingen willen lezen en leren, verwijs ik graag naar mijn website:
http://www.oostdam.info

Helemaal vol met leuke Windows 7 aanpassingen en grappen!

En security ??? Laat me niet lachten, Alles is te kraken, daarom lopen de leveranciers ook altijd achter de krakers aan. Tevens een prima reden om elke 90 dagen even iets te checken in Redmond!!

Groeten,

Ben Oostdam
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.