image

Man-in-the-Middle aanval op WarCraft spelers

dinsdag 2 maart 2010, 13:49 door Redactie, 0 reacties

Ondanks het gebruik van twee-factor authenticatie zijn de accounts van verschillende World of WarCraft spelers de laatste dagen gekaapt. Het online computerspel heeft meer dan 10 miljoen spelers en accounts zijn op de zwarte markt veel geld waard, volgens sommigen meer dan creditcardgegevens. Om accounts beter tegen phishing te beschermen introduceerde spelontwikkelaar Blizzard twee jaar geleden twee-factor authenticatie.

De authenticator genereert een zes-cijferige code genereren, die gebruikers samen met hun gebruikersnaam en wachtwoord laat inloggen. Verschillende spelers zijn de laatste weken het doelwit van malware geworden die de informatie opvangt en vervolgens de aanvaller het account laat overnemen.

Veilig
Het gaat om websites die gebruikers vragen de WoWMatrix te installeren. Een programma dat zogenaamd gebruikers hun uitbreidingen laat beheren, maar in werkelijkheid malware is. Blizzard heeft inmiddels bevestigd dat het om een Man-in-the-Middle aanval gaat en merkt daarbij op: "Geen enkele methode is 100% veilig."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.