image

Hackers verdienen 18,5 miljoen met ticketfraude

dinsdag 2 maart 2010, 15:43 door Redactie, 3 reacties

Drie mannen die 1,5 miljoen tickets doorverkochten en daarmee 18,5 miljoen euro verdienden, zijn in Amerika wegens grootschalige fraude en hacking aangeklaagd. Het ging om toegangskaarten tot de grootste concerten en sportevenementen in de Verenigde Staten. Het drietal had een bedrijf opgezet genaamd Wiseguy Tickets dat massaal de tickets van bekende aanbieders zoals Ticketmasters kocht, om de kaartjes vervolgens voor hogere prijzen door te verkopen. De fraude vond tussen 2002 en 2009 plaats.

Om misbruik tegen te gaan, gebruikten de websites van deze aanbieders CAPTCHAs, maar Wiseguy Tickets schakelde hiervoor Bulgaarse programmeurs in. Via een netwerk van CAPTCHA-bots was het mogelijk om op het moment dat de verkoop begon een groot aantal tickets te kopen. De CAPTCHA-bots waren niet alleen in staat om massaal kaartjes aan te schaffen, ze deden dit ook veel sneller dan normale consumenten. Daardoor hadden de handelaren altijd de beste stoelen bij concerten van Bruce Springsteen, Hannah Montana, Bon Jovi, Barbara Streisand, Billy Joel en Kenny Chesney.

In sommige gevallen maakten de bots ook bewust fouten bij het oplossen van de CAPTCHAs, zodat ze menselijker leken. Om de activiteiten verder te verbergen, registreerden de hackers honderden domeinnamen en maakten duizenden e-mailadressen aan.

Reacties (3)
02-03-2010, 16:15 door Anoniem
Ik snap natuurlijk dat dit on-ethisch is en ik keur dit gedrag uitdrukkelijk af maar..
waarom is dit fraude?

is het verboden om automatische een kaartje te kopen?
of om een catchpa elektronisch op te lossen?

Ik ben benieuwd naar het verloop en de uitkomst van deze zaak...
02-03-2010, 17:11 door Anoniem
Waarschijnlijk is het verboden om de kaartjes DOOR te verkopen aan anderen.
Dit weet ik niet zeker maar volgens mij zijn tickets altijd bedoelt voor de klant in kwestie om te gebruiken.
02-03-2010, 22:09 door spatieman
dergelijke praktijken zijn hier ook verboten.
Alleen mag je hier 40 uur schoffelen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.