Privacy - Wat niemand over je mag weten

Stemt Allen op den Papierbak!!!

03-03-2010, 10:04 door Anoniem, 57 reacties
Stemt Allen op den Papierbak!!!

Ja!..

Dit dient gedaan te worden door met het stempas naar het stembureau te gaan.
Aldaar zal naar tonen gevraagd worden om legitimatie.

Alvorens Uzelf wettelijk te legitimeren bent U gerechtigd om diegene die Uw legitimatie verlangt, zich wettelijk te legitimeren.
Bij het in gebreke daarvan is er wettelijk sprake van verkiezingsfraude!

U bent wettelijk verplicht Uw legitimatie niet uit handen te geven!

Nadat alle bovenstaande formaliteiten zijn uit gewisseld, mag U Uw stembiljet aan nemen.

U mag daarmee, geheel democratisch, doen wat U wilt:

Waaronder, geheel volgens Griekse antieke traditie: Uit het stembureau medenemen van Uw stembiljet. & geheel verscheurd ter vernietiging aanbieden aan de dichtstbijzijnde Papierbak, in navolging van de grondleggers van den oorspronkelijke democratie, welke hun potscherven ten stukke smeten teneinde hun oneens kenbaar te maken...

Lang Leve de Democratische Monarchie!.. Lang Leve Beatrix!.. (Sorry, Alexander...)
Reacties (57)
03-03-2010, 11:40 door Anoniem
Je wilt je niet identificeren?
JE NAAM STAAT AL OP HET STEMBILJET! Op het stemformulier wat je ZELF in de bus stopt NIET. Het is dus anoniem. Wat je wilt is onduidelijk. Een verscheurde stem is hetzelfde als geen stem, dus blijf maar lekker thuis Sesamstraat kijken.
04-03-2010, 00:43 door Rene V
Door Anoniem: Een verscheurde stem is hetzelfde als geen stem

Waar... echter, als iedereen in Nederland dat zou doen, dan zouden we tenminste eens een punt maken :-)
04-03-2010, 01:49 door Anoniem
Het is ook weer de zoveelste overtrokken en bezopen maatregel om verkiezingsfraude tegen te gaan. En god, wat wordt er veel fraude gepleegd zeg. Nu blijkt dat een groot deel van onze ouderen gewoon het stemmen onmogelijk is gemaakt, of was dat misschien de bedoeling? Het democratisch gedachtegoed wordt steeds meer uitgehold. In de achterkamertjes is immers al besloten wie met wie bestuurd dus is deze gemeenteraad verkiezing verworden tot een poppenkast om het plebs het idee te geven dat ze iets in te brengen hebben. En let maar op, het gaat straks voor de landelijke verkiezingen precies hetzelfde.
04-03-2010, 09:33 door Anoniem
Ter info:
http://vrijbit.nl/bezwaren/item/767-vrijbit-roept-op-onder-protest-te-stemmen.html
04-03-2010, 12:44 door Anoniem
Door Anoniem: Het is ook weer de zoveelste overtrokken en bezopen maatregel om verkiezingsfraude tegen te gaan. En god, wat wordt er veel fraude gepleegd zeg. Nu blijkt dat een groot deel van onze ouderen gewoon het stemmen onmogelijk is gemaakt, of was dat misschien de bedoeling? Het democratisch gedachtegoed wordt steeds meer uitgehold. In de achterkamertjes is immers al besloten wie met wie bestuurd dus is deze gemeenteraad verkiezing verworden tot een poppenkast om het plebs het idee te geven dat ze iets in te brengen hebben. En let maar op, het gaat straks voor de landelijke verkiezingen precies hetzelfde.

Beste Anoniem,
Het is niet onlogisch, dat de kiezer, die zijn kiespas aanbiedt op het stembureau zich legitimeert. Als dit niet gebeurt, dan kan iedereen, die de kiespas vooraf zou kunnen onderscheppen (bv de postbode) misbruik van jouw stemrecht kunnen maken.
Op het uitgereikte stembiljet wordt je naam niet vermeldt en is dus anoniem. Dan nog iets.
Elke legale burger in Nederland moet een identificatiebewijs hebben. Ouderen dus ook. Hoe je er bij komt, dat ouderen nu niet zouden kunnen stemmen is mij een volkomen raadsel.
04-03-2010, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem: Elke legale burger in Nederland moet een identificatiebewijs hebben.
Ook de praktische verplichting tot het dragen van een pas is geen harde waarborg voor het voorkomen van fraude. De uitvoerder van de stempassuitreiking en stemgerechtigden zijn niet de enige in de keten die fraude kunnen plegen; stembureaumedewerkers en medewerkers van de gemeente hebben minstens net zo veel mogelijkheden, en zo mogelijk nog meer motieven.

Daarnaast is de exclusie van burgers die bewust geen pas hebben (niet iedereen wenst als potentiëel crimineel behandeld te worden) iets wat niet meehelpt voor de representativiteit van de verkiezingen.
04-03-2010, 17:00 door Anoniem
Beste Anoniem,
Het is niet onlogisch, dat de kiezer, die zijn kiespas aanbiedt op het stembureau zich legitimeert. Als dit niet gebeurt, dan kan iedereen, die de kiespas vooraf zou kunnen onderscheppen (bv de postbode) misbruik van jouw stemrecht kunnen maken.
Op het uitgereikte stembiljet wordt je naam niet vermeldt en is dus anoniem. Dan nog iets.
Elke legale burger in Nederland moet een identificatiebewijs hebben. Ouderen dus ook. Hoe je er bij komt, dat ouderen nu niet zouden kunnen stemmen is mij een volkomen raadsel. [/quote]
Het gebruik van stemrecht en jezelf moeten legitimeren staat niet gelijk aan elkaar. Stemkaarten worden naar de burgers persoonlijk toegezonden. Indien daar iets in fout gaat moet die adressering anders. Er zijn duizenden ouderen uitgesloten geweest van het stemmen, maar ook jongeren die verhuisd waren naar andere gemeenten etc.. Misschien moet je gewoon eens de media volgen i.p.v. je eigen sprookjes verzinnen en geloven.
Hoe je erbij komt dat iedere burger een legitimatiebewijs MOET hebben weet ik niet maar wel staat vast dat je een legitimatiebewijs moet kunnen tonen. Dat is namelijk iets totaal anders.
Ik vraag me af welke randdebiel bedacht heeft dat we, om van ons democratisch recht gebruik te mogen maken, ineens onze ausweis dienen te tonen. Volgende verkiezingen is het zeker verplicht om DNA of een vingerafdruk te laten nemen of achter te laten. Dit land wordt steeds gekker.
02-06-2010, 20:27 door Ilja. _V V
Ik heb even nagekeken of wat OS voorstelt eigenlijk wel mag, & ja, dat blijkt van oudsher wettelijk toegestaan te zijn!..

Iets waar echter geen ruchtbaarheid door de politiek aan word gegeven ( - naar alle aannemelijkheid om de invloed van het gepeupel nog meer te beperken, want als er te weinig stemmen zijn moeten, zoals een paar jaar geleden is gebeurd, moeten de partijen met hun programma terug naar de tekentafel - ), is het feit dat de electronische stemmachine die mogelijkheid ook heeft ingebouwd.

Zie Wikipedia:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Blanco_stem#Verkiezingen

Ik adviseer dan ook een ieder die van dit recht gebruik wil maken & dat via de stemmachine moet doen, op 9 juni in het stemlokaal even luid & duidelijk roepend de verkiezingscontroleurs te vragen of ze even ter plekke kunnen uit leggen hoe dat dan ook al weer gedaan kan worden.
02-06-2010, 21:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-06-2010, 22:24 door Anoniem
Inderdaad en neem je koningshuis maar lekker mee naar je wolk.
02-06-2010, 22:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-06-2010, 23:38 door Ilja. _V V
Door rookie: TS: Waar is de bronvermelding naar het bewuste wetsartikel?
Voor het geval dat TS allang niet meer komt kijken: Dit vond ik in Artikel N 9 van de Kieswet op
http://wetten.overheid.nl/zoeken_op/BWBR0004627/AfdelingII/HoofdstukJ/2/ArtikelJ7a+BWBR0004627/AfdelingII/HoofdstukN/1/ArtikelN9+BWBR0004627/AfdelingIII/HoofdstukT/ArtikelT7+BWBR0004627/AfdelingIII/HoofdstukT/ArtikelT10/tekst_bevat_ongeldige%2Bstem/geldigheidsdatum_02-06-2010

Er word dus weldegelijk rekening mee gehouden, papierbak is dus niet echt noodzakelijk maar wel echt veilig als je blanco wil stemmen. Iets wat ik overigens een beter idee vind dan protest-stemmen...

(Ik heb die lange lay-out verstorende url niet bedacht & de BBcodes alhier ondersteunen geen opmaak ervan).
02-06-2010, 23:42 door Anoniem
Shame on you, stem dan anders op een nieuwe partij die nog niet in de kamer heeft gezeten als je al het huidige crap vind..
03-06-2010, 01:02 door Anoniem
Het maakt geen ene ruk meer uit, want Marc Rutten gaat toch winnen.

Weg privacy!!!!!

80% van de domme Nederlanders denken niet eens meer na, en hebben blijkbaar ook nog centen zat.
03-06-2010, 10:41 door SirDice
Een blanco stem uitbrengen is niet hetzelfde als niet stemmen. Ik stem al jaren blanco.
03-06-2010, 11:21 door Anoniem
Aangezien alle vingerafdrukken in een centrale database komen, is anoniem stemmen alleen nog mogelijk als je keurig je latex handschoentjes draagt bij het hanteren van stembiljet en potlood...
03-06-2010, 13:29 door Anoniem
Blanco stem wordt geteld als ongeldige stem. Daarmee is jouw kostbare recht ( op stemmen ) in het afvalpunt van sukkels die niet eens een kruisje kunnen zetten gekomen. Ja, het is makkelijk om op een partij te stemmen die perfect is, en alle oplossingen voor alle wereldproblemen bied. Helaas, je moet kiezen in de echte wereld en een imperfecte keus maken.
03-06-2010, 18:41 door SirDice
Door Anoniem: Blanco stem wordt geteld als ongeldige stem. Daarmee is jouw kostbare recht ( op stemmen ) in het afvalpunt van sukkels die niet eens een kruisje kunnen zetten gekomen. Ja, het is makkelijk om op een partij te stemmen die perfect is, en alle oplossingen voor alle wereldproblemen bied. Helaas, je moet kiezen in de echte wereld en een imperfecte keus maken.
Dat is niet helemaal waar. Afhankelijk van welke verkiezing (niet bij allemaal meen ik) wordt een ongeldige stem wel geteld maar nergens meegerekend. Een niet stemmer komt op de grote hoop en gaat naar de grootste partij (wie zwijgt stemt toe). Subtiel verschil.
05-06-2010, 10:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-06-2010, 16:28 door root
Dus in theorie kun je 100% opkomst hebben zonder stembiljetten?
08-06-2010, 17:36 door Ilja. _V V
Door rookie: Ik bedoel het artikel dat als men naar jouw legitimatie vraagt, dat zij eerst hun legitimatie moeten tonen, waar staat dat?
Nou, rookie. je komt hier al zolang dat je toch echt wel een beetje bekend moet zijn met de nieuwe wet identificatieplicht...
Je hoeft je dus niet te legitimeren als degene die daarom vraagt zelf geen geldig legitimatiebewijs kan tonen, & gelijke monniken, gelijke kappen, dus geldig paspoort of rijbewijs, alhoewel de laatste ook uit de feestwinkel kan komen.
Door root: Dus in theorie kun je 100% opkomst hebben zonder stembiljetten?
Ja, dat is mogelijk! Hihi!..
Het schijnt trouwens ook mogelijk te zijn om je stem zelfs uit de opkomst te halen, ik kan de procedure echter niet terug vinden, wat ik er wel van weet van iemand die dat ooit eens gedaan heeft is dat je dat lang van tevoren officieel moet aanvragen, & dan word het je heel moeilijk gemaakt, net zoals bij weigering dienstplicht wegens gewetensbezwaren.
Door SirDice: Een niet stemmer komt op de grote hoop en gaat naar de grootste partij (wie zwijgt stemt toe). Subtiel verschil.
Niet helemaal waar, maar word nog steeds wel vaker gedacht, er word op grond van de uitslag een verdeelsleutel toe gepast.

Verder lijkt me het ophalen, versnipperen & het in de papierbak te deponeren van je stembiljet toch wel de veiligste & milieuvriendelijkste methode om er zeker van te zijn dat je blanco stem echt niet "per ongeluk" op de verkeerde stapel terecht komt.

Trouwens, wie kan me één kabinet vertellen die zich aan hun verkiezingsbeloftes hebben gehouden?.. Je mag heel lang terug gaan, maar volgens mij zijn die op minder dan één hand te tellen.
Begint al zodra de verkiezingen voorbij zijn...
09-06-2010, 12:45 door Anoniem
Pfff, als er 20 stembiljetten ingeleverd worden, waarvan 10 blanco, zijn er 10 geldige stemmen. Als kandidaat A er 5 krijgt, en B 1, heeft a 50 % en B 10 %. A heeft dan echt geen 75 % ( 15/ 20 ). Je stem gaat gewoon verloren. Niemand is geinteresseerd in blanco stemmen.
09-06-2010, 20:22 door Anoniem
Hmm... en wat vinden jullie eigenlijk van de PiratenPartij?
mvg,
Denied Axes

http://www.dumpert.nl/mediabase/949531/39f76529/extralange_radiospot_piratenpartij.html
14-06-2010, 19:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-03-2015, 07:21 door Ilja. _V V
& Vandaag zeker weer! Nogmaals:

Stemt Allen op den Papierbak!!!

Ik beloof U geen Staaf van Goud, noch een rit in den Gouden Koets. Of watander waarmee Uw Leven zal verbeteren.

Ik geloof in den Koning, de Enige waarop ik niet kan stemmen.

Daarom: Stemt Allen op den Papierbak!!!
18-03-2015, 08:06 door Anoniem
Door SirDice:
Door Anoniem: Blanco stem wordt geteld als ongeldige stem. Daarmee is jouw kostbare recht ( op stemmen ) in het afvalpunt van sukkels die niet eens een kruisje kunnen zetten gekomen. Ja, het is makkelijk om op een partij te stemmen die perfect is, en alle oplossingen voor alle wereldproblemen bied. Helaas, je moet kiezen in de echte wereld en een imperfecte keus maken.
Dat is niet helemaal waar. Afhankelijk van welke verkiezing (niet bij allemaal meen ik) wordt een ongeldige stem wel geteld maar nergens meegerekend. Een niet stemmer komt op de grote hoop en gaat naar de grootste partij (wie zwijgt stemt toe). Subtiel verschil.

Dat is onzin en dat mag ook niet volgens de kieswet. Alleen de geldige stemmen worden geteld, ik ben zelf aanwezig geweest als toezichthouder bij een gemeente waar de stemmen werden geteld.
Dus wie zwijgt stemt helemaal niet toe, sterker nog degene die hebben gestemd moeten vanaf dat moment zwijgen omdat ze huns spreekrecht hebben gegeven aan degene op wie ze gestemd hebben. Dat jullie, dom stemvee, dat nog steeds niet lijken te begrijpen is in het voordeel van de politiek die daarmee dus kan doen wat het wil. Zo kan verkiezingsfraude gewoon plaats vinden zonder dat het klootjesvolk daar iets tegen kan doen omdat politici dat zo met elkaar afspreken.
Jullie zijn en blijven een dom volk dat wordt besodemieterd door de elite waar jullie bij staan en daarbij ook nog eens instemmend knikken. Jullie verdienen niet beter.
18-03-2015, 09:18 door FSF-Moses - Bijgewerkt: 18-03-2015, 09:18
Eigenlijk best wel apart. Heb net mijn stem uitgebracht maar hoefde mezelf niet te identificeren (had er zelf niet eens aan gedacht). Geen enkel probleem. Of verschilt dat per stembureau?

Of zou ik zo lelijk zijn?
18-03-2015, 10:47 door Anoniem
Ik mocht twee keer stemmen, dus ik heb gekozen voor de piano van de achterbuurvrouw en mijn gitaar.
18-03-2015, 10:57 door Anoniem
Door Rene V:
Door Anoniem: Een verscheurde stem is hetzelfde als geen stem

Waar... echter, als iedereen in Nederland dat zou doen, dan zouden we tenminste eens een punt maken :-)

En welk punt maak je dan? Dat is dan niet duidelijk (nee, echt niet, want dat zeg je namelijk niet; of zijn het 1000000 andere punten).
Sluit je liever aan bij een partij en laat daar gewoon je signaal horen. Dan maak je wel een punt.

Overigens is er in het hele proces ook een manier om dit officieel te doen: blanco stemmen.
18-03-2015, 10:59 door Anoniem
Door Anoniem: Hmm... en wat vinden jullie eigenlijk van de PiratenPartij?
Vreemd dat die op het stemformulier zo rechts staat, terwijls ze helemaal niet zo rechts zijn in deze rechtsstaat.

Partij met veel idealen maar weinig zetels - dus wellicht beter daarop te stemmen dan op de papierbak; geef ze maar 'ns een kans!
Wel vraag ik mij af waar telkens hun kieslijst vandaan komt; maar ja, bij een grote partij heb je gewoon meer aandacht voor de namen rugnummers.
18-03-2015, 11:30 door Anoniem
Door FSF-Moses: Eigenlijk best wel apart. Heb net mijn stem uitgebracht maar hoefde mezelf niet te identificeren (had er zelf niet eens aan gedacht). Geen enkel probleem. Of verschilt dat per stembureau?

Of zou ik zo lelijk zijn?
Gezichtsherkenning. Toen je binnenliep werd je gefilmd en al door de computer herkend.
Bij de overheid weet men immers al precies welke persoonsgegevens bij welk gezicht horen dankzij de pasfoto op de ID.

Groetjes, P. Noya
18-03-2015, 12:24 door Anoniem
Door FSF-Moses: Eigenlijk best wel apart. Heb net mijn stem uitgebracht maar hoefde mezelf niet te identificeren (had er zelf niet eens aan gedacht). Geen enkel probleem. Of verschilt dat per stembureau?

Of zou ik zo lelijk zijn?

Snapte het eerst niet, moest er even over nadenken, begrijp het nu... Goeie!.. ;-)

Vandaag, 11:30 door Anoniem: Gezichtsherkenning. Toen je binnenliep werd je gefilmd en al door de computer herkend.
Bij de overheid weet men immers al precies welke persoonsgegevens bij welk gezicht horen dankzij de pasfoto op de ID.

Had ik nog niet aan gedacht, maar daar loop je inderdaad het risico op... :-p

Zelf met mijn oude paspoort mijn stemmen opgehaald, voor FSF-Moses reactie, & moest me wel legitimeren, & het meisje dat die taak op zich had genomen, vroeg zelfs assistentie aan haar buurvrouw, omdat ze niet 1-2-3 de geldigheidsdatum op mijn net niet verlopen id kon vinden!
18-03-2015, 12:50 door Ramon.C
Het maakt niet uit op wie je stemt, ze hebben toch allemaal één dezelfde doel. En dat is zichzelf verrijken. Schoften.

Hulde aan de broeders in Frankfurt. Wanneer gaan wij hier eens de straten op?
18-03-2015, 13:26 door FSF-Moses - Bijgewerkt: 18-03-2015, 13:28
Haha, gezichtsherkenning zou een mogelijkheid maar ik acht de kans groter dat ze niet zaten op te letten en waren afgeleid. Ze hadden het over de soorten voornamen in de regio en wat je daar aan kon afleiden (afkomst regio en dergelijke) en het waren geen bekenden van mij (zelfs het gebruikte accent wordt niet in mijn gebied gesproken). Had ze eerlijk gezegd nog nooit gezien. Ze hadden het verder gewoon veel te druk met die onzinnige 'naam-discussie' en zaten stuk voor stuk gewoon niet op te letten.

Ach wat boeit het, zolang er geen camera hangt in het stemhoekje, maar je weet maar nooit: De overheid wil echt alles van je weten maar zelf transparant zijn? Meh...
18-03-2015, 13:43 door Erwtensoep
Je kan beter op kleine partijen stemmen die privacy serieus nemen zoals de PiratenPartij of PvdD dan uit protest niet stemmen en daardoor de machtsverhoudingen intact laten. Bovendien heeft uit protest stemmen toch geen zin, de politiek trekt zich er geen reet van aan dat er veel hun stembiljet verscheuren.
18-03-2015, 14:37 door Anoniem
WAKE UP!

Wie voor milieu en privacy is en tegen TTIP en afstaan soevereine macht aan Brussel (federalisatie-gevaar) , stemt op de juiste partij. Wie niet stemt, laat de gruwel gewoon doorgaan. Hoe achterlijk kun je zijn met je dwaze blanco/versnipperde/verloren stem ?
18-03-2015, 14:55 door Anoniem
Door Ramon.C: Het maakt niet uit op wie je stemt, ze hebben toch allemaal één dezelfde doel. En dat is zichzelf verrijken. Schoften.

Hulde aan de broeders in Frankfurt. Wanneer gaan wij hier eens de straten op?

Wat let je?!
Veel internet helden, weinig mensen die daadwerkelijk gaan demonstreren in NL.
18-03-2015, 18:12 door Anoniem
Door Ramon.C: Het maakt niet uit op wie je stemt, ze hebben toch allemaal één dezelfde doel. En dat is zichzelf verrijken. Schoften.

Hulde aan de broeders in Frankfurt. Wanneer gaan wij hier eens de straten op?

Akkoord, min of meer, & nu, na het nieuws, snap ik de gegeven hulde...
Hier de straat op gaan? .. Moet je wel een verdomd goede reden hebben!!!... ;-)
18-03-2015, 18:47 door ben987
gewoon pvv stemmen, verandert er tenminste wat in dit wegkijkland.
18-03-2015, 19:31 door Spiff has left the building
Door ben987, 18:47 uur:
gewoon pvv stemmen, verandert er tenminste wat in dit wegkijkland.
Ik ben serieus bang voor wát er gaat veranderen wanneer nog meer mensen dusdanig gaan denken en stemmen ...
18-03-2015, 20:14 door Eric-Jan H te D
Ik heb mijn plicht gedaan (Mijn woonplaats 13:00 uur 16%!!). Nu mag ik weer vier jaar schelden en mopperen.
18-03-2015, 21:12 door Ilja. _V V
Eergisteren, voor de Verkiezingsdag, had ik een droom:

Ik pakte mijn fiets, & reed van mijn dorp richting de stad.

Ergens op het pad tussen Diemen & Duyvendrecht werd ik gevolgd door honden die met mij wilden spelen.

Hun bazen achter ze aan rennende.

Ik wilde niet dat de honden hun bazen, huis, thuis & toeverlaat verloren, daarom hield ik stil, & lokte de honden.

Ze speelden met mij, terwijl ik wachtte op hun bazen, maar toen die naderbij kwamen, vluchtte de honden in het struikgewas.

De bazen zochten hun honden, & ik hielp ze daarbij.

In mijn omtrekkende beweging vond ik niets.

Ik fietste langs de bosjes, & zag ik opeens twee leeuwen uit het struikgewas sluipen.

Een Leeuw, & een Leeuwin.

Eerst speelden ze met mij, zoals de honden.

Toen werd de de Leeuw moe, & legde zich ten ruste aan de rand van het struikgewas.

De Leeuwin was echter nog steeds vol levenslust, & speelde met mij, als een hond.

& Ik vond het goed.

Tot zij te speels werd, & in mijn voet hapte, als een hond.

Er was niets aan de hand, ik had, als eerder, met dieren gespeeld.

Ik wist dat krabben, happen, erbij hoorde.

Toen beet ze me een tweede keer.

Weer in mijn rechtervoet, tussen mijn pinkieteen & mijn ringieteen.

Ik zag het bloed vloeien.

& Zij lag voor mij.

& Keek mij aan.
18-03-2015, 22:03 door Anoniem
Verkiezingen zijn voor mij als de Lotto.
Heel veel mensen vullen vakjes in, maar slechts zeer weinig lopen echt binnen met het geld dat de meute heeft opgebracht.
Statistisch, en historisch, gesproken niet in mijn voordeel dus.

Daarom vul ik geen vakje in, maar stem met mijn portemonnee.
Zoveel mogelijk over de grens halen. Geen binnenlandse vakantie. Importeren waar zinnig. Enzovoorts.

Waarom?
Omdat massaal stemmen met je portemonnee effect heeft bij commerciele organisaties die er vooral zijn voor het belang van de grootaandeelhouders. Kom hard genoeg aan hun winst en opeens luisteren ze wel.
Voor die tijd maken zij zich enkel druk over hoe nog meer uit anderen te knijpen. En, uiteraard, hun (algemene) voorwaarden eenzijdig aanpassen zodra dat hun beter uit komt.

De meest voor de hand liggende keuze derhalve waar het politieke verkiezingen betreft.

Want ik vertrouw hen net zoveel als dat zij mij vertrouwen. Wat, gezien alle toenemende controles en bijbehorende spionage, steeds minder wordt.
Terwijl zij het zijn die telkens mijn vertrouwen beschamen. En er ruim mee weg komen ook nog.

Hoe minder stemmen zij krijgen, hoe minder hard zij kunnen brullen "volksvertegenwoordiger" te zijn.

Laat maar duidelijk worden dat een absolute minderheid, naar eigen inzicht (het rokige pokerspel der regeringsvorming, alsmede de nog rokigere besluitvorming), meent het lot te kunnen bepalen van een absolute meerderheid. Op grond van wat die absolute minderheid vindt, volgens hun eigen spelregels, dat een minderheid uitgesproken zou hebben.

Zoiets lijkt op een piramidespel waar alleen de top baat bij heeft. En de rest uitgebaat wordt. Of in modernere taal: "participeert".

Dat is geen democratie. Dat is een Business Plan.
En niet eentje van oprechte wereldverbeteraars die anderen voldoende gunnen, maar eerder eentje van psychopathische egoisten die er vooral voor zichzelf zijn. En eventuele "vriendjes", vermits zij daar zelf beter van worden.
18-03-2015, 22:20 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Nu mag ik weer vier jaar schelden en mopperen.
Niet dus: http://www.dumpert.nl/mediabase/6645008/83c3011a
19-03-2015, 00:49 door Anoniem
Verkiezingen 2015.

Conclusie.

Het politieke verdeel & heers spelletje heeft weer gewonnen.

Alle ruimte derhalve voor achterklap in donkere achterkamertjes en geen enkele harde afrekening voor welke verantwoordelijke dan ook. Wat er ook gebeurd. Er is simpelweg te veel ruimte gegeven om dat te doen wat niet met echte verantwoording nemen te maken heeft.

Misschien begint u nu te begrijpen waarom politici zulke riante stoelen krijgen aangeboden na hun politieke carriere.
Als dank je wel voor behaalde commerciele successen.

Succes daarmee. Gaat vast goed komen. NOT!

Schapen zijn slechts een kudde die gecultiveerd wordt om afgeslacht te worden. Ter meerdere eer en glorie van de herder en de wolven. Tot die tijd genieten de schapen van malse weiden en andere sprookjes prietpraat.
Alhoewel die malse weiden in werkelijkheid uitgedroogd gras kunnen zijn. Het is maar net wat je denkt dat luxer leven inhoudt.

Pas als schapen gaan bijten gaan de herder en de wolven nadenken of zij rekening moeten houden met de lange termijn gevolgen voor de schapen. Voor die tijd geen millimeter.
19-03-2015, 09:46 door Anoniem
Topic starter spoort blijkbaar niet helemaal, wist u niet dat een monarchie per definitie een dictatuur is?
En die nobele familie van oranje zeer kundig deze dictatuur heeft verpakt in een democartisch jasje?
Het maakt geen reet uit waar u op stemt, de koers gaat gewoon verder, afbraak van onderwijs (want volk moet dom zijn) enzovoort.
Wij zijn letterlijk niks anders dan belastingvee in hun ogen, word toch eens wakker zeg!
19-03-2015, 10:09 door PietdeVries
Door Anoniem: Verkiezingen 2015.

Conclusie.

Het politieke verdeel & heers spelletje heeft weer gewonnen.

Aah heerlijk.. The walk of shame the day after: de verkiezingen hebben kennelijk niet opgeleverd wat men er van had verwacht. En nu is het de schuld van de politiek, het stemvee de bedrijven (huh?)...

Maar laten we in plaats van naar binnen eens naar buiten kijken... Waar doen 'ze' het beter dan hier? Jemen? China? Rusland? De VS?
19-03-2015, 10:24 door Ramon.C
Door Anoniem:
Door Ramon.C: Het maakt niet uit op wie je stemt, ze hebben toch allemaal één dezelfde doel. En dat is zichzelf verrijken. Schoften.

Hulde aan de broeders in Frankfurt. Wanneer gaan wij hier eens de straten op?

Wat let je?!
Veel internet helden, weinig mensen die daadwerkelijk gaan demonstreren in NL.

Is een beetje idioot om als enige de straat op te gaan. Heb het al eens eerder gepoogd, kwam ome agent aan, of ik wilde dimmen i.v.m het verstoren van de openbare orde. Ze konden me zo meenemen als ik niet meewerk. Samen staan we er sterker voor. Maarja, er zijn maar weinig mensen die protesteren verruilen met de Voice (TV) :|
19-03-2015, 10:26 door Ramon.C
Door Anoniem:
Akkoord, min of meer, & nu, na het nieuws, snap ik de gegeven hulde...
Hier de straat op gaan? .. Moet je wel een verdomd goede reden hebben!!!... ;-)

Als het goed is zijn wij ook een onderdeel van de EU / ECB (maffia) Reden genoeg om te protesteren dus.

No pain = no gain
19-03-2015, 10:50 door Mysterio
Door Ramon.C: Het maakt niet uit op wie je stemt, ze hebben toch allemaal één dezelfde doel. En dat is zichzelf verrijken. Schoften.

Hulde aan de broeders in Frankfurt. Wanneer gaan wij hier eens de straten op?
Ja, fijn agenten de hersens inslaan, auto's van burgers in de fik steken en de boel slopen. Wat mij betreft is het geen stap vooruit om schoften in te ruilen voor schoften.

Daarnaast is het een leuke redenering dat het jezelf verrijken verkeerd zal zijn als je je druk maakt over je eigen kapitaal. Ik weet niet of je hebt opgelet de afgelopen eeuw, maar een Socialistische staat werkt ook niet echt. Maar ik daag je uit: bewijs maar eens dat 'ze allemaal hetzelfde doel hebben' en bewijs maar eens dat een maatschappij werkt die zichzelf niet wil verrijken.

Verder vind ik het belachelijk dat er burgers zijn die alleen maar lopen te zeiken over de politiek, maar zelf geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen. Wie niet stemt mag ook niet zeiken want als je niet mee wilt doen moet je je er ook niet mee bemoeien.
19-03-2015, 12:53 door Anoniem
Door Mysterio:

Daarnaast is het een leuke redenering dat het jezelf verrijken verkeerd zal zijn als je je druk maakt over je eigen kapitaal. Ik weet niet of je hebt opgelet de afgelopen eeuw, maar een Socialistische staat werkt ook niet echt. Maar ik daag je uit: bewijs maar eens dat 'ze allemaal hetzelfde doel hebben' en bewijs maar eens dat een maatschappij werkt die zichzelf niet wil verrijken.

Verder vind ik het belachelijk dat er burgers zijn die alleen maar lopen te zeiken over de politiek, maar zelf geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen. Wie niet stemt mag ook niet zeiken want als je niet mee wilt doen moet je je er ook niet mee bemoeien.

Wat een verzameling kromme platitudes.
Enkel van nut om een discussie de grond in te boren of gebrek aan niveau en inzicht te etaleren.
Dat krijg je ervan als je dit soort forumtopic's toestaat op een site die daar niet voor bedoeld is.

Zullen we het maar weer over security gaan hebben?
Hopelijk levert dat onderwerp zinnigere bijdragen, discussies en analyses op die van meer realiteitszin getuigen.
Het past in ieder geval beter bij het onderwerp van de site.
19-03-2015, 14:23 door Anoniem
Ik wilde graag stemmen op een partij die de hackers en crackers en ander internetgespuis nu eens echt wil gaan aanpakken.Maar ja,welke partij wil dit doen? Volgens mij geen enkele.
19-03-2015, 14:53 door Mysterio
Door Anoniem:
Door Mysterio:

(..).

Wat een verzameling kromme platitudes.(..)
Zullen we het maar weer over security gaan hebben?
Hopelijk levert dat onderwerp zinnigere bijdragen, discussies en analyses op die van meer realiteitszin getuigen.
Het past in ieder geval beter bij het onderwerp van de site.
Iets met een pot en een ketel.
19-03-2015, 15:59 door Anoniem
We hebben hier dus weer met een of ander linkse clown te maken die ophef wilt veroorzaken. Als je niet wilt stemmen dan blijf je gewoon thuis maar ga geen mensen lastig vallen.
19-03-2015, 16:23 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 15:59 uur:
We hebben hier dus weer met een of ander linkse clown te maken die ophef wilt veroorzaken.
Mag ik vragen wie je precies bedoelt?
Niet iedereen lijkt zich te realiseren dat topicstarter zijn/haar bericht plaatste op 03-03-2010.
Gisterochtend heeft iemand deze thread aan de vergetelheid ontrukt en gaat menigeen weer helemaal loos.
19-03-2015, 16:40 door Anoniem
We hebben hier dus weer met een of ander linkse clown te maken die ophef wilt veroorzaken.

Wat heeft dit kleuter gedrag (van 5 jaar geleden) van doen met de vraag of mensen links of rechts zijn ? Jouw reactie is even bizar als het topic zelf.
19-03-2015, 16:42 door Anoniem
Ik wilde graag stemmen op een partij die de hackers en crackers en ander internetgespuis nu eens echt wil gaan aanpakken.Maar ja,welke partij wil dit doen? Volgens mij geen enkele.

Mensen moeten aangepakt worden omdat ze hacker zijn ? Een beetje lachwekkend. Weet je hoeveel hackers vandaag in de beveiliging werken, of bijvoorbeeld in de opsporing van cybercrime. Een hacker is niet per definitie een crimineel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.