image

PayPal gijzelt account klokkenluidersite Cryptome

woensdag 10 maart 2010, 17:56 door Redactie, 18 reacties

De beheerder van klokkenluidersite Cryptome.org heeft nog altijd geen toegang tot zijn PayPal acocunt. Zonder enige opgaaf van reden werd vorige week het account van beheerder John Young afgesloten, terwijl er nog 5.000 dollar aan donaties op zijn rekening stond. De betaaldienst liet tegenover The Register weten dat Young weer toegang heeft, maar nu blijkt dat hij geen geld kan opnemen. Het enige dat de beheerder kan doen is het terugstorten van donaties.

"PayPal is een leugenaar, bedrieger en boef", aldus Young. Waarom de door eBay beheerde betaaldienst het account heeft afgesloten blijft een raadsel. Vanwege het privacybeleid kon het hier geen uitspraken over doen, zo kreeg de beheerder te horen. Hij wil nu weten of overheidsinstanties informatie over hem bij PayPal hebben opgevraagd. Onlangs kwam de klokkenluidersite door de publicatie van het Microsoft Global Criminal Compliance Handbook nog in het nieuws. De softwaregigant ondernam toen stappen, waardoor de site uiteindelijk uit de lucht werd gehaald. Later trok Microsoft de aanklacht weer in.

Reacties (18)
10-03-2010, 18:14 door MrBil
Paypal.. Dat moet je ook niet gebruiken
10-03-2010, 18:14 door Anoniem
Idd Paypal zijn gewoon oplichters, sluiten zomaar accounts zonder opgaaf van rede en je geld zie je niet meer terug.
Dat anno 2010 dat gewoon mag
10-03-2010, 19:08 door cyberpunk
Gebruik PayPal zeggen ze dan, lekker veilig...
10-03-2010, 19:35 door Eerde
Sinds 2003 noem ik het dan ook: "PoenPleitos" !
Chargebacks en accounts gijzelen is echt een ramp.
Stel dat je bank dat zou doen ?

Gebruik dus al heel lang Moneybookers, veel beter is dat en ik kan mijn tegoed meteen gebruiken op de pre-paid CC, das dus makkelijk opnemen bij iedere ATM, betalen overal etc. Probeer dat maar eens met PP.
10-03-2010, 19:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-03-2010, 20:52 door [Account Verwijderd]
Door rookie: Ik wilde een jaar geleden een paypal accountje aanmaken, alleen net voor de submit las ik de "kleine lettertjes" die de meeste mensen onder ons nooit lezen.

Helaas kwam ik na het lezen van de kleine lettertjes tot de conclusie, dat ik geen paypal account moest aanmaken.

Care to elaborate?
10-03-2010, 21:39 door MrBil
Gelukkig, nog een gelukkige Moneybookers gebruiker! Moneybookes (L)
10-03-2010, 23:05 door sjonniev
Het toevoegen van een link naar de perikelen van John Young op de Nederlandstalige afdeling van Wikipedia kwam mij op een beschuldiging van vandalisme te staan. Lekker! Met een extra regel dan maar...
11-03-2010, 00:21 door sjonniev
En nee, wat extra uitleg bevalt ook niet... So much voor wikipedia... Ook gegijzeld denk ik.
11-03-2010, 09:43 door Anoniem
Paypal gebruiker en nergens last van. Bij geschillen krijg je vrijwel meteen je geld terug als de verkoper je pakje niet verstuurd of bij andere problemen. Ik gebruik het al jaren en ben tevreden.
11-03-2010, 16:36 door sjonniev
http://www.theregister.co.uk/2010/03/11/paypal_cryptome

"Likely another PayPal ploy, hoping the FU will just go away, without apology, without admission of stupidity, declaring everything was done as it should have been, according to the arrogant rules of Microsoft, et al," wrote Young.

En toch weer humor, schrijft Paypal aan John Young:

"We appreciate your patience and thank you for your help in making PayPal the safest and most trusted online payment solution."

Trusted? Das war einmal.
11-03-2010, 20:33 door sjonniev
Ook humor: dankzij paypal een week langer de bak in: http://www.theregister.co.uk/2010/03/11/paypal_pub_landlord/
15-03-2010, 20:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-04-2010, 00:19 door Anoniem
Pay pall is toch wel veilig?
25-01-2011, 19:30 door PAYPAL GEDUPEERDE
WAT EEN OPLICHTERS dat PAYPAL! Ze wachten gewoon tot er een redelijk bedrag op staat en dan sluiten ze je account zonder enige opgaaf van reden!! MENSEN MAAK GEEN ACCOUNT AAN BIJ PAYPAL!! JE BENT SOWIESO JE GELD KWIJT!! OPLICHTERS!! (sorry voor de CAPS maar mijn account is dus afgesloten zonder opgaaf van reden, gewoon frustrerend dit!)
28-06-2011, 16:36 door Anoniem
Paypal (betaalvriend) is nu even mijn vriend niet meer. Het begon allemaal eind mei, begin juni. Ik zag een mooie versterker op internet voor € 1800,-. Versterker inmiddels gekocht en ik zo trots als een pauw zitten wachten op het pakket . Toen het pakket aan is gekomen was al snel te zien dat de doos kapot was en dit ook snel gemeld aan de verkoper. In de doos leek de versterker goed te zijn, dus aansluiten maar. Ook hier bleek al snel dat er een storing in het apparaat was opgetreden, wellicht door de schade bij verzending. Eerst contact opgenomen met de verkoper, maar deze begon al gelijk van ik ben niet verantwoordelijk, terwijl hij de versterker toch met verzekerde waarde heeft opgestuurd (ervan uitgaande dat de versterker bij hem thuis wel goed was...). Toen maar gelijk een claim ingediend bij paypal die ook al snel in mijn voordeel werd beslist. Naïef als ik was dacht ik dat nu alles uiteindelijk goed zou komen, maar helaas, het verhaal gaat verder.... Gaandeweg moest ik diverse bewijzen opsturen, dat het apparaat inderdaad kapot was, dit is ook gelijk gedaan en toen moest ik het apparaat terugzenden aan de verkoper en dan zou ik mijn geld terugontvangen. De versterker is de 11e verzonden en op 17 juni in italië aangekomen, maar daar wordt verteld dat het adres niet zou kloppen, het adres dat ik van de verkoper en van paypal heb ontvangen nota bene!!! Omdat het om een paypal geschil ging waarvan de claim aan mij was toegekend en ik het geld teruggestort zou krijgen heb ik aan TNT laten weten dat het pakket koste wat kost zeker naar de verkoper in Italië teruggestuurd moest worden. Paypal vertelde me dat alles goed was als ik het tracknummer maar door kon geven met het originele bewijs, ook dit heb ik vandaag gedaan en toen ontving ik vandaag een mailtje met de korte tekst:
"Beste Henry van der Burgh,

Het onderzoek naar deze kwestie is afgerond. Helaas is deze claim niet in uw voordeel beslist". Uhmmm, de claim was toch al toegekend!!?? Nu zit ik dus met het vervelende feit dat ik op dit moment mijn € 1800,-, plus verzendkosten = 1850,-, plus verzendkosten naar Italië ongeveer € 60,- plus al mijn kosten van het vele schrijven, mailen en bellen (TNT € 0,48 pm) allemaal kwijt ben, plus ook geen versterker meer heb. Paypal heeft vandaag gezegd dat ze bij de collega's in Italië in bezwaar zijn gegaan en kijken of de claim weer geopend kan worden...... Of ik over een week of twee wilde terugbellen. uiteindelijk mag ik dan nu vrijdag al weer bellen. Ik houd jullie op de hoogte, in de tussentijd WEES GEWAARSCHUWD!!!
19-07-2012, 21:11 door Anoniem
Uiteindelijk toch nog goed gekomen na een lang en slepend proces. Eerst was de versterker zoek geraakt in de Italiaanse post volgens de TNT website, maar naar later bleek betekende dit dat de verkoper het pakket gewoon niet heeft aangenomen aan de deur (vraag me nog steeds af of het adres wel klopte). Toen na veel heen en weer gebel en gemail zou het pakket terugkomen. Toen heeft TNT nog een extra zetje aan het pakketje gegeven en nu was mijn versterker (uit massief aluminium) helemaal verbogen. Toen ik belde naar TNT vertelde de vrouw aan de telefoon dat dit normaal!!?? was. Paketten gaan nu eenmaal over de lopende band en dan kunnen ze er nog wel eens af vallen, dat gebeurt vaker vertelde ze zonder blikken of blozen. Ook kan het voorkomen dat de lopende band op een behoorlijke hoogte staat en ja, dan kan je pakket wel eens hard terecht komen? Toen ik vroeg waarom ik mijn pakket dan verzekerd had kon ze even niets meer vertellen. Na veel bellen en mailen (deze kosten was ik steeds kwijt a € 0,48 p.m.) kon ik de versterker laten repareren en kreeg ik het geld voor de reparatie terug. Uiteindelijk een afspraak gemaakt bij WENWaudio, een goede hifi zaak die de reparatie heeft laten taxeren en uiteindelijk de reparatie heeft laten uitvoeren. Toen kreeg ik na veel tijd, ongeveer een half jaar eindelijk mijn geld terug omdat TNT het pakket uit zijn handen heeft laten vallen, of van de lopende band heeft laten rollen...... Leve de privatisering van de post :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.