image

Baas moet telefoon werknemer voor ontslag wipen

vrijdag 9 april 2010, 12:49 door Redactie, 11 reacties

Bedrijven die werknemers ontslaan doen er verstandig aan om eerst hun smartphone te wipen, dat zegt Microsoft MVP Jesper Johansson. Volgens de expert komt in het in de VS vaak voor dat bedrijven via e-mail de bedrijfsgegevens van een mobiele telefoon verwijderen. Exchange ondersteunt deze optie en stelt systeembeheerders in staat om een wipe commando te versturen of het gebeurt als de gebruiker zelf verbinding maakt.

Exchange
Volgens Johansson is er een probleem bij het remote wipen via Exchange. In veel gevallen wordt het account van een ontslagen werknemers door de automatiseringsafdeling uitgeschakeld of verwijderd. Vervolgens wil men de vertrouwelijke gegevens wipen, maar dat kan alleen als de werknemer zichzelf authenticeert. Iets wat onmogelijk is, aangezien zijn account is verwijderd. Bedrijven moeten dus eerst de inhoud van de telefoon wipen en dan pas het account verwijderen, aldus Johansson.

Toch noemt hij dit een gemis van Exchange. De remote wipe optie is volgens hem alleen zinnig als een gebruiker zijn of haar smartphone verliest. "En zelfs dan schiet het tekort, aangezien je het apparaat niet kunt bereiken om te wipen. Remote wipe in Exchange is helemaal zinloos als mensen worden ontslagen."

Reacties (11)
09-04-2010, 13:37 door spatieman
en wat als de (ex) werknemer thuis ook nog eens doet syncen met zijn telefoon ??
09-04-2010, 13:40 door _R0N_
Het is niet optimaal maar nog altijd beter dan niets..
En natuurlijk moet je als systeembeheerder eerst de foon wipen voor je het account locked..
Weg pleuren van een account doe je meestal niet direct..
09-04-2010, 15:13 door Anoniem
bedrijfsgegevens alleen op mobiele apparatuur van de werkgever zelf (phone in bruikleen) als eis stellen. Bij ontslag mobiel apparaat inleveren (en laten wipen). Sancties op het gebruik van eigen apparatuur voor het opslaan van bedrijfsgegevens. Echer, niets is echt veilig als de gebruiker er niet aan mee werkt. Dus naast genoemde maatregelen, ook voorlichting. En dan nog vang je niet de kwaadwillende (ex-)werknemers, maar dat is dan het risico.

Een andere optie zou het verbieden van mobiele apparatuur zijn, maar dat is in deze tijd redelijk naief volgens mij :)
09-04-2010, 16:08 door Eerde
Voor ontslag ipv na ontslag, ach weet je tenminste dat je ontslagen gaat worden... ;)
Verder zeker nooit van back-ups gehoord ?
09-04-2010, 16:57 door Anoniem
Er zijn andere tools die een mobiel device op afstand kunnen wissen. Ik gebruik voor mezelf Mobile Security van Kaspersky en daarmee kan ik een specifiek sms'je sturen om het apparaat te laten wissen of volledig te blocken. Indien de simkaart word gewisseld en de juist code wordt niet gegeven ontvang ik op mijn e-mail adres het nieuwe nummer van de sim kaart en kan ik alsnog het apparaat volledig wissen of blocken. Via GPS krijg ik dan ook de locatie door zodat ik de Politie eventueel op de hoogte kan stellen, of zelf even met een honkbalknuppel langs gaan.
09-04-2010, 18:33 door Skizmo
wissen

moeilijk he. . nederlandsch
09-04-2010, 20:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-04-2010, 20:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-04-2010, 20:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-04-2010, 13:36 door jali
Door Skizmo: wissen

moeilijk he. . nederlandsch

tja sommige mensen zien wel een verschil tussen wissen (deleten) en wippen (schoonmaken).
Na een wipe actie is de data niet meer terug te krijgen, na een (wis) delete actie wel.

Dus ja de voorkeur gaat uit naar wipen.
13-04-2010, 09:10 door Anoniem
Als je als organisatie een probleem hebt als je niet in staat bent een remote wipe van een telefoon te doen, heb je een groter probleem dan dat.

Zijn mensen echt zo gestoord om niet te beseffen dat iemand mogelijk een backup van de data van een telefoon gemaakt heeft? En als de data op de telefoon zo belangrijk is dat een remote wipe nodig is bij diefstal of verlies zou die data minimaal encrypted moeten zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.