image

Digitale zelfverdedigingsgids voor internetters

dinsdag 8 juni 2010, 10:57 door Redactie, 5 reacties

Bits of Freedom heeft een zelfverdedigingsgids voor internetgebruikers ontwikkeld, die via vijf simpele maatregelen uitlegt hoe men zich kan beschermen tegen hackers, malware en privacyschendingen. 'Webwijs - Online Zelfverdediging in 5 Clicks' biedt gebruikers een breed pakket maatregelen, die zowel simpel als effectief zijn. De '5 clicks' gaan over 'ijzersterke wachtwoorden', 'een beveiligde computer', 'tijdelijke e-mailadressen', 'privacy op Facebook' en 'anoniem Googlen'.

De gids is vooral bedoeld voor internetgebruikers die onbekend zijn met de mogelijke risico's van internetgebruik en misbruik van persoonlijke gegevens, of niet weten hoe zij zich hiertegen kunnen wapenen. Bovenop deze vijf eenvoudige adviezen, bevat 'Webwijs' een twintigtal aanvullende maatregelen die internetters bescherming bieden bij surfen, e-mail, sociale media, bellen/chatten en downloaden.

Zelfverdediging
Bits of Freedom hoopt dat internetgebruikers, zowel experts als beginners, met deze gids het heft in eigen hand nemen. "Virussen, spam en privacyschendingen kunnen ons allemaal overkomen, maar bijna niemand weet wat je eraan kunt doen", stelt Axel Arnbak van de digitale burgerrechtenbeweging. "Deze gids brengt daar verandering in, en laat zien dat online zelfverdediging gratis en zo gepiept is. Met 'Webwijs' kan zelfs mijn lieve moeder meteen aan de slag."

De gids is mede mogelijk gemaakt door de de SURFcert Security Award 2010 en een bijdrage van Stichting NLnet. De maatregelen zijn geselecteerd in samenwerking met experts van Security.nl en dexlab. Het intitiatief wordt gesteund door een groot aantal maatschappelijke organisaties.

Reacties (5)
08-06-2010, 11:37 door Anoniem
Op de website van BoF zegt men: Virussen, spammers en identiteitsdieven richten vooral schade aan bij de makkelijkste prooien.
Maar het gaat juist om de prooien welke het meest grote aantal vormen.
08-06-2010, 11:45 door Sith Warrior
Behalve click 2 die ik veel te kort vind, is de rest voor de gewone internet gebruiker vast handig ja. Nu nu hopen dat mensen het gaan lezen en gebruiken.
08-06-2010, 12:20 door Anoniem
Ook ff geprobeerd, kwam er achter dat Quicktime rommel verouderd was.
08-06-2010, 20:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-06-2010, 20:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.