image

Hackers verkopen steeds meer beveiligingslekken

donderdag 15 juli 2010, 09:51 door Redactie, 4 reacties

Beveiligingslekken worden door hackers steeds vaker aan commerciële partijen verkocht, dan direct aan het publiek gemeld. Beveiligingsbedrijf TippingPoint beloont onderzoekers al vijf jaar voor het rapporteren van kwetsbaarheden. De gevonden lekken worden vervolgens aan de producten van TippingPoint toegevoegd, zodat klanten hier tegen beschermd zijn. Daarnaast informeert het bedrijf de getroffen softwareontwikkelaar, zodat die een patch kan ontwikkelen.

Vorig jaar publiceerde TippingPoint via het Zero Day Initiative (ZDI) 101 advisories. In de eerste helft van 2010 heeft het beloningsprogramma al 125 advisories opgeleverd. In de meeste gevallen voor zeer ernstige lekken. De gemiddelde CVSS score van de advisories dit in dit jaar zijn verschenen bedraagt 9.9.

Naast ZDI zijn er ook andere beloningsprogramma's, zoals die van Mozilla en het iDefense Vulnerability Contributor Program.

Reacties (4)
15-07-2010, 10:51 door Preddie
dat is ook niet zo raar, de hacker wordt in de media slecht afgeschilderd. In veel gevallen als je een lek meld krijg je stank voor dank.... en als er dan een beloning voor tegen over staat is het zo weinig dat het niet interessant is. Sja waarom zou je een lek verkopen voor 1337 dollar als je er ook 10 000 euro voor kunt krijgen ....... als ik naar mijn portemonnee zou kijken weet ik wel wat ik zou kiezen ....
15-07-2010, 11:24 door spatieman
doet me denken aan het 3vo voorval in 2002, waarin ene bert woudenberg, of hoe dat gast ook heet., de maximum snelheid deed overtreden, omdat hij dacht te worden achtervolgt door terroristen,gezien het voorval van 9/11
programma was toen gemaakt worden door petertje R de vries, die staats bermterroristen die de kassa aan het vullen waren via flitspraktijken, maar goe.
daar was toen ook behoorlijk wat email verkeer met foei foei en zo.
maar 3vo deed toen ook een gigantische CC naar HEEEEEL veel mensen toe.
waardoor zelf bedrijfs emails bij andere terecht kwamen.
15-07-2010, 12:19 door Anoniem
Spatieman, waar heb je het over...?
16-07-2010, 12:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.