image

Voor 13 miljard euro aan virusscanners verkocht

maandag 16 augustus 2010, 10:44 door Redactie, 4 reacties

Dit jaar wordt er wereldwijd voor 13 miljard euro aan beveiligingssoftware uitgegeven, zo heeft marktvorsers Gartner voorspeld. Een stijging van 11,3 procent ten opzichte van 2009, toen er nog voor 11,5 miljard euro aan virusscanners, firewalls en andere beveiligingssoftware werd uitgegeven. Hoewel de economische crisis de omzet vorig jaar met 'slechts' zeven procent liet groeien, geven steeds meer bedrijven prioriteit aan hun security-budget, aldus Gartner.

"De meeste segmenten van de beveiligingssoftwaremarkt zullen de komende jaren blijven groeien, hoewel er wel een verschil wordt verwacht tussen gevestigde en minder volwassen technologieën", zegt analist Ruggero Contu. "Al met al is security één van de snelstgroeiende gebieden binnen de zakelijke softwaremarkt." Met name leveranciers die verschillende diensten leveren, zoals software as a service (SaaS), open source en outsourcing, hebben de beste vooruitzichten.

Consumenten
De beveiligingssoftwaremarkt voor consumenten blijft ook dit jaar het grootste onderdeel van de markt en is goed voor een omzet van 3,3 miljard euro. Vorig jaar ging het nog om 3 miljard. 'Endpoint protection' voor de zakelijke markt is tweede in het overzicht, met een omzet van 2,3 miljard.

"De markt blijft profiteren van de prioriteit die het krijgt en de vereisten voor compliance, alsmede de noodzaak om het steeds complexer wordende dreigingslandschap bij te houden." Volgen Gartner zullen in de komende zes tot twaalf maanden SaaS-producten en appliances traditionele softwarelicenties inhalen als geprefereerde betaalmethode.

Reacties (4)
16-08-2010, 11:20 door Bitwiper
Zie je wel, ik wist wel dat er een reden moet zijn dat zoveel zoveel mensen een virusscanner installeren (en dat AV-boeren om het hardsts roepen dat je zoiets nodig hebt en dat sommige markpartijen, zoals banken, dat advies erg graag overnemen, geld moet rollen).

Maar of PC's er nou zoveel veiliger van worden, en zeker niet onbelangrijk, of de spulleboel het geld en de moeite echt waard is (denk aan alle door AV gesloopte PC's in het afgelopen jaar en de in toenemende mate verspilde CPU performance en wachten op booten en openen van bestanden), waag ik zeer te betwijfelen...
16-08-2010, 12:07 door Anoniem
Door Bitwiper: Zie je wel, ik wist wel dat er een reden moet zijn dat zoveel zoveel mensen een virusscanner installeren (en dat AV-boeren om het hardsts roepen dat je zoiets nodig hebt en dat sommige markpartijen, zoals banken, dat advies erg graag overnemen, geld moet rollen).

Maar of PC's er nou zoveel veiliger van worden, en zeker niet onbelangrijk, of de spulleboel het geld en de moeite echt waard is (denk aan alle door AV gesloopte PC's in het afgelopen jaar en de in toenemende mate verspilde CPU performance en wachten op booten en openen van bestanden), waag ik zeer te betwijfelen...
Zeker weten doe je dat nooit. Het blijft een beetje een grijs gebied. Eigenlijk moet je 2 hele grote testomgevingen klaarzetten en na een jaar kijken hoeveel schade de pc's zonder virusscanners hebben en andersom.
16-08-2010, 13:38 door peet1
Zeg Bitwiper je hebt het heel goed verwoord
Ik denk ook dat wij users (van PC's met windows) er echt niks op vooruitgaan met die AV's scanners (13miljard!!!)
Zelf maak ik gebruik van Win7 en XP, in een netwerk op de zaak.
Voor het gewone werk thuis maak ik gebruik van een Mac en een op Linux gebaseerde comp.
Wat ik heb gemerkt is dat er constant op de het Win netwerk wordt gepoogd om mij een virusscanner aan te smeren
Ik heb een keertje de code van een van die virus-scanners bekeken, en dat was niet om over naar huis te schrijven!!!!!!Anyhow, al met al ben ik wel blij, dat men zich security bewust wordt, als wij (Bitwiper en ik ) een stukje van die
taart kunnen krijgen van 13 miljard..nounou...tequilla y cuba libre hahaaaa
16-08-2010, 21:20 door Anoniem
En als al dat geld nou ook nog echt zou helpen.....

Maar antivirusbedrijven lopen vaak volledig achter de feiten aan, en beschermen alleen tegen oude meuk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.