image

Geboortedatum meest gebruikte wachtwoord

maandag 16 augustus 2010, 11:23 door Redactie, 0 reacties

Geboortedatum, schoolnaam en geboorteplaats zijn de meest gebruikte wachtwoorden, maar ook eenvoudig online te vinden, zo blijkt uit Brits onderzoek. Meer dan de helft van de Britten zou onvoorzichtig met hun wachtwoorden omgaan, door die open en bloot op profielsites te plaatsen. Geboortedatum, schoolnaam en geboorteplaats zijn de drie populairste wachtwoorden, maar komen ook in de top 10 van persoonlijke informatie voor die mensen over zichzelf online publiceren.

Bewustzijn
Zo zet 24% de schoolnaam online, terwijl slechts één procent van de mensen die via de telefoon aan een vreemde zou vertellen. In het geval van geboorteplaats is die op 18% van de profielpagina's terug te vinden, terwijl 97% die niet via de telefoon verklapt. Geboortedatum wordt door 27% op het web gezet en 23% heeft er geen probleem mee om die tegen een vreemde beller te vertellen.

Verder verandert 52% van de Britten nooit zijn of haar wachtwoorden, tenzij ze dit moeten of als ze denken dat het account gehackt. "Gebruikers moeten beseffen welke informatie ze online verstrekken en wie er mogelijk toegang toe heeft", zegt Pete Turner van Experian, dat het onderzoek uitvoerde.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.