image

Man steelt 5.000 euro via gekloonde cadeaukaarten

maandag 16 augustus 2010, 11:43 door Redactie, 1 reacties

In het Amerikaanse Beaverton is een man opgepakt wegens het stelen van zo'n 5.000 euro via gekloonde cadeaukaarten. Sealtiel Chacon Zepeda besteedde naar eigen zeggen 20 uur op het internet en wat geld aan een computerprogramma en kaartlezer om de informatie van de magneetstrip uit te lezen. Het ging in dit geval om cadeaukaarten die anderen hadden gekocht. De zaak kwam aan het rollen toen sommige klanten bij de winkels klaagden dat er geen saldo meer op hun cadeaukaart stond.

Onderzoekers ontdekten dat er met de kaarten geknoeid was en dat iemand honderden keren per dag de balans op de kaarten controleerde. Sommige winkels geven klanten de mogelijkheid om online het saldo van de kaart te controleren. Volgens de onderzoekers was het het computerprogramma van Zepeda dat de saldo-informatie opvroeg. Aan de hand van zijn IP-adres en camerabeelden kwam de man uiteindelijk bij de politie in beeld. Zepeda werd uiteindelijk gepakt toen hij een gekloonde cadeaukaart wilde verzilveren.

Klonen
Na zijn onderzoek over het kopiëren van magneetstripppen, stal Zepeda lege cadeaukaarten uit de winkels, kloonde die om ze vervolgens terug te brengen. Het programma waarschuwde hem als een klant de kaart had gekocht en opgewaardeerd. De gekloonde kaarten werden gebruikt voor het aanschaffen van goederen voor eigen gebruik, het kopen van goederen om die later te verkopen of voor geld te ruilen.

Tijdens een huiszoeking werden duizend gestolen cadeaukaarten van allerlei winkels aangetroffen. In totaal was er voor een kleine 5.000 euro met de kaarten gefraudeerd. Zepeda werd tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden veroordeeld.

Reacties (1)
17-08-2010, 11:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.