image

'Week van het pinnen' aangekondigd

vrijdag 22 oktober 2010, 12:11 door Redactie, 14 reacties

Om het betalen via de pinpas te stimuleren, wordt van maandag 1 tot en met zondag 7 november de 'Week van het pinnen' georganiseerd. Volgens betalingsverwerker Currence en de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen is pinnen goed voor ondernemers, omdat zij hierdoor minder contant geld in kas hebben, waardoor het risico op overvallen vermindert. Gedurende de Week van het pinnen krijgen winkeliers ook nog eens de transactiekosten van de bank voor het pinnen vergoed. Dat betekent dat het pinnen in die week voor ondernemers gratis is.

Vorige week liet de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) nog weten dat de schade door het skimmen van pinpassen was afgenomen. Wisten criminelen in heel 2009 nog voor 36 miljoen euro te frauderen, in de eerste helft van dit jaar ging het om 11,8 miljoen euro, wat volgens de NVB een "goed resultaat" is.

Reacties (14)
22-10-2010, 12:51 door Zeurkool
Week van het pinnen, en week van het skimmen ...
22-10-2010, 13:14 door Anoniem
@Zeurkool, als ik mag kiezen tussen geskimd worden, of bedreigd worden en mijn geld af te moeten geven, dan weet ik het wel
22-10-2010, 13:49 door Preddie
De week van het pinnen, zodat de overheid alle informatie omtrent jou betalingsverkeer kan innen.
De week van het pinnen, zodat de bank extra geld van jou kan innen.
De week van het pinnen, zodat criminelen meer kans krijgen om jou pas te skimmen ....
De week van het pinnen, zet er een beat onder en het kan zo meedingen bij Hack is Whack om maar is ergens te beginnen.

:P
22-10-2010, 14:24 door Anoniem
Predjuh, als je PIN t gaat er geld van je bank naar een winkelier, de bank krijgt niks van jouw. Bovendien is het voor de winkelier ook gratis ( deze week ). Je kunt je baas ook om een bruin envelopje met bankjes vragen, en alles onder je matras bewaren.
22-10-2010, 15:38 door Anoniem
bedreigd worden om mijn pincode af te geven en meteen al mijn geld kwijt zijn ipv alleen dat wat ik op zak heb...

alleen digitaal geld op zak hebben is een beperking,
Cash is anoniem,
Cash moet blijven.
22-10-2010, 17:11 door johanw
Door Anoniem: Predjuh, als je PIN t gaat er geld van je bank naar een winkelier, de bank krijgt niks van jouw.

De bank (en daarmee ook de Nederlandse en Amerikaanse overheid) weet dan waar jij je geld aan uitgeeft.


Bovendien is het voor de winkelier ook gratis ( deze week ). Je kunt je baas ook om een bruin envelopje met bankjes vragen, en alles onder je matras bewaren.

Dat doen werkgevers helaas niet meer. en als de politie merkt dat je veel contant geld bij je hebt beroven zij je ook tenzij je meteen kunt aantonen dat het geen zwart geld is, want de roverheid is niet gebaat bij anoniem geld.
22-10-2010, 21:07 door Prlzwitsnovski
Door Anoniem: @Zeurkool, als ik mag kiezen tussen geskimd worden, of bedreigd worden en mijn geld af te moeten geven, dan weet ik het wel
Doe mij maar die tweede optie.
Een gast met een mes voor me die mijn 50 euro jat heb ik liever dan 3000 euro van mijn bankrekening af.
22-10-2010, 23:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-10-2010, 23:36 door spatieman
pinnen = scimmen bevorderen..xD
23-10-2010, 08:48 door Anoniem
"De bank (en daarmee ook de Nederlandse en Amerikaanse overheid) weet dan waar jij je geld aan uitgeeft."

In het grootste deel van de gevallen volstrekt niet relevant. Indien ik in de supermarkt wat brood, eieren, tomaten en paprika's koop, wil ik dat dan verbergen ? En ben jij op dat moment net zo principieel als in je reacties hier ? Bij sommige produkten ben ik het best met je eens (i.e. wil je vastleggen of je een roker bent?), maar bij genoeg andere produkten zal het me een rotzorg wezen.

"pinnen = scimmen bevorderen..xD"

Wat maakt het uit of je geskimd wordt bij de geldautomaat van de bank, wanneer je contacten opneemt om in de winkel mee af te rekenen, of dat je geskimd wordt bij de betaalautomaat in de winkel, wanneer je daar juist niet met contact af wil rekenen ?

Bij beide vormen van betalen gebruik je je pas, op verschillende lokaties, met het risico op skimmen, en het risico op skimming verandert dus niet erg door de vraag of je al dan niet contact afrekent in de winkel. Tenzij je je loon natuurlijk ook contact krijgt uitbetaald door je werkgever.
23-10-2010, 10:40 door Anoniem
Ach, de Nederlandse pinpas verdwijnt binnenkort toch net als het contante geld als het aan Europa ligt. Er komt één Europees betaling systeem en geld zal alleen maar in digitale vorm te verkrijgen zijn. De wetgeving is er al en zowel banken als grote bedrijven als overheden zijn al bezig met een compliancy traject.
24-10-2010, 08:28 door Argot
Ik betaal zo veel mogelijk cash. De fiscus hoeft niet iedere besteding van mij te weten te komen.
Wanneer het nodig is haal ik het van de bank en pinnen doe alleen bij uitzondering. De pinpas neem ik ook meestal niet eens mee en de credit card alleen als ik op reis ga buiten Europa.
Je kunt beter overvallen worden en alleen je cash moeten afstaan, dan je pinpas of credit card, want die plukken ze meteen helemaal leeg.
24-10-2010, 19:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-10-2010, 10:36 door Anoniem
Door Argot: Je kunt beter overvallen worden en alleen je cash moeten afstaan, dan je pinpas of credit card, want die plukken ze meteen helemaal leeg.

Tja, als je bankrekening leeggeroofd wordt, krijg je het terug. Als je overvallen wordt? Ik betwijfel het. (Hoe bewijs je hoeveel geld je op zak had?)

Ik kan overigens niet geloven dat mensen hier denken het de overheid geïnteresseerd is in wat jij koopt. Het zal de winkel, de bank, de overheid een worst zijn waar jij persoonlijk geld aan uitgeeft. Het liefst zou de winkel vijf minuten nadat jij de winkel uit bent de bonnetje willen weg gooien. Wil je weten waar je buurman geld aan uitgeeft? Kijk maar naar de CBS. +/- 10% staat daar precies waar zijn geld naar toe gaat. De jouwe ook, ook al betaal je cash.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.