image

Apple monsterpatch dicht 130 lekken

donderdag 11 november 2010, 08:04 door Redactie, 9 reacties

Apple heeft één van de grootste patches in de geschiedenis van het bedrijf uitgebracht, waarmee het 130 beveiligingslekken in Mac OS X patcht. De meeste kwetsbaarheden die Mac OS X v10.6.5 en Security Update 2010-007 verhelpen bevinden zich in Adobe Flash Player. In totaal gaat het maar liefst om 55 gepatchte lekken.

Ook X11 met 16 en QuickTime met 9 lekken laten de teller snel oplopen. Andere problemen bevonden zich onder andere in ATS, PHP, CUPS, ImageIO, Kernel, OpenSSL, QuickLook, Safari RSS en Time Machine. In veel gevallen is het mogelijk voor een aanvaller om via de kwetsbaarheden willekeurige code uit te voeren, het systeem te laten crashen of vertrouwelijke gegevens te stelen. Updaten kan via de Software Update functie of Apple Downloads.

Reacties (9)
11-11-2010, 08:38 door Anoniem
Zwarte patchdag..
11-11-2010, 09:41 door Anoniem
Als je PGP Whole Disk encryption gebruikt, kan je beter even wachten met upgraden naar 10.6.5. Je Mac zal niet meer booten, je moet het handmatig via een boot CD met de Terminal fixen.
11-11-2010, 13:51 door Anoniem
Mag ook wel een keer voor mensen die een Mac hebben,volgens mij worden er haast nooit updates uitgerold voor snow Leopard.
Maar ja ik kan dat niet echt beoordelen want heb geen Mac hoewel het mooie machines zijn kwa ontwerp alleen zo duur,maar een pc waar ik Ubuntu Lucid Lynx op draai x64 en een laptop waar ik Windows7 Home premium x64 nl op draai.
Voor Ubuntu zijn er wel altijd redelijk veel updates,dat is ook afhankelijk van welke bronnen je aan het paketten beheer toevoegd.
Bij Windows7 zijn er wel altijd alleen de updates beschikbaar die Microsoft uitrold.
11-11-2010, 14:10 door SirDice
Door Anoniem: Mag ook wel een keer voor mensen die een Mac hebben,volgens mij worden er haast nooit updates uitgerold voor snow Leopard.
Ze komen regelmatig uit, ook voor 10.6. Al moet ik wel zeggen dat de regelmaat erg onregelmatig is. En wederom is er een schrikbarend hoog percentage van de bugs die remote code execution toelaten. Het verkoop argument dat OS-X veiliger zou zijn dan Windows kunnen ze, in het vervolg, beter achterwege laten. Dat is pure misleiding.
11-11-2010, 19:07 door Anoniem
Een gecomprimimenteerd systeem naderhand updaten heeft weinig zin, toch?

Hoe zit het met al die mac users? Hoe detecteren ze dat?


Massaal herinstalleren en updaten...zie je het gebeuren geen hond die dat doet.

Tot de volgende lek....
11-11-2010, 20:58 door Anoniem
Door Anoniem: Mag ook wel een keer voor mensen die een Mac hebben,volgens mij worden er haast nooit updates uitgerold voor snow Leopard.
Maar ja ik kan dat niet echt beoordelen want heb geen Mac

In mijn beleving...als er weinig updates zijn, zijn ze ook niet nodig.
Een OS met veel updates heeft dus veel gebreken...

hoewel het mooie machines zijn kwa ontwerp alleen zo duur,maar een pc waar ik Ubuntu Lucid Lynx op draai x64 en een laptop waar ik Windows7 Home premium x64 nl op draai.
Voor Ubuntu zijn er wel altijd redelijk veel updates,dat is ook afhankelijk van welke bronnen je aan het paketten beheer toevoegd.
Bij Windows7 zijn er wel altijd alleen de updates beschikbaar die Microsoft uitrold.

Bij Linux/Unix zijn het veelal de updates van Open Source pakketten. Windows is gewoon standaard zo lek als een mandje, vol bugs en ellende. Ik weet het, heb ruim 25 jaar met windows gewerkt, vanaf 3.11 tot Win 7 , nu een Mac...een oase van rust en stabiliteit...

Grtx,

P.B.
12-11-2010, 08:59 door Mysterio
Wat je niet ziet is er ook niet.
12-11-2010, 12:20 door SirDice
Door Anoniem: Windows is gewoon standaard zo lek als een mandje, vol bugs en ellende. Ik weet het, heb ruim 25 jaar met windows gewerkt, vanaf 3.11 tot Win 7 , nu een Mac...een oase van rust en stabiliteit...
Dan moet je toch eens wat beter kijken naar wat er allemaal gepatched wordt. Zo'n beetje alle gevonden bugs van de afgelopen 12 maanden zijn behoorlijk groot en Apple is over het algemeen rijkelijk laat met oplossen. Wat dat betreft doet Microsoft het toch echt een heel stuk beter. Maar ja, Microsoft afzeiken is natuurlijk cool als je een Mac hebt. Daar scoor je brownie punten mee bij de Mac fanboys. Alleen jammer dat het commentaar wat men heeft kant nog wal raakt.

En voordat je de verkeerde conclusie trekt, ik heb ook een Mac. Ben er erg blij mee, mooi ding, ben zelfs van plan om er nog een aan te schaffen. Maar om nu te zeggen dat het beter of veiliger is dan windows?! Ik hou het op 'anders', niets meer en niets minder.
12-11-2010, 16:10 door Anoniem
Het maakt niet uit welk operating system je gebruikt ze zijn allemaal lek. Trouwens als je je linux-bak niet kan configureren ben je veiliger af met een windows bak, maar dat zeggen de meesten er niet bij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.