Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Stalker hackt mij en mijn hele sociale netwerk!

08-12-2010, 11:46 door Anoniem, 11 reacties
Hallo forumleden,

Sinds een lange tijd word ik al gestalkt en heb ik aangifte bij de politie gedaan. Zij doen vaak alleen wat als je met de dood bedreigt wordt. Mijn stalker heeft een inezberentsen@hotmail.nl aangemaakt en mijn orginele is inezberentsen@hotmail.com. Diegene kan mailtjes verzenden en het dan laten lijken als of het van mijn adres afkomt of van anderen. Stel je voor jou adres is security123@hotmail.com dan kan hij mij een mailtje sturen met als afzender: security123@hotmail.com. Geen idee hoe diegene dat voor elkaar krijgt. Nu zijn er al meerdere vriendinnen van mij gehackt, mijn ex en zelfs mijn broertje. Het moet dus wel een bekende zijn want hoe komt diegene aan iedereen zijn hotmail?
Sorry dat ik jullie hiermee moet lastig vallen maar ik ben echt ten einde raad. Als ik een ander email adres neem komt diegene er weer achter en dan begint het weer van voor af aan.

Weet iemand van jullie hoe ik diegene kan ontmaskeren of hoe ik haar/zijn hotmail kan laten verwijderen of ervoor zorgen dat zij/hij geen mailtjes meer vanuit iedereen zijn naam kan sturen? Misschien als ik eenmaal een naam heb of meer informatie kan ik meer met mijn aangifte bij de politie.

Met vriendelijke groeten,

Inez Berentsen
Reacties (11)
08-12-2010, 12:14 door SirDice
Door Anoniem: Sinds een lange tijd word ik al gestalkt en heb ik aangifte bij de politie gedaan. Zij doen vaak alleen wat als je met de dood bedreigt wordt.
Wederom aangifte doen.
Mijn stalker heeft een inezberentsen@hotmail.nl aangemaakt en mijn orginele is inezberentsen@hotmail.com.
Da's jammer maar daar kun je niets tegen doen.
Diegene kan mailtjes verzenden en het dan laten lijken als of het van mijn adres afkomt of van anderen. Stel je voor jou adres is security123@hotmail.com dan kan hij mij een mailtje sturen met als afzender: security123@hotmail.com. Geen idee hoe diegene dat voor elkaar krijgt.
SMTP (e-mail) zit zo simpel in elkaar dat een 12-jarige dit kan.
Nu zijn er al meerdere vriendinnen van mij gehackt, mijn ex en zelfs mijn broertje. Het moet dus wel een bekende zijn want hoe komt diegene aan iedereen zijn hotmail?
Waaruit zou blijken dat ze gehackt zijn? Het is kinderlijk eenvoudig om aan deze adressen te komen. Via bijv. MSN kun je eenvoudig zien wie er bij jou in je lijst staat. In 99 van de 100 gevallen wordt voor die registratie het hotmail adres gebruikt.
Weet iemand van jullie hoe ik diegene kan ontmaskeren of hoe ik haar/zijn hotmail kan laten verwijderen of ervoor zorgen dat zij/hij geen mailtjes meer vanuit iedereen zijn naam kan sturen?
Niet, niet en niet.
Misschien als ik eenmaal een naam heb of meer informatie kan ik meer met mijn aangifte bij de politie.
Nee, je hebt geen naam nodig. Dat is nu juist een taak van de politie om dat uit te zoeken. Bovendien heb jij de mogelijkheden niet om dergelijke gegevens op te vragen bij een ISP.
08-12-2010, 13:06 door Anoniem
Stuur eens een email m.b.t. willekeurig onderwerp naar die inezberentsen@hotmail.nl (je Stalker) nadat je eerst het volgende
hebt gedaan :

Meld je eerst aan bij www.didtheyreadit.com aan voeg aan het eind van dit email adres .didtheyreadit.com toe,
dus op deze manier: inezberentsen@hotmail.nl.didtheyreadit.com
Dan wordt deze email "ge-tracked" en ben je in staat achter het ip-adres te komen van waaruit deze email verstuurd wordt
naar aller waarschijnljkheid. Je krijgt dan telkens een email als deze Stalker de email opent of leest. Of je kunt dit ook doen
op de website van didtheyreadit.com
Met deze log gegevens kun je dan eventueel naar de Politie stappen om dan alsnog aangifte doen, wel blijven aandringen !!

Een belangrijke tip : gebruik hiervoor NIET je inezberentsen@hotmail.com email account als je je aanmeld bij didtheyreadit.com, maar b.v. je email adres die je van je internet provider hebt bijvoorbeeld inezberentsen@planet.nl of inezberentsen@xs4all.nl etc. etc. !

Misschien dat deze methode met de korte uitleg je wellicht zal helpen met het achterhalen van de identiteit en de locatiegegevens van je Stalker.

Succes !

JB
08-12-2010, 13:28 door Anoniem
Misschien moet je Hotmail links laten liggen en bijvoorbeeld bij Hushmail een gratis account aanmaken.
Hushmail is beter beveiligd dan Hotmail.
Bij Hushmail gebruik je standaard een beveiligde SSL verbinding en Java is standaard uitgeschakeld.
It `s maar een idee.
En ik zou Msn dumpen heb ik lang gelden ook al gedaan,onveilige troep
Je kan trouwens toch via de E-mail headers zien van welke ip adressen jouw mail komt?
Succes ermee.
08-12-2010, 13:36 door cjkos
Ben ik de enige die het niet slim vind om tig keer het persoonlijk e-mail adres te noemen, cq herhalen?

Overigens de registrar of hotmail.nl is
Corporation Service Company Limited
in Londen.

Misschien dat je het voor kunt leggen aan hotmail MS ivm naam misbruik?
08-12-2010, 13:57 door Anoniem
"Met deze log gegevens kun je dan eventueel naar de Politie stappen om dan alsnog aangifte doen, wel blijven aandringen !!"

Ik zou wel goed nagaan of er daadwerkelijk sprake is van een strafbaar feit. Uit bovenstaand bericht kan ik niet opmaken dat deze situatie ernstig genoeg is om door de politie behandeld te worden. Ook wordt op geen enkele wijze aangetoond dat er sprake is van hacking; immers kan je ieder willekeurig adres in je outlook instellen als afzendadres. Ik ben benieuwd of het genoemde hotmail.nl account uberhaupt bestaat ?

@ Inez :

Wat versta je onder stalking, behalve het (ogenschijnlijk?) versturen van email vanaf een account wat op jouw hotmail account lijkt ? Om wat voor strafbare feiten gaat het verder ?
08-12-2010, 13:58 door Mysterio
Of het adres van je stalker/belager achterlaten op schimmige websites. ;-)

Voor de rest zijn de nuttige tips al genoemd. Vergeet vooral niet je vrienden en vriendinnen ook te laten melden bij hotmail dat dit adres misbruikt wordt.
08-12-2010, 13:59 door Anoniem
Laat 't woordje identiteitsdiefstal eens vallen bij de politie, en vraag naar een specialist om de aangifte bij te doen, doorsnee politie ambtenaar zal je probleem nauwelijks begrijpen, laat staan er iets nuttigs mee doen.

Overigens, hotmail registreert 't ip van de persoon die mail via hun service verstuurt in de headers van de email. Dus, zorg dat je zo'n mailtje dat uit jou naam verstuurt is te pakken krijgt en zoek in de headers voor het ip van de verzender. Als het een nederlands IP adres is kunnen ze met een paar drukken op de knop achterhalen wat de abbonnee gegevens zijn die bij dat ip horen.

Doorsnee sneue stalkertjes zijn meestal niet slim genoeg om proxies e.d. te gebruiken om hun eigen IP te verhullen, dus je hebt kans dat het makkelijk te achterhalen is.
08-12-2010, 14:09 door Anoniem
"Misschien dat je het voor kunt leggen aan hotmail MS ivm naam misbruik?"

Het gaat om het gedrag van een individuele gebruiker. Daarnaast zal het weinig zin hebben om deze weg te bewandelen, want www.hotmail.nl verwijst gewoon naar Microsoft (zoek achterliggend ip 64.4.20.184 maar op op www.arin.net). Wel is het mogelijk om een klacht te sturen naar de abuse desk (abuse@microsoft.com of abuse@msn.com).

"Bij Hushmail gebruik je standaard een beveiligde SSL verbinding en Java is standaard uitgeschakeld."

Je bekijkt je email in hushmail via een beveiligde verbinding, maar dat verhelpt de genoemde problemen op geen enkele wijze.
09-12-2010, 17:13 door Anoniem
In zoverre helpt dat bovengenoemde problemen dat die stalker dan niet jouw nieuwe Hushmailadres heeft,
tenminste als ze haar hotmail e-mail adres dumpt!
En niet gelijk het nieuwe aan de hele kennissenkring uitdelen maar alleen aan je echte goede vrienden of familie die je ook vertrouwt.
En stoppen met MSNen wat dat is ook een beveiligingsrisico.
En misschien is het ook een verstandig om pc eens te laten scannen door een andere antivirussoftware want misschien heeft mevrouw last van een keylogger.
Succes!
09-12-2010, 20:02 door Anoniem
Hoi,

Volgens art. 163 van het wetboek van Strafvordering: lid 5 zie hieronder, is de opsporingsambtenaar verplicht om je aangifte in behandeling te nemen.

Artikel 163

1. De aangifte van eenig strafbaar feit geschiedt mondeling of schriftelijk bij den bevoegden ambtenaar, hetzij door den aangever in persoon, hetzij door een ander, daartoe door hem van eene bijzondere schriftelijke volmacht voorzien.

2. De mondelinge aangifte wordt door den ambtenaar die haar ontvangt, in geschrifte gesteld en na voorlezing door hem met den aangever of diens gemachtigde onderteekend. Indien deze niet kan tekenen, wordt de reden van het beletsel vermeld.
3. De schriftelijke aangifte wordt door den aangever of diens gemachtigde ondertekend. Met een ondertekende aangifte wordt gelijkgesteld de aangifte die langs elektronische weg is gedaan, mits deze voldoet aan de bij of krachtens algemene maatregel van bestuur gestelde eisen. Bij algemene maatregel van bestuur kunnen beperkingen worden aangebracht in de gevallen waarin aangifte langs elektronische weg kan worden gedaan.
4. De schriftelijke volmacht, of, zoo zij voor een notaris in minuut is verleden, een authentiek afschrift daarvan, wordt aan de akte gehecht.
5. Tot het ontvangen van de aangiften bedoeld in de artikelen 160 en 161, zijn de opsporingsambtenaren, en tot het ontvangen van de aangiften bedoeld in artikel 162, de daarbij genoemde ambtenaren verplicht.
6. Artikel 155 is van toepassing.

Gewoon een afspraak maken en naar dit wetsartikel verwijzen, wanneer zij dit in eerste instantie afwijzen.

mvg
09-12-2010, 22:39 door Anoniem
www.didtheyreadit.com wordt bij mij geblokt door WOT trouwens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.