Privacy - Wat niemand over je mag weten

anonieme telefoon

18-12-2010, 19:34 door powwow, 15 reacties
omdat ik wel eens een advertentie op marktplaats had staan maar toch niet gestoord wilde worden op mijn prive telefoon, had ik een goedkoop telefoontje gekocht bij een supermarkt met 10euro beltegoed,

nu werd ik gister ineens gebeld op die telefoon door de Nuon, die noemden me bij mij achternaam en bla bla bla,(verkoop verhaal)
dit vond ik zo vreemd omdat het volgens mij een anoniem toestel en tel nummer is ik heb niks heb ingevuld, niet opgewaardeerd ennz enz .

weet iemand hier een verklaring voor????

ik verneem het graag
Reacties (15)
18-12-2010, 20:47 door johanw
Als ik je mag geloiven heb je het nummer maar op 1 plaats neergezet: Marktplaats. Dan zijn zij dus de enigen die het konden doorverkopen aan Nuon.
18-12-2010, 20:50 door spatieman
heb je een opwaardeerkaart ingevuld met NAW?
voor extra beltegoed die je gratis kan krijgen ?
if ja, dat is de oorzaak.
if nee, afwachten tot het weer gebeurd, en dan de oren van de kop vragen.
18-12-2010, 23:46 door wizzkizz
- Heb je die telefoon toevallig bij de AH gekocht en met je bonuskaart gezwaaid bij het afrekenen?
- Heb je die telefoon toevallig bij de AH gekocht en betaald met PIN, terwijl je op andere momenten je boodschappen afrekent, je bonuskaart laat scannen en PINt?

Je kunt waarschijnlijk voor AH en bonuskaart elke andere winkel met een klantenkaart lezen, maar het gaat om het idee.
Via je rekeningnummer bij het pinnen kan best veel gekoppeld worden. Zo heeft NS mijn gegevens (heb ik opgegeven voor voordeelurenabonnement) gekoppeld aan mijn pintransacties bij het automaat, waardoor ik een tijd geleden een mailtje kreeg dat ik vertraging kon verwachten de komende maand vanwege werkzaamheden op het traject waar ik geregeld reis. Terwijl ik mijn kaartjes altijd gewoon bij het automaat koop en de OV-chipkaart functionaliteit niet gebruik.
19-12-2010, 09:07 door Syzygy
Mannen allemaal goede tips maar de waarheid interesseert mij mateloos, jullie niet ????

Lopen die gasten van Nuon gewoon Marktplaats af te struinen denk ik dan of hangt er een dialer met een batch met 06 nummers en viel hij toevallig "in de prijzen".
Ik werd ook vaak gebeld op mijn huisnummer dat nauwelijks wordt gebruikt voor inkomende gesprekken en dan gaat hij
precies 3 x over (en dat een paar keer per dag) dus is het een machine denk ik. Als ik opneem word ik meteen doorgeschakeld naar een persoon.

Het Parool heeft ook weer een goeie let op: ( ik heb me al een tijd aangemeld op "bel mij niet" als voorinformatie)
Ze gooien ONGEVRAAGD 2 weken lang het Parool in mijn bus.
Dan bellen 4 weken daarna op.
En wat vond u van het Parool ( ik wilde eerst zeggen een beetje hard aan mijn billen maar ik behield mijn decorum)
Voordat de persoon zijn marketing geneuzel over mijn akker kon uitspreiden zei ik: Hallo , ik sta aangemeld bij BEL ME NIET.
Ja dat weet ik, maar u heeft het tijdelijke abonnement geaccepteerd en dan mogen wij u bellen.

WAT SLIM HÈ.

Dus NIET reclameren op een gratis Parool in je bus = instemmen met een proefabonnement = ze kunnen je achteraf bellen.

IN goed verstaanbaar Amsterdams ( het Parool is ten slotte een Amsterdamse krant) heb ik de woordenschat van de persoon aan de andere kant vrijblijvend en geheel gratis met pakweg 20 woorden vergroot en gevraagd of hij wellicht interesse had in de medische encyclopedie waarin deze ziektes gespecificeerd worden .

Het is al een tijdje rustig met bellen

Een fijne zondag toegewenst door Dominee Syzygy
19-12-2010, 19:36 door johanw
Je kunt ze vaak makkelijk afschepen:

Belt een stroommaatschappij: "komt goed uit, ik ben net afgesloten wegens een hennepplantage, kan ik bij jullie een nieuwe aansluiting nemen?"

Lening: "Is het bij jullie niet erg dat ik diverse A coderingen bij het BKR heb?"

Goederen: "Komt goed uit, de deurwaarder heeft hier net de tent kleeggehaald. Leveren jullie ook op afbetaling?"

Prepensioen: "Ik wil pas op m'n 70e met pensioen gaan, maar alleen als ik me dan al zwak voel, anders nog niet. Wat verkochten jullie ook al weer?"

Etc. etc.
20-12-2010, 09:57 door Anoniem
Zorg dat je naam op marktplaats een paar karakters afwijkt , dan weet je het snel genoeg
20-12-2010, 11:27 door Anoniem
Niet zo naïef hoor, je zou toch moeten weten dat de handel in gegevens goud geld oplevert?
Het beste wat je kunt doen is pinnen in een wijk waar je normaal geen boodschappen doet. Dan naar een Kijkshop of ander soort winkel toegaan. Zorgen dat je niet in de kijker van de beveiligingscamera staat, of zorgen dat je onherkenbaar in beeld komt, en koop een toestel incl. prepaid kaart contant. Vul niets van een naam in en betaal in geen geval met pin.
Je kunt ook contant een elke willekeurige telefoon winkel contant een opwaardering kopen.
Slimmer is om iemand de telefoon contant te laten kopen die je verder niet kent. Er loopt altijd wel een junk die tegen een paar euro het klusje voor je wilt klaren.
20-12-2010, 13:50 door Anoniem
"Het beste wat je kunt doen is pinnen in een wijk waar je normaal geen boodschappen doet. Dan naar een Kijkshop of ander soort winkel toegaan. Zorgen dat je niet in de kijker van de beveiligingscamera staat, of zorgen dat je onherkenbaar in beeld komt, en koop een toestel incl. prepaid kaart contant. Vul niets van een naam in en betaal in geen geval met pin."

Bel vervolgens niet naar nummers die je gebeld hebt vanaf je oude toestel, en zorg dat je de telefoon niet in je eigen huis oplaadt. Anders is het namelijk nog steeds een eitje om te achterhalen bij wie de nieuwe prepay hoort d.m.v. belprofiel, en door middel van plaatsbepaling. Hoeveel mensen hebben immers een telefoon liggen op jouw nachtkastje, en bellen met dat toestel jouw ouders, jouw vrienden, en jouw werk. Anonimiteit met prepays bestaat (bijna) niet.

(i.i.g. voor zover heb opsporing betreft, de mogelijkheden die ik aandraag zijn voor het salesteam van een krant natuurlijk niet beschikbaar)
21-12-2010, 16:32 door Anoniem
Sinds die vermaledijde ov-chip geschiedenis ben ik mijn naiviteit mbt overheden en instanties versus mijn privacy accuut en definitief kwijt. Sinds een half jaar zet ik alles in het werk om mijn virtuele leven zo anoniem mogelijk te maken. Als eerste heb ik een postbus op mijn officiele naam genomen waar ik voortaan al mijn noodzakelijke diensten en contacten laat binnenkomen. Als tweede heb ik mijn aanmelding bij het belmeniet en stuurmeniks register opgezegd. Waarom ? Realiseer je dat met deze registers de instanties één ding zeker weten, namelijk hier woont iemand van vlees en bloed waar wat aan te verdienen valt. Sindsdien staan mijn oude (voor mijn reguliere contacten niet meer in gebruik zijnde) telefoons roodgloeiend en stroomt mijn reguliere brievenbus weer vol. Elke zender bel ik op met een zoetlief stemmetje vol interesse over het geboden product en eventueel neem ik zelfs een abonnement ofzo. Tussen het gebrabbel over het product probeer ik te achterhalen WAT men allemaal van mij weet en van WIE men mijn informatie heeft. Ik probeer zoveel mogelijk persoonsinfo gewijzigd te krijgen (naam, telno, bankno,gebno) in fakedata onder het mom dat ik tegenwoordig samenwoon en de naam van mijn vrouw heb aangenomen. Mijn emailadres wijzig ik in een bestaand weggooiadres. Mijn huisadres handhaaf ik voorlopig. Zodra er post of email binnenkomt waaruit blijkt dat de wijzigingen 'goed' zijn doorgevoerd voer ik nogmaals een telefoongesprek waarin ik melding maak van mijn verhuizing naar mijn nieuwe liefdesholletje ergens in een uithoek van Nederland. Na een half jaar komt er nauwelijks post en telefoon op mijn oude adres en nummers meer binnen, zodat ik mijn oude telefoons binnenkort kan opzeggen.

Tegelijk met de start van bovenstaande aktie heb ik onder pseudoniem een postbus genomen waar al mijn nieuwe post binnenkomt. Met deze postbus ben ik nu mijn nieuwe anonieme virtuele leven weer aan het opbouwen. Ik heb een prepaid gsm (symyo rules), internet via het café om e hoek, voip telefoon, hostingdiensten neem ik anoniem af. Betalen doe ik met prepaid en virtuele creditcards en paypal. En winkelen doe ik gewoon met cash. En weet je wat nou zo leuk is, sinds ik weer met cash betaal let ik beter op mijn geld en spaar ik enorm veel geld uit. Zoveel geld dat ik een dag korter ben gaan werken. Tijd die ik over heb om te fietsen in plaats van het openbaar vervoer. Want inderdaad: OV-chip sucks, ik zie geen oplossing.
21-12-2010, 23:49 door KwukDuck
Sterker nog, ik wilde ook een paar maanden terug zo'n 'anoniem' prepaid telefoon kopen, dit was echter niet mogelijk zonder te pinnen of mijn ID te kopieren als ik perse contant wilde betalen...
Schandalig...
22-12-2010, 01:36 door Rubbertje
Door johanw: Als ik je mag geloiven heb je het nummer maar op 1 plaats neergezet: Marktplaats. Dan zijn zij dus de enigen die het konden doorverkopen aan Nuon.
Dat lijkt mij ook.
22-12-2010, 01:36 door Rubbertje
Door spatieman: heb je een opwaardeerkaart ingevuld met NAW?
voor extra beltegoed die je gratis kan krijgen ?
if ja, dat is de oorzaak.
if nee, afwachten tot het weer gebeurd, en dan de oren van de kop vragen.
Nee, die callcenter agents weten niet hoe hun werkgever aan de nummers komen.
22-12-2010, 01:40 door Rubbertje
Als ik gebeld wordt dan vragen ze altijd of ze met dhr. Huppelepup spreken (mijn naam) en ik ontken dat dan. Ik zeg dat ik die persoon niet ken en dat ze dus kennelijk verkeerd verbonden zijn. Omdat ik ze in de waan laat dat het nummer met de daar gekoppelde naam niet klopt, verzoek ik ze vriendelijk mijn nummer uit hun database te verwijderen. Ze bellen nooit meer terug.

P.s. Uiteraard moet je het gesprek (meestal prive) niet aannemen met het zeggen van je naam.
22-11-2014, 13:37 door Anoniem
Door Anoniem: "Het beste wat je kunt doen is pinnen in een wijk waar je normaal geen boodschappen doet. Dan naar een Kijkshop of ander soort winkel toegaan. Zorgen dat je niet in de kijker van de beveiligingscamera staat, of zorgen dat je onherkenbaar in beeld komt, en koop een toestel incl. prepaid kaart contant. Vul niets van een naam in en betaal in geen geval met pin."

Bel vervolgens niet naar nummers die je gebeld hebt vanaf je oude toestel, en zorg dat je de telefoon niet in je eigen huis oplaadt. Anders is het namelijk nog steeds een eitje om te achterhalen bij wie de nieuwe prepay hoort d.m.v. belprofiel, en door middel van plaatsbepaling. Hoeveel mensen hebben immers een telefoon liggen op jouw nachtkastje, en bellen met dat toestel jouw ouders, jouw vrienden, en jouw werk. Anonimiteit met prepays bestaat (bijna) niet.

(i.i.g. voor zover heb opsporing betreft, de mogelijkheden die ik aandraag zijn voor het salesteam van een krant natuurlijk niet beschikbaar)

Je kunt wel oplaaden in je eigen huis ALS je zorgen dat de radio verbindingen geblokkeered wordt door de telefone te wikkelen in aluminium folie of anderer materiaal die radio golven niet door laat.
23-11-2014, 10:41 door Anoniem
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe Nuon aan die gegevens kwam?

Wat is er overigens mis met te vragen: "Hoe komt u aan dit telefoonnummer". Letwel: ze zijn verplicht dat te beantwoorden met een volledig antwoord!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.