image

ECABO accrediteert Certified Secure certificeringen

donderdag 26 mei 2011, 11:27 door Redactie, 5 reacties

Praktische IT security vaardigheden op een leuke en toegankelijke manier verspreiden, dat is het doel van Certified Secure. De certificeringen van Certified Secure zijn nu ook in de blauwdruk van ECABO opgenomen. Dagelijks worden talloze websites en bedrijven gehackt door een gebrek aan en begrip van essentiële security vaardigheden. Al jaren zijn dreigingen als SQL Injection, path traversal en Cross Site Scripting een groot probleem, zoals ook het recente beveiligingsincident bij Sony weer heeft laten zien.

Certified Secure laat mensen via uitdagende hackme's en challenges zelf ervaren hoe beveiligingsproblemen worden veroorzaakt en wat de oplossing is. Door deze hands-on aanpak is het mogelijk om de vereiste security vaardigheden op te doen. Certified Secure staat voor openheid en transparantie en zorgt door het delen van kennis dat IT security voor iedereen toegankelijk is. Alle Certified Secure certificeringen, producten en trainingen zijn door internationaal erkende security professionals ontwikkeld.

Blauwdruk
"ICT-opleidingen zonder security kun je vandaag de dag nog nauwelijks serieus nemen. Daarom vinden we het als ECABO belangrijk om certificeringen op dit gebied inhoudelijk te vergelijken met de landelijk vastgestelde ICT-kwalificaties", aldus Hans Blankendaal van ECABO. "Bedrijven hechten grote waarde aan afgestudeerden die hun reguliere certificering hebben aangevuld met particuliere certificeringen, zoals bijvoorbeeld van Certified Secure."

Joost Pol, directeur Certified Secure: "Met de opname van Certified Secure-certificeringen in de blauwdruk van ECABO hebben nu ook mbo-leerlingen direct toegang tot praktische IT security-kennis en vaardigheden. Ik ben er van overtuigd dat dit niet alleen leuk is voor de leerlingen, maar ook dat de kennis en vaardigheden direct toepasbaar zijn bij een toekomstige werkgever."

Reacties (5)
26-05-2011, 12:52 door WhizzMan
Gefeliciteerd!
26-05-2011, 18:05 door Anoniem
Ja, reuze. Wat is ECABO eigenlijk?
27-05-2011, 22:38 door Securitate
wceend?

laten we zeggen dat elke verbetering van bewustzijn positief is.
30-05-2011, 15:47 door 0101
22-09-2011, 13:16 door kloek8
ECABO is een orginisatie die als tussenpersoon dient voor scholen en het bedrijfsleven, hun zijn ook de enigste organisatie die stageplekken mag goedkeuren voor het MBO,
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.