image

Avira en Kaspersky beste proactieve virusscanners

donderdag 26 mei 2011, 11:55 door Redactie, 6 reacties

De virusscanners van Avira en Kaspersky Lab zijn het beste in het proactief detecteren van malware, zo blijkt uit een test van het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives. Twaalf virusscanners werden tot 22 februari met de laatste signatures en updates bijgewerkt. Vervolgens werd malware tussen 23 februari en 3 maart als testset gebruikt.

G Data wist 61% van de malware-exemplaren te detecteren, gevolgd door ESET en Avira met 59%. Kaspersky Lab was derde met 55%. De virusscanners van Trustport, Microsoft, F-Secure, Qihoo en eScan scoorden tussen de 38% en 34%. De scanners van Avast, AVG, K7, McAfee, PC Tools, Symantec, Trend Micro en Webroot werden niet getest, omdat de leveranciers dit niet wilden. Volgens deze anti-virusbedrijven geeft de test geen goed beeld als een internetverbinding of functionaliteit als een URL-blocker ontbreekt.

De anti-virus software die wel aan de test meedeed, werd ook op false positives beoordeeld. "Om de kwaliteit van de detectie-eigenschappen beter te bepalen, moet ook naar het aantal false positives worden gekeken", aldus AV-Comparatives. Microsoft scoort op dit gebied het best, met slechts één vals alarm, gevold door BitDefender, F-Secure en eScan met elk drie false positives.

Aan de hand van zowel de proactieve detectie als false positives, kwam het Oostenrijkse testorgaan tot de volgende beoordeling:

Advanced ***
Avira
Kaspersky Lab

Advanced **
G DATA
ESET
Panda
Trustport
Microsoft
F-Secure
BitDefender
eScan

Advanced *
Sophos

Tested
Qihoo

Reacties (6)
26-05-2011, 12:43 door Anoniem
Best een leuke test maar zonder Norton en Avast niet echt representatief
26-05-2011, 13:28 door Anoniem
Door Anoniem: Best een leuke test maar zonder Norton en Avast niet echt representatief

Mee eens! avast! is zeker een goede scanner. Maar ach, iedere week claimt wel iemand weer eens een beste virusscanner gevonden te hebben. Altijd is de lijst weer compleet willekeurig zo lijkt. Ikzelf hecht er dus niet zoveel waarde aan.
26-05-2011, 14:32 door peanuty
Geef ze groot gelijk. Niet erg om je s niet voor een test op te geven!
Kan volgende week nog wel ;)
26-05-2011, 16:35 door Anoniem
Raar dat Comodo nooit wordt genoemd.Ik zie ze nooit staan bij die tests.Maar bij een bekende firewall- test scoren ze al zeker 2 jaar de 1e plaats!
26-05-2011, 16:42 door Anoniem
Kaspersky spreekt mij wel aan,ze bieden ook encryptie,virtueel toetsenbord,sandbox en hun scanner scoort vaak hoog bij de diverse tests.Op dit moment heb ik Norton,die mist helaas deze genoemde dingen,maar scoort meestal in de top 3 en vaak zelfs de 1e plaats.De firewall van Kaspersky schijnt echter wel vrij ingewikkeld te zijn om in te stellen en te gebruiken,het vergt nogal wat interactie vd gebruiker naar verluidt,terwijl norton een zelfdenkende firewall heeft.Kan ik beter voor Kaspersky gaan of toch Norton houden?
29-05-2011, 09:29 door Anoniem
Zijn die tests nog geloofwaardig eigenlijk?
Emsisoft Anti-Malware vernoemen ze ook nooit en ik ben daar wel tevreden van in samenwerking medt de één of andere 'gratis' virusscanner en het onderliggende MSoft hulpprogramma om op schadelijke software te scannen.
Emsisoft had trouwens een artikel op zijn blog staan dat wel leuk om te lezen was.

http://www.emsisoft.com/en/kb/articles/tec110601/?utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter&utm_content=tec110601&utm_campaign=news110525
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.