image

VS ontkent ontwikkeling Stuxnet-worm niet

vrijdag 27 mei 2011, 14:14 door Redactie, 2 reacties

De vraag of de Amerikaanse overheid de Stuxnet-worm ontwikkelde werd gisteren door secretaris-generaal van het Ministerie van Defensie William Lynn niet ontkend of bevestigd. Lynn werd voor de CNBC documentaire 'Code Wars:America’s Cyber Threat' geïnterviewd en gevraagd of de VS op één of andere manier bij de ontwikkeling van Stuxnet betrokken was.

"De uitdagingen van Stuxnet, zoals ik al zei, wat het laat zien is hoe moeilijk het is om toe te schrijven en het is iets waar we nog steeds naar kijken, het is lastig om een antwoord te geven totdat we ons onderzoek hebben afgerond", antwoordde Lynn. Vervolgens werd hem direct gevraagd of de VS en het Ministerie van Defensie bij de worm betrokken waren. "Dit is niet iets dat we op dit moment kunnen beantwoorden", liet Lynn weten.

Inmiddels maakt het Ministerie van Homeland Security zich zorgen dat aanvallers de Stuxnet-code aanpassen om zo andere systemen aan te vallen. "Kopieën van de Stuxnetcode, in verschillende verschijningen, zijn al enige tijd beschikbaar", aldus het ministerie in een verklaring tegenover het Huis van Afgevaardigden.

Reacties (2)
27-05-2011, 20:43 door Night
Groot nieuws.
Ik doe hetzelfde maar dat zal de krant wel weer niet halen denk ik.
29-05-2011, 12:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.