image

Nintendo en FBI-partner doelwit Sony-hackers

maandag 6 juni 2011, 14:33 door Redactie, 2 reacties

Websites van zowel Nintendo als een partner van de FBI zijn door dezelfde groep gehackt die eerder verschillende Sony websites kraakte. In tegenstelling tot Sony werd er bij Nintendo geen persoonlijke informatie door 'LulzSec' buitgemaakt. De hackergroep liet eerder al weten dat het de FBI en gelieerde organisaties zou gaan aavnallen. Als onderdeel van "Fuck FBI Friday" werd ook InfraGard aangevallen. De organisatie faciliteert naar eigen zeggen contact tussen de private sector en de FBI.

Naast het defacen van de website, werd ook een database met informatie gestolen. LulzSec publiceerde vervolgens een overzicht met 180 gebruikersnamen, gehashte wachtwoorden, gekraakte wachtwoorden, echte namen en e-mailadressen.

Afpersing
De gekraakte wachtwoorden werden ook gebruikt tegen andere diensten. Zodoende wist LulzSec toegang tot zowel de zakelijke als privé Gmail-accounts van beveiligingsspecialist Karim Hijazi te krijgen. Hijazi is CEO van botnetbestrijder Unveillance. Hij gebruikte hetzelfde wachtwoord voor de InfraGard website als voor zijn persoonlijk Gmail-account en Google Apps account.

De aanvallers namen vervolgens contact met Hijazi op, waarbij hij naar eigen zeggen door de hackergroep zou zijn afgeperst. Ook publiceerde de gehackte beveiliger een verklaring op de eigen website met een deel van de IRC-chat die hij met LulzSec had.

Vervolgens kwam LulzSec met een eigen verklaring waarin het laat weten dat het nooit van plan was om Hijazi af te persen en dat hij de groep had willen inzetten voor het aanpakken van de concurrentie en het opsporen van botnets. Iets wat de beveiliger ontkent. De 700MB aan e-mails van Hijazi zijn inmiddels online gezet.

Reacties (2)
06-06-2011, 15:00 door Nimrod
Oei oei Lulzsec is wel bezig... Misschien toch maar die gasten inhuren voor security doeleinden...
06-06-2011, 15:41 door Anoniem
LulzSec EXPOSED... http://seclists.org/fulldisclosure/2011/Jun/75
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.