image

Australische bank vervangt RSA tokens

vrijdag 10 juni 2011, 12:08 door Redactie, 2 reacties

De Australische ANZ Bank gaat ongeveer 50.000 RSA SecurID tokens vervangen die nu door klanten en personeel worden gebruikt. "ANZ heeft besloten nieuwe RSA tokens aan alle klanten en personeel te verstrekken die de technologie nu gebruiken." Volgens de bank is er geen dreiging voor klanten, maar zou dit de beste handelswijze na het advies van RSA zijn. Het beveiligingsbedrijf werd halverwege maart gehackt, waarbij er informatie over de SecurID tokens werd buitgemaakt. Met die informatie werd vervolgens Lockheed Martin aangevallen. De tokens worden kosteloos door de bank vervangen.

RSA kondigde eerder aan dat het sommige klanten de mogelijkheid biedt om de tokens te vervangen. Een andere Australische bank is nog met RSA in gesprek over het gebruik van de tokens door het personeel.

Reacties (2)
10-06-2011, 14:04 door Anoniem
Volgens de bank is er geen dreiging voor klanten, maar zou dit de beste handelswijze na het advies van RSA zijn.
Definitie van geen dreiging: op het moment vinden we - geheel onnozel onderbouwd- dat de personen die de RSA tokens kunnen misbruiken het echt niet op ons voorzien hebben.
We vervangen de tokens omdat we niet het risico willen lopen dat RSA ons maar wat probeert wijs te maken.
10-06-2011, 16:19 door Anoniem
Het begon allemaal zo mooi met "Australische bank vervangt RSA tokens". Maar dan blijkt alleen maar dat er nieuwe RSA tokens worden verstrekt.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.