image

"Internet pas veiliger in 2040"

woensdag 10 augustus 2011, 13:17 door Redactie, 7 reacties

Applicatieontwikkelaars, programmeurs en systeembeheerders moeten tijdens hun opleiding uitgebreid met security aan de slag gaan, dan kan het internet over twintig tot dertig jaar een stuk veiliger zijn. Ontwikkelaars moeten niet alleen veilig kunnen programmeren, ze moeten ook leren hoe ze een security-cultuur onder andere studenten kunnen bevorderen.

"Informaticastudenten die afstuderen moeten niet alleen begrijpen hoe ze een netwerkinfrastructuur moeten bouwen, maar moeten ook de applicaties kennen die ze beschermen en hoe hackers daar misbruik van kunnen maken", zegt David Koretz, CEO van Mykonos Software. De nadruk moet volgens hem veel meer op applicatiebeveiliging komen te liggen.

"Helaas zal het nog twintig tot dertig jaar duren voordat alle veranderingen zijn doorgevoerd en resultaten zichtbaar zijn. Het lesmateriaal moet veranderen, studenten moeten dit vier a vijf jaar bestuderen en wie afstudeert moet voldoende invloed hebben om security binnen de organisatie een prioriteit te maken."

Hackertools
In de tussentijd adviseert Koretz dat studenten zichzelf applicatiebeveiliging eigen maken, maar ook hoe data- en cloudbeveiliging werken. Ook het bijwonen van hackerconferenties en het gebruiken van hackertools is een must. "Het is gemakkelijk om een organisatie als Sony de schuld voor een aanval te geven omdat hun security protocollen tekort schoten en ze belachelijk te maken dat ze het slachtoffer van zulke basale hackeraanvallen werden", merkt Koretz op.

Hij stelt dat de beveiligers bij Sony mogelijk niet beter konden en dat ze deden wat hen geleerd was. "Computerscholen en de industrie kunnen niet achterover leunen en wachten totdat het Congres het probleem legaliseert. Ze moeten applicatie- en databeveiliging voor de volgende generatie van IT-professionals een prioriteit maken."

Reacties (7)
10-08-2011, 13:35 door Anoniem
wie afstudeert moet voldoende invloed hebben om security binnen de organisatie een prioriteit te maken.

Dat is nog steeds het grootste probleem en dat zal het voorlopig ook wel blijven. Niet alleen de IT dient helemaal anders te gaan denken. Ook het management. En om het management om te krijgen, moeten die op de lange termijn gaan denken. Maar management kan alleen maar op de lange termijn gaan denken als de aandeelhouders dat ook doen.

Peter
10-08-2011, 13:36 door Anoniem
Ik denk dat de goede man gelijk heeft alleen wel jammer dat dat nog 30 jaar op zich laat wachten.Tegen die tijd ben ik 75 jaar oud (als ik dan uberhaupt nog leef) en zit als het goed is in een bejaardentehuis.Of ik dan nog gebruik maak van computers en internet is nog maar de vraag.Tsja het zou natuurlijk kunnen dat je tegen die tijd je maaltijdvoorkeuren voor de komende dag in het bejaardentehuis alleen nog maar via pc en internet kunt aangeven.Kweet niet of dat wellicht nu al zo is,kom nooit in een bejaardentehuis.Wat ik maar even wil zeggen: het zou fijn zijn als ook op wat kortere termijn internet en computers een flink stuk veiliger worden,beter beschermt tegen hackers,crackers en malware.
10-08-2011, 13:56 door Anoniem
Van slechte timing gesproken.... http://datanews.rnews.be/nl/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/08/05/internet-in-onbruik-vanaf-2040/article-1195077480882.htm
10-08-2011, 17:03 door spatieman
Wat zij bill Gates in 1999, in het jaar 2000 geen spam en malware dank zij windows????
10-08-2011, 18:35 door P5ycH0
Onzin. Internet is niet te beveiligen. Moet je ook niet willen denk ik.
Bedrijven moeten gewoon geld uitrekken voor beveiliging van hun bedrijfsvoering als deze van internet afhankelijk is.
Op dit moment is veiligheid binnen de bedrijfscultuur echt een lachertje. Men wil de mooiste site, maar is alleen bereid te betalen voor de zichtbare glimmertjes, en hebben geen oog voor de basis.
11-08-2011, 10:36 door Anoniem
Niemand wil veiligheid. Het is lastig en duur. Tot er iets mis gaat. Dan wil plotseling iedereen veiligheid. Tot ze weer vergeten zijn wat er mis ging. Dan vinden ze het weer alleen maar lastig en duur.
29-10-2011, 17:43 door cjkos
moet er nog wel internet zijn natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.