/dev/null - Overig

Hulp gevraagd bij stalking

16-08-2011, 14:24 door Dutchy50, 57 reacties
Hallo allemaal,

Ik word de laatste tien maanden geplaagd door een zeer " geavanceerde" hacker. De doel is niet geld maar pesterij en macht strijd.
Ik heb van alles geprobeerd, politie ingeschakeld die niets doet, twee in serie geplaatste encrypted security routers, de meest up-to-date securities zoals Norton 360, extra firewall, op MAC address beveiligd Laatste Cisco E4200 met WPA2 PSK sleutel van 24 vreemde tekens, Niets helpt.

Deze mensen komen binnen meestal door een Apache 2 server, via een IPv6 in de hoog poorten en maken in DefCon virtuele adapters aan in mijn system 32 of root system wow 64. Na mijn idee gebruiken zij ook een Wi-Fi netwerk welke zijn SSID uiteraard niet zend. In het verleden zijn ze via allerlei mogelijke combinaties binnen gekomen: ICS, Secondary LogOn, remote desktop, etc. Ik heb ook alle respectievelijke services in Win7 uitgeschakeld. Om te proberen uit deze zeer vervelend story te ontsnappen heb ik een VPN aangeschaft (HMA) alle passwords vaak veranderd, van provider ook veranderd...Hier ook niets helpt. Wat zij doen is mijn PC lid te maken van een groep en zich verschaffen Admin rechten. Dan beetje per beetje nemen zij volledig control van mijn PC of Apple in. Eindelijk kan ik niet eens meer booten en word genoodzaakt te formateren mijn HD, waardoor de eventuele bewijzen van inbraak uiteraard verdwijnen.

Het aanschaffen van een Apple heeft ook niet geholpen...Zij hacken net zo makkelijk een Mac als een PC. Linux heb echter nog niet geprobeerd...Virus Barrier X6 (Intego software) is voor deze mensen een lachetje! Zij gaan dwars door alles heen...

Ik zoek een " white had" wie wilt helpen. Ik ben financieel aan de grond na het aanschaffen van HD, OS, en security routers, hulp van een IT'er (Wel betaald a 60/uur)

Wie bied hulp? Ik woon in Haarlem en ben echt aan het eind van mijn latijn.

Met vriendlijke groeten,

Dutchy
Reacties (57)
16-08-2011, 15:22 door SirDice
16-08-2011, 16:39 door Anoniem
Ik raad je aan om de hele keten (provider,modem,router,pc('s)alsook je (smart)phone,e-mailaccounts en social network-accounts tegelijkertijd te vervangen.En haal twijfelachtige en overbodige contacten van je accounts.Overbodige en twijfelachtige contacten niet (opnieuw) toevoegen aan nieuwe accounts.En gebruik geen e-mailaccount vd internetprovider,want dan weten ze alvast welke provider je hebt.Oude accounts sluiten&opheffen voordat je met nieuwe ISP en nieuwe pc aan de slag gaat.Nieuwe accounts pas openen als je nieuwe ISP en pc hebt.Of doe het via de internetverbinding en pc van iemand die je volledig vertrouwt.Ik wordt zelf ook gehacked en gestalkt en ben ook op zoek naar een white hat om te mij helpen aangaande hacking. van mijn pc.Verder raadt ik iedereen af om te UPC als provider te kiezen,is m.i. niet veilig.Hetzelfde geldt mogelijk ook voor andere kabelinternet&telefonieproviders als bijv. Ziggo.
16-08-2011, 16:50 door Anoniem
En ik ontraadt het aanschaffen van nieuwe pc en aanverwante apparatuur via/op internet en het thuis laten bezorgen via de post/koerier.Koop je pc als het even kan zelf in de winkel en neem hem zelf mee naar huis.Geloof me,ik heb slechte ervaringen met via internet bestellen en per bezorgdienst laten bezorgen.Vooral aangaande communicatieapparatuur als pc,huistelefoon en mobieltjes is het veiliger om dat zelf in de winkel aan te schaffen en naar huis te vervoeren.Zeker bij (digitale) stalking en pc hacking.Vooral die combinatie.En velen zullen dit overdreven achterdochtig vinden,maar als ze zelf mee zouden maken wat ik heb meegemaakt en nog meemaak dan zouden ze mij gelijk geven.
16-08-2011, 19:50 door Securitate
geef je zoon een pats voor ze billen.
zonder iemand erbij, want is mag niet.
16-08-2011, 22:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-08-2011, 23:07 door Eddy
Hoe kom je tot de conclusie dat iemand je hacked?
Ik lees een hoop manieren dat 'ze' binnen zijn gekomen, maar hoe je dat überhaupt gemerkt hebt mis enigszins ik in dit (lange) verhaal. Zie je onbekende connecties in je router logs of gekke dingen in de security event log of zo?

Wanneer je de computer na een bepaalde tijd niet meer boot, kan dat natuurlijk net zo makkelijk aan data corruptie liggen, door bijvoorbeeld defect geheugen. Wat bedoel je eigenlijk met 'niet eens meer booten'? Krijg je wel het Windows opstart logo maar loopt die vast, krijg je 'n bluescreen ergens bij het opstarten, of gebeurd er iets anders?

Mogelijk had je (of kan je binnenkort) nog in Windows safe-mode komen en je eventlog exporteren, dan kan je in ieder geval eventuele bewijslast vast leggen.

Overigens, als iemand je inderdaad zou hacken, dan zou ik inmiddels je leverancier verdenken ... een heuse droom kant.
16-08-2011, 23:13 door Anoniem
Even een serieuze reactie: dit probleem speelt in je gedachten, meer niet! Dit is zó irreëel! Je maakt jezelf gek, dat is het probleem. Stap naar een therapeut.
17-08-2011, 00:54 door Anoniem
Zie ook https://secure.security.nl/artikel/37220/1/stealth_spyware%2Cwat_nu%3F.html
17-08-2011, 02:00 door Anoniem
tap leggen (liefst tussen modem - splitter of nou ja wat je ook voor verbinding gebruikt), huidige pc als honeypot gebruiken en reverse engineeren tot een locatie.
eventueel lekker maken met wat spann0nd uitziende informatie.

met ziggo en upc kan je best op het internet, zoals gezegt hoor je je email niet bij je provider te laten hosten. alleen al om het feit dat je dat aan je provider bind, en dus zijn prijs(verhogingen). En inderdaad, het is niet handig om je isp meer dan noodzakelijk kenbaar te maken. verder biedt com21 genoeg mogelijkheden. ook qua beveiliging. het probleem is dat met bv transparent bridging mensen niet weten hoe de boel dicht te timmeren; dat is wat het onveilig maakt. beetje vervelend ook dat die isp's daar zo weinig aan doen. een vpn is bij deze kabelringnetwerken lost eigenlijk in één klap alles op.

let op x-originating ip in mail headers van publieke services als hotmail etc daar staat ook jou ip dan in.
let ook op diezelfde headers in smtp deamons die ook vaak zonder dat je het weet je originele ip blootgeven. vaak ook zelfs met je interne ip achter je routertje erbij.

voor een paar euro per maand heb je al een vpn, zo is je isp eigenlijk alleen nog de fysieke signaal verbinding en weet verder niet zoveel meer (mits je keys niet over netwerk recv'd).
http://www.clickonf5.org/6369/11-free-vpn-services-list-us-uk-china-germany/
http://www.perfectprivacy.com (goeie ook)

bij een usenet account krijg vpn erbij, voor 2 euro p/m plus een berg downloads en whatnot.

je kan ook via tor of i2p socks 5 mail verzenden.

GEBRUIK NOU EENS WAT ANDERS DAN ADOBE VOOR DIE@#$@#$@#$ PDF in je windows moet je iets van mupdf hebben. zelf ben ik bijvoorbeeld van plan op korte termijn een vb scriptje te skribbelen om .pdf door te pasen naar een online pdf reader. dit was maar ff een algemene tip ik wordt namelijk helemaal gek van die pdf zooi van adobe de laatste tijd. écht iedereen gooit je dood met doorgerotte malware dozen waar vaak vrolijk alle honderd dochters duizend kul pdf'jes per dag openen.

ben wel erg druk maar als je nog hulp nodig hebt: g@goudenbodem.net

oh ja en hou je geheugen aub in de gaten, master file track, boot track, nvram dat soort shit. Zorg dat je processor niet gebackdoored is met hardcoded passwoorden en vergeet je videokaart niet! niet overal op klikken aub.
gooi dat ding aub gewoon uit het raam eigenlijk
man je wordt zo gek van al die rommel. kusje op jullie voorhoofd! xDD
17-08-2011, 08:54 door SirDice
En het is nog niemand opgevallen dat dit complete bullshit is?

Deze mensen komen binnen meestal door een Apache 2 server, via een IPv6 in de hoog poorten en maken in DefCon virtuele adapters aan in mijn system 32 of root system wow 64.
17-08-2011, 09:45 door Riviera
Waarom zou iemand zoveel moeite doen om je (telkens opnieuw) te willen hacken.
Heb je mensen iets aangedaan? Iets te verbergen?
Ik vind het een raar verhaal...
17-08-2011, 09:49 door Anoniem

Door SirDice: En het is nog niemand opgevallen dat dit complete bullshit is?

Het lijkt mij ook inderdaad een "prachtig" verzonnen verhaal.
Of een slimme apple verkoper die dit verhaal klaar heeft liggen voor in paniek
zijnde windows-gebruikers een mac aanpraat. :)
17-08-2011, 10:03 door darkstar
Of het zijn gewoon geheime inlichtendiensten die zometeen met een apache 64 server binnen komen via een hoog-protocol wow-64-root en dan virtuele stingers aanmaken op je harde schijf.
17-08-2011, 10:26 door Anoniem
lol of je hebt gewoon een hard wire tap voor je modem/router zitten (ga eventueel snachts even aan de wandel langs de hoofdverdeler kast en zorg dat het via een naburig snel wlan ano het net op vliegt)

mocht je werkelijk spelen, houdt het dan strikt gescheiden. daarna nog even wat sappige informatie onder het mom 'kijk hier ik wordt gehackt' overal online plempen, liefst met wat 'geheime' infoz waar ze van gaan zweten als het opeens publiek wordt.. bijvoorbeeld wat zerodays die je voorbij ziet vliegen. meteen ff bij bugtrack aanmelden en zorgen dat je de para groep aanslingerd die meteen gaan graven ROFL. things out of hand.

Daarna even zorgen dat dingetjes op een te verwachten puntje lopen, goed over nadenken je moet jezelf kunnen indekken, en daarna om uitleg vragen. in combinatie met aantoonbaar wanbestuur, wat familie en een topadvocaat kun je daar een heerlijke scene van brijen.
17-08-2011, 11:09 door Mr. Ed
Dutchy, dit is een serieuze reactie. Let op: dit probleem speelt zich slechts af in je gedachten. Wat je beschrijft is zo irreëel! Je denkt dat het zo is en daar verzin je allerlei high-tech feiten bij. Een eerdere reactie beschrijft in een quote al dat wat jij stelt niet eens kan.

Mijn tip, en die is zoals ik zei serieus: stap naar een therapeut.

Ed
17-08-2011, 11:41 door Atropos
Iets van de hele verhaal ruikt inderdaad.
Een privegebruiker die deze zooi op zijn dak krijgt:: ik moet dat nog een keer meemaken in al mijn 20 jaar ervaring.
En zonder al te veel te "pronken", om dat soort onzin te doen voor 1 gebruiker, is wel heel veel overkill.

De tip van Ed en SirDice lijkt dan hier ook op zijn plek.
Zoek wat mentale ondersteuning en ga hier niet lopen zoeken naar oplossingen voor wat eventueel zelf bij andere wil doen.

Het ga je goed Dutchy.
Sterkte met jezelf.
17-08-2011, 11:59 door spatieman
ligt het aan mij.
of is het hele verhaal door babelfish heen getrokken.
--
qoutjes...
--
.Hier ook niets helpt.
Dan beetje per beetje nemen zij volledig control van mijn PC of Apple in.
Linux heb echter nog niet geprobeerd.
DefCon virtuele adapters aan in mijn system 32 of root system wow 64.
Wat zij doen is mijn PC lid te maken van een groep en zich verschaffen Admin rechten.
etc..
17-08-2011, 12:25 door SirDice
Door Mr. Ed: Dutchy, dit is een serieuze reactie. Let op: dit probleem speelt zich slechts af in je gedachten. Wat je beschrijft is zo irreëel! Je denkt dat het zo is en daar verzin je allerlei high-tech feiten bij. Een eerdere reactie beschrijft in een quote al dat wat jij stelt niet eens kan.

Mijn tip, en die is zoals ik zei serieus: stap naar een therapeut.
Het leunt aardig tegen een psychose aan inderdaad. Allemaal niet erg, het is goed behandelbaar tegenwoordig.
17-08-2011, 14:48 door spatieman
ik weet de oplossing !!
internet opzeggen !
17-08-2011, 21:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-08-2011, 21:11 door Anoniem
wel ik weet nog zo niet of het onzin is

heb er zelf ook last van , denk er nu vanaf te zijn.
formatteren help niet echt als er truecrypt op je computer blijkt te zitten
ben zelf mbt tot de gemiddelde bezoeker hier een leek,

maar naar lang puzzelen en denken dat je knettergek bent kwam ik met de hirens boot cd erachter dat er truecrypt
op de laptop zat, gelukkig niet perfect geïnstalleerd zodat het niet geheel onzichtbaar was.

waarom? wil het het niet eens weten en ook niet wie het was want ik ben tot staat in alles na dat getreiter.
en inderdaad denk je zelf heel vaak dat je gek aan het worden bent.
Natuurlijk lopen er mensen rond die denken dat er een complot en/of samenzwering is en een hoop onzin uitkramen.
Maar het gaat mij een beetje te kort door de bocht om gelijk een oordeel klaar te hebben en iemand af te serveren als een
psychoot.
Weerleggen met argumenten, dat snijd hout.

Cyberpesten is zeer vervelend en ga hier nou niet roepen dat dit fenomeen niet bestaat.
18-08-2011, 13:32 door Riviera
Door Anoniem: wel ik weet nog zo niet of het onzin is

[..]
Cyberpesten is zeer vervelend en ga hier nou niet roepen dat dit fenomeen niet bestaat.

Ik zal niet zeggen dat dat niet bestaat, maar truecrypt kan ten eerste niet van afstand worden geïnstalleerd, alleen als iemand (voor toch zeker wel minstens 15-30 minuten denk ik) fysiek toegang heeft tot je computer.
Daarnaast heeft het niks met hacking te maken, maar met encryptie...

Dat lijken me prima argumenten om ook jouw verhaal te weerleggen
18-08-2011, 14:34 door Preddie
Ik lig echt op de graond van het lachen .... ik moet oppassen dat ik het niet in mijn broek doe .....

ik ga er vanuit dat dit geen serieus bericht is ....


een geavanceerde hacker die zichtbaar toe probeert te voegen aan de groep met admins .... lolz......hwahhahaha

en dan vervolgens je Windows ingeruild tegen een nog veel lekkere MAC ...... sorry hoor !
18-08-2011, 15:17 door Anoniem
Door Riviera:
Door Anoniem: wel ik weet nog zo niet of het onzin is

[..]
Cyberpesten is zeer vervelend en ga hier nou niet roepen dat dit fenomeen niet bestaat.

Ik zal niet zeggen dat dat niet bestaat, maar truecrypt kan ten eerste niet van afstand worden geïnstalleerd, alleen als iemand (voor toch zeker wel minstens 15-30 minuten denk ik) fysiek toegang heeft tot je computer.
Daarnaast heeft het niks met hacking te maken, maar met encryptie...

Dat lijken me prima argumenten om ook jouw verhaal te weerleggen
Maar met die True Crypt encryptie kun je bepaalde spyware (progjes) toch afschermen voor zowel de pc gebruiker zelf als voor virus&spyware scanners?
18-08-2011, 17:51 door SirDice
Door Anoniem: Maar met die True Crypt encryptie kun je bepaalde spyware (progjes) toch afschermen voor zowel de pc gebruiker zelf als voor virus&spyware scanners?
Nee. Bedenk dat de data ongecodeerd beschikbaar is als de machine is gestart. Tenminste, als we het hebben over full-disk encryptie.
19-08-2011, 10:16 door TheVaz
Beste mensen,

Hier de zoon van duchty....
Die ene post van Securitate ofzo bevalt mij niet echt van "geef je zoon een pats op de billen"... Hoezo? Wtf heb ik ermee te maken?
Ik ben dagelijks bij mijn vader en hoor dus dagelijks over dit geval. Vaak komt het dan ook bij mij de spuigaten uit want als ik er bent merk ik niets van het hele verhaal. Ik vind het zooo vervelend want hij is er 1000% van overtuigd dat er gekke dingen gebeuren maar toch heb ik mijn bedenkingen erover...
Ik weet niet of het komt omdat dat mijn ouwe met pensioen is en de hele dag alleen thuis zit en hij echt gekke dingen ziet gebeuren of dat het gewoon jammer genoeg imagenary is... IK WEET HET NIET!

Ik heb ook de beschuldigingen moeten aanvechten want volgens hem is het iemand geweest die "iets" in zijn appartement heeft geplaatst en dus dat het iemand is die toegang heeft gehad tot zijn appartement dus of: zijn zonen (ik en mijn broertje) zijn ex vriendin (pools die verdenk ik dan meest) of een goede vriend. Sleutels waren verdwenen...

Volgens pa is alles infected, tv, huis telefoons, routers, modems, mobile telefoon, er hangt een netwerk in de lucht alle pc's zijn besmet en er zijn microfoons in huis....

Hard to belive... Maar goed ik vind het zo sneu/irritant omdat hij geloofd er echt in en toch heeft iedereen z'n bedenkingen erover.

En die idioot Securitate die zegt geef je een zoon een pats op de billen. Ik ben zo hard bezig mijn eigen onderneming aan het op zetten en alsof ik uberhaupt de kennis en tijd ervoor heb om ook maar iets in die richting te doen, en dan al niet bij mijn eigen vader! Ik was ook verdachte. Mijn laptop was ook door hem afgepakt en na gekeken. Ik word er dood ziek van om door mijn eigen vader als verdachte gezien te worden dus hou a.u.b. je bek over mij of wie dan ook van de familie!

Ik dacht ik deel ook even mijn kant van het verhaal zoals ik het dus mee maak.

Groetjes A. Vaz
19-08-2011, 10:44 door SirDice
Door TheVaz: Ik ben dagelijks bij mijn vader en hoor dus dagelijks over dit geval. Vaak komt het dan ook bij mij de spuigaten uit want als ik er bent merk ik niets van het hele verhaal. Ik vind het zooo vervelend want hij is er 1000% van overtuigd dat er gekke dingen gebeuren maar toch heb ik mijn bedenkingen erover...
Ik weet niet of het komt omdat dat mijn ouwe met pensioen is en de hele dag alleen thuis zit en hij echt gekke dingen ziet gebeuren of dat het gewoon jammer genoeg imagenary is... IK WEET HET NIET!

Ik heb ook de beschuldigingen moeten aanvechten want volgens hem is het iemand geweest die "iets" in zijn appartement heeft geplaatst en dus dat het iemand is die toegang heeft gehad tot zijn appartement dus of: zijn zonen (ik en mijn broertje) zijn ex vriendin (pools die verdenk ik dan meest) of een goede vriend. Sleutels waren verdwenen...

Volgens pa is alles infected, tv, huis telefoons, routers, modems, mobile telefoon, er hangt een netwerk in de lucht alle pc's zijn besmet en er zijn microfoons in huis....

Hard to belive... Maar goed ik vind het zo sneu/irritant omdat hij geloofd er echt in en toch heeft iedereen z'n bedenkingen erover.
Heel sneu en vervelend voor je. Ik ben enigszins bekend met dat soort zaken, bij een goede vriend van me is jaren geleden de diagnose "manisch psychotisch" vastgesteld. En ik kan je verzekeren dat het net daarvoor totaal geen pretje was. Het liep dusdanig uit de hand dat hij zelfs verplicht op werd genomen in een gesloten inrichting. Ik hoop dat je dat niet hoeft mee te maken. Met de vriend gaat het inmiddels prima. Door middel van medicatie (Lithium; jawel datzelfde spul waar Nirvana een nummer over gemaakt heeft) is het allemaal goed in de hand te houden. Hij woont inmiddels samen, heeft een leuke baan, etc. Het is dus beslist niet het einde van de wereld ;)

Als ik je verhaal zo hoor dan denk ik dat het een en ander toch ook duidt op een psychose of een uit de hand gelopen angststoornis. Probeer eens contact op te nemen met een therapeut. Vanwege mijn AD/HD heb ik goede ervaringen bij PsyQ (http://www.psyq.nl). Wellicht hebben zij nog wat suggesties.

Succes en sterkte in ieder geval.
19-08-2011, 14:15 door Anoniem
Lithium: dus hij moet gewoon zn laptop en/of gsm batterij opeten? Daar zit toch lithium in? :)
19-08-2011, 14:46 door SirDice
Door Anoniem: Lithium: dus hij moet gewoon zn laptop en/of gsm batterij opeten? Daar zit toch lithium in? :)
Het is ietsje anders. De medicinale vorm heet eigenlijk lithiumcarbonaat (Li2CO3). Maar inderdaad, in accu's zit hetzelfde metaal.
19-08-2011, 17:15 door spatieman
Volgens pa is alles infected, tv, huis telefoons, routers, modems, mobile telefoon, er hangt een netwerk in de lucht alle pc's zijn besmet en er zijn microfoons in huis....
--
kerel.
je hebt gelijk.
ik ben de dader, nu goed.
19-08-2011, 22:52 door _____
Dit blijkt dus waarschijnlijk een serieus probleem te zijn. Het lijkt mij een onhoudbare situatie geworden. Hier is psychische hulp wel op zijn plaats denk ik voordat er vervelende dingen gebeuren. Zoek hulp via huisarts die moet doorverwijzen. Sterkte.

Alex
20-08-2011, 16:42 door Atropos
Door spatieman: Volgens pa is alles infected, tv, huis telefoons, routers, modems, mobile telefoon, er hangt een netwerk in de lucht alle pc's zijn besmet en er zijn microfoons in huis....
--
kerel.
je hebt gelijk.
ik ben de dader, nu goed.


Ik snap dat het makkelijk om zo te reageren beste vriend, maar om een serieus probleem voor dat gezin/familie op die manier af te doen.
Schiet niet.
Even nadenken wat voor gevolgen zo'n reactie voor die man kan(!) hebben en je had die reactie best achterwegen kunnen en behoren te laten.
Je wordt toch verwacht in je werk en zeker als mens wel wat verantwoordelijker te zijn.

Jij ook beterschap.
20-08-2011, 17:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-08-2011, 20:39 door TheVaz

kerel.
je hebt gelijk.
ik ben de dader, nu goed.

Waar the f*ck heb jij het over? Echt soms word ik zo niet goed van wat voor debielen je op forums hebt... Echt waar.

De rest met echt nuttige informatie bedankt! Ik weet alleen echt zeker dat als ik zou zeggen van ga eens bij een arts o.i.d. langs dat we de poppen dan aan het dansen krijgen...

Maarja ik weet echt niet wat ik hiermee aan moet....

Thnx
20-08-2011, 21:33 door _____
Door TheVaz:

kerel.
je hebt gelijk.
ik ben de dader, nu goed.

Waar the f*ck heb jij het over? Echt soms word ik zo niet goed van wat voor debielen je op forums hebt... Echt waar.

De rest met echt nuttige informatie bedankt! Ik weet alleen echt zeker dat als ik zou zeggen van ga eens bij een arts o.i.d. langs dat we de poppen dan aan het dansen krijgen...

Maarja ik weet echt niet wat ik hiermee aan moet....

Thnx

Dit loopt vroeg of laat verkeerd af! Dan maar ruzie in huis maar er moet iets gebeuren. Ga desnoods zelf naar de huisarts en leg daar het probleem uit! Let op, ik meen dit serieus, dit kan echt helemaal fout aflopen. Ga anders samen met je broer, schrijf wat op of neem wat op als geheugensteun bij je verhaal, kijk terug naar het moment waarop het voor het eerst opviel dat er iets fout was en evalueer dan de periode daarna tot de dag van vandaag.

Doen!!! nu het nog kan.
20-08-2011, 23:05 door Mr. Ed
Hoi zoon,

Maak je niet druk om de naar ik aanneem geinig bedoelde reacties. Feit is dat je pa niet in orde is. Hij heeft zijn eigen waarheid. Ik maak in mijn werk vaker mee dat mensen dingen zien die er niet zijn.
Ik ben bang dat er nog meer moet gebeuren voordat je pa ervan overtuigd is dat hij hulp nodig heeft. Hulpverlening in Nederland onderga je vrijwillig. Pas als hij een gevaar is voor zichzelf of anderen kan hij tegen zijn wil worden opgenomen. Kijk of je met wat familieleden hem eens kan bezoeken en leg rustig uit dat wat hij allemaal stelt gewoonweg niet kan. Laat de rest goed kijken hoe hij reageert. Meld een en ander aan de huisarts en indien nodig aan de wijkagent.
Vraag ook zijn buren om mee op te letten.
Veel succes ermee, het zal niet meevallen.

Ed
21-08-2011, 12:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-08-2011, 11:23 door TheVaz
Door Krakatau:
Dutchy Ik zoek een " white had" wie wilt helpen. Ik ben financieel aan de grond na het aanschaffen van HD, OS, en security routers, hulp van een IT'er (Wel betaald a 60/uur)
Wat is een "white had" ? En "wie wilt helpen"? Wat is dat voor gebrekkig Nederlands?

[admin] Laten we het gezellig houden, met en zonder Caps [/admin]

Mijn vader spreekt en schrijft 4 talen (engels, frans = moedertaal, nederlands en portugees), no wonder you get mixed up sometimes..

Thnx voor alle andere (normale relevante) reacties!
23-08-2011, 11:42 door SirDice
[admin] Laten we het gezellig houden [/admin]

Gewoon negeren, da's beter voor je bloeddruk ;)
23-08-2011, 12:23 door carolined
Wie heeft overigens mijn kat gezien?
Hij ging gisterenavond stappen en hij is nog niet terug...
23-08-2011, 13:13 door Anoniem
Beste pa, en zoon.

Pa, het is mogelijk, alles wat je beschrijft, maar het is aannemelijker dat dit allemaal niet waar is, en het zich in je hoofd afspeelt. Mocht het toch waar zijn, probeer dan het volgende: laat het maar gebeuren. Prima dat iemand de hele tijd met je meekijkt, de meeste mannen hebben dat ook, dan heet dat een echtgenote. Tot nu toe speel je hun spel, en zij winnen , dus.. .change the rules.

Zoon, waar of niet waar, paranoide of niet, je pa zit er mooi mee, en daarmee iedereen om hem heen.
Begeleid hem naar betere hardware, of betere begeleiding...
23-08-2011, 13:48 door Anoniem
Dit hele gedoe klopt niet.
De openingpost is een paranoïde verhaal vol met aannames en regelrechte onzin.
Dan komt er iemand aandraven die zich uitgeeft als de zoon van de openings poster en zit dan, op een publiek forum waar "zijn vader" de openingspost maakte, zijn levensverhaal uit de doeken te doen en zich zorgen te maken over de geestelijke toestand van "zijn vader"...

My vote: Dissociatieve persoonlijkheidsstoornis! Volgens mij zijn die 2 een en dezelfde persoon.
Mijn advies, zoals ook door Mr.Ed gezegd: ga zelf naar de arts!
23-08-2011, 17:07 door Mr. Ed
Ik vind dit een uitstekende analyse, want het is opmerkelijk dat de reactie van pa uitblijft, terwijl de reactie van zoon door pa gelezen zou kunnen worden.
24-08-2011, 16:05 door musiman
Wat mij opvalt is dat de poster nog steeds niet gereageerd heeft op alle reacties. Gezien de ernst van de situatie (althans dat wil de poster doen geloven) zou de poster iedere minuut van de dag zijn/haar posting controleren en antwoorden op de vele reacties geven.

Oftewel, dit is allemaal B@ll.

Ook al die rare termen in het bericht. Schenk geen aandacht meer aan deze meneer/mevrouw tenzij deze met een logische (wat geloofwaardiger) reactie komt. Maar dat laatste verwacht ik eerlijk gezegd niet meer ;)
24-08-2011, 23:05 door Securitate
beste vrienden.
er is hoop voor de mensheid.
het verhaal, feit of fictie, naar jullie keuze.
gezien alle geboden aandacht kan ik niet anders concluderen.
29-08-2011, 10:42 door spatieman
Door Atropos:
Door spatieman: Volgens pa is alles infected, tv, huis telefoons, routers, modems, mobile telefoon, er hangt een netwerk in de lucht alle pc's zijn besmet en er zijn microfoons in huis....
--
kerel.
je hebt gelijk.
ik ben de dader, nu goed.


Ik snap dat het makkelijk om zo te reageren beste vriend, maar om een serieus probleem voor dat gezin/familie op die manier af te doen.
Schiet niet.
Even nadenken wat voor gevolgen zo'n reactie voor die man kan(!) hebben en je had die reactie best achterwegen kunnen en behoren te laten.
Je wordt toch verwacht in je werk en zeker als mens wel wat verantwoordelijker te zijn.

Jij ook beterschap.

Wat dacht je van sarcasme.....
29-08-2011, 10:44 door spatieman
Door TheVaz:

kerel.
je hebt gelijk.
ik ben de dader, nu goed.

Waar the f*ck heb jij het over? Echt soms word ik zo niet goed van wat voor debielen je op forums hebt... Echt waar.

De rest met echt nuttige informatie bedankt! Ik weet alleen echt zeker dat als ik zou zeggen van ga eens bij een arts o.i.d. langs dat we de poppen dan aan het dansen krijgen...

Maarja ik weet echt niet wat ik hiermee aan moet....

Thnx

nooit van sarcasme gehoord.

het gehele verhaal, riekt naar uber paranoia.
en ja,..
ik heb vandaag mijn pilletjes gehad...
29-08-2011, 10:54 door spatieman
goed.
ik blijf erbij.
internet opzeggen.
computers de deur uit.
draadloze huistelefoons de deur uit.
GSM weg doen.
TV weg doen..
dan hoef je geen angst te hebben dat via "straling" iets gehackt wordt.
maar aan de andere kant...
ik weet niet of je vader medicijnen gebruikt.
KAN het niet zijn ,dat hij van iets een psychose krijgt?
............
30-08-2011, 02:05 door Dutchy50
OK Heren,

Laten wij serieus zijn! Ik heb zo veel belagelijke reacties gelezen... Is deze forum een serieus aangelegenheid of is het een kinderspeltuin?

Ik heb e.e.a gevonden intussen. Er wordt gebruikt gemaakt van geluiden om mijn systemen binnen te komen. Mijn Mac gaf het idee dat was uitgeschakeld maar was in de werkelijkheid niet. Programma wat geeft de indruk dat de Mac uit is maar is het helemaal niet. Bij herstart zou moeten de bekende geluid van Apple bij booten...Dus niet! Bij Itunes is er een optie audible account. Deze optie is on en ik kan het niet uitschakelen omdat is beschermed door een wachtwoors. Bij uitzoeken zag ik in de geluid opties dat mijn Mac was aan het luisteren naar mijn Label Printer... Absurd maar de Icon was false. Net zo false als het uit stand van de computer.

Nu heb ik het zelfde met mijn mobiel telefones. Android, met in de catlogs heel veel warnings dat de uitstand is false. Ik heb ook wat geluidsopnamen gevonden die ik niet zelf had gedaan... Kan iemand uitleggen hoe dat mogelijk is?

Ik ben alles behalve gek, al willen mensen die geen andere verklaring hebben menen te posten hier op dit serieus forum dat ik dat wel ben...

Diegene die dat doet is een goede hakker die zowel Win als Mac als Linux kan hacken... Wat de werkelijke doel is blijft voor me een raadsel... Maar dit soort elektronische oorlog is zeer vervelend en lijkt geen eind te hebben.

Wie kan me vertellen waroom ik altijd (oa) een IP van 127.0.0.1 heb op al mijn mobiel, terwijl ik allen gebruik de 3G netwerk? Geen router of andere apparatuur...

Io is een naam wat ik vaak tegen kom in mijn telefoons... Dezelfde persoon wat ik ingehuurd had in december vorige jaar om van de hack af te komen.

Ik ben blij dat ik hulp nu krijg van iemand die me serieus neemt. Van alle sarcastische opmerkingen ben ik niet gedient. Als werkelijk wat dan ook aan apparatuur is geplaats naast of in mijn woning (wat nog bewezen moet worden) is dat niet een wonder geweest...Of geloof men nog in wonderen?
Tevens waar ik op zoek was... Is een "White hat" Duidelijk nu? Of moeten mensen naar school voor engels en naar een andere voor het leren vergeven dat mensen fouten maken?

Voorlopig verzoek ik mijn kindxeren zich niet te bemoeien met deze verhaal... Naar mijn mening zijn ze al te veel betrokken.. Ik heb e.e.a. gevonden wat niet in hun voordeel spreekt.

Dat was het voorlopig...

Met vriendeloijke (gezond) groeten,

Dutchy
30-08-2011, 10:37 door Mr. Ed
Dutchy,

Ik reageer nog een keer, maar dat lijkt meer voor de anderen, want jij luistert niet.
Je schrijft dat je enkele serieuze reacties hebt gelezen, maar je gaat er TOTAAL NIET op in. Wat heeft het dan voor nut je ergens op te wijzen?
Vervolgens ga je weer je stokpaardje berijden en je draaft maar door.
Je ziet spoken! Niemand zal naar je luisteren, want je verzint ze waar men bij zit. Je bent de spookrijder die op de radio een melding hoort 'haal niet in, blijf rechts rijden en probeer de spookrijder met lichtsignalen te waarschuwen.' En je denkt ondertussen: 'een spookrijder? Ik zie alleen maar spookrijders!'
JE BENT ZELF HET PROBLEEM!! Je lijdt aan waanideeën. Doe iets met de adviezen, vooral van je kinderen. Print dit alles uit en ga ermee naar je huisarts!

Succes,

Ed
30-08-2011, 11:29 door SirDice
Door Dutchy50: Ik heb e.e.a gevonden intussen. Er wordt gebruikt gemaakt van geluiden om mijn systemen binnen te komen. Mijn Mac gaf het idee dat was uitgeschakeld maar was in de werkelijkheid niet. Programma wat geeft de indruk dat de Mac uit is maar is het helemaal niet. Bij herstart zou moeten de bekende geluid van Apple bij booten...Dus niet! Bij Itunes is er een optie audible account. Deze optie is on en ik kan het niet uitschakelen omdat is beschermed door een wachtwoors. Bij uitzoeken zag ik in de geluid opties dat mijn Mac was aan het luisteren naar mijn Label Printer... Absurd maar de Icon was false. Net zo false als het uit stand van de computer.
Klinkklare onzin van de bovenste plank.

Wie kan me vertellen waroom ik altijd (oa) een IP van 127.0.0.1 heb op al mijn mobiel, terwijl ik allen gebruik de 3G netwerk? Geen router of andere apparatuur...
Dat is het adres van localhost. ELK (netwerk) apparaat heeft dat. http://nl.wikipedia.org/wiki/Localhost

Io is een naam wat ik vaak tegen kom in mijn telefoons... Dezelfde persoon wat ik ingehuurd had in december vorige jaar om van de hack af te komen.
IO is een afkorting van Input/Output, iets wat vrij veel gebruikt wordt binnen een computer. http://nl.wikipedia.org/wiki/I/O

Wederom een hoop onzin en waanbeelden. Doe jezelf en je familie een lol en zoek een therapeut op. Als je zo gezond en helder bent als je zelf denkt sta je snel weer buiten. Dus waar ben je bang voor?
30-08-2011, 12:38 door Anoniem
Dit doet me sterk denken aan de wilde verhalen van mijn moeder, die hoogstwaarschijnlijk schizofreen is (achtervolgingswaanzin/paranoia) maar niet vindt dat ze een probleem heeft. Ze is er volledig van overtuigd dat haar buren haar hacken en bespioneren. Zij is niet zo technisch als Dutchy maar houdt m.b.v. een firewall in haar Linux Mint installatie (Windows was te gevoelig volgens diverse artikelen dus is ze met mijn hulp overgestapt) alle inkomende IP adressen in de gaten. Al blijkt het een adres in Rusland te zijn dat een ping doet, het zijn natuurlijk de buren die haar met een omweg proberen te pakken te nemen. Het blijft helaas niet bij de computer, want de buren bespioneren haar ook met behulp van een heleboel technische apparatuur. Denk hierbij aan microfoons onder de vloer en afluisterapparatuur die door de muur heen alles hoort (ze woont alleen en praat hooguit een paar woorden tegen haar kat, dus wat is er af te luisteren). Om dit tegen te gaan heeft ze overal radiootjes aanstaan die op een willekeurige AM zender afgestemd staan, ook niet allemaal op dezelfde zender natuurlijk.
Maar het kan nog gekker. Op de vloer in de gang en de keuken liggen extra stukken zachte vloerbedekking omdat de buren aan de andere kant (beide buren stalken haar blijkbaar) haar voetstappen volgen wanneer ze naar de keuken loopt en daar op pannen gaan slaan. Buiten staan overal camera's, helaas kan niemand ze zien, maar zij weet dat ze er zitten.

Misschien ben je ooit wel 'es gehackt of heb je de pech gehad dat het je een paar keer is overkomen (iedereen gaat dat een keer meemaken denk ik), maar zoveel als jij zegt te hebben meegemaakt en ervoor hebt ondernomen, maakt het volgens mij onmogelijk is dat dezelfde mensen je keer op keer weer kunnen pakken.

Moraal van mijn verhaal: Als je iets echt wilt zien, zul je een andere theorie na een tijdje niet meer kunnen geloven. Dutchy, ga alsjeblieft met een professional praten. Probeer niet standaard iedereen die je niet wil geloven als vijandig te zien. Hou rekening met de mogelijkheid dat je zelf ongelijk hebt! Mijn contact met mijn moeder heb ik inmiddels moeten verbreken, alles wat ze deed was om haar buren en ik mocht alle verhalen en theorieën aanhoren. Op het laatst was bij mij de maat vol toen ik van haar "Waar haal je het gore lef vandaan om mij niet te geloven?" te horen kreeg, ik kon er niet meer mee omgaan.

Blijf je wantrouwig, wat ik verwacht, stap dan eens over op Linux 64-bit (Mint is een goede keus), doe er een firewall in. Linux hack je niet zomaar, ook niet als professional. Blijk je wel gelijk te hebben en is dit echt een persoonlijke wraakactie van iemand, dan kun je jezelf met Linux (in ieder geval grotendeels) beschermen. Een goede Linux installatie kost niets en je kunt het zelfs vanaf een LiveCD uitproberen zonder je harde schijf ervoor op te hoeven offeren.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes!
30-08-2011, 22:14 door _____
Zo te zien heeft het weinig zin om TS aan te spreken, hij zit in een andere wereld.

VOOR DE FAMILIE: Je kan iemand gedwongen psychiatrische hulp opleggen via een rechterlijke machtiging.
Op initiatief van huisarts/ambulante psychiater kan er een tijdelijke verklaring worden afgegeven waardoor TS gedwongen kan worden tot behandeling/opname in een psychiatrische inrichting. Dit wordt meestal gebruikt voor iemand die geen gevaar voor zichzelf en/of anderen vormt. Is dat vroeg of laat WEL het geval dan kan er een InBewaringStelling worden afgegeven waardoor iemand binnen 24uur gedwongen kan worden behandeld. Het is natuurlijk een grote en pijnlijke stap om zoiets te ondernemen maar soms toch echt noodzakelijk in het belang van de betrokkenen. Bij verzet gaat iemand dan met politie en ambulance naar een gesloten inrichting alwaar een beoordeling van de toestand van het "slachtoffer" wordt gedaan en afhankelijk daarvan verder wordt besloten.

Dus...overweging?

Groet,
Alex
31-08-2011, 09:16 door RickDeckardt
Dutchy50 op tinyurl.com geeft een apart resultaat....

http://tinyurl.com/Dutchy50
01-09-2011, 13:04 door TheVaz
Beste mensen,

Bedankt voor alle goed bedoelde informatie (van sommige dan). Wat iemand hier zei dat vader schizofrenie is is volslagen onzin! Ik kan hier over praten omdat ik iemand ken die dit heeft.

Verder gaan alle verdenkingen door en word zijn leven weer geteisterd door de hacker... Wederom heb ik weer aan moeten horen dat ik ermee te maken heb. Zogenaamd staat op mijn website www.vazcreations.nl spyware en dubieuze bestanden.. Dit is mijn eigen serieuze onderneming waar ik nog veel met mijn vader over heb gesproken en hulp gevraagd bij het opstarten ervan en nu gebruik ik het zogenaamd tegen hem :S

Iedere keer als ik weer bij hem ben op bezoek o.i.d. is het 80% van de tijd allemaal verhalen over hacking en lastige termen enzo waar ik gewoon geen zin meer in heb om naar te luisteren sinds december 2010. Omdat ik er niet meer naar wil luisteren ben ik zelf verdachten..

Vader blijft volhouden dat hij geen waanbeeld heeft en dat hij echt niet gek is enzo maar ik vraag het me af.
Het is echt serieus zo dat als ik een weekend bij hem ben geweest is alles nog helemaal goed en chill, alles is gezellig uit eten geweest enzo.
Dan ga ik naar huis en een dag later krijg weer een whatsapp of sms dat er weer dingen zijn aangetroffen en weet ik het allemaal wat betrekking heeft tot mij.

Ik vraag mij af... Wat heeft het gevolg van langdurige cocaine gebruik. Zegmaar 3 keer per week.

En ik vind het wel een goed idee van *!*. Als het zo door gaat met de beschuldigingen ga ik zeker actie ondernemen. Want ik vind het zo klote deze situatie. Ik word van serieuze sh*t beschuldigd en mijn vader heeft een klote leven voor zijn gevoel.

Bedankt voor alle reactie. En alsjeblieft.. Alle andere debielen hier die gewoon niets nuttigs te zeggen hebben... Blijf hier gewoon weg.
15-09-2011, 12:33 door DigitalRies
Door TheVaz:
Wat iemand hier zei dat vader schizofrenie is is volslagen onzin! Ik kan hier over praten omdat ik iemand ken die dit heeft.
De term schizofrenie kwam bij mij vandaan (reactie Anoniem, 30-08-11). Ik zei niet dat ik denk dat je vader dit heeft (hoewel ik het wel vermoed, sorry als ik je hiermee beledig), maar je vader's verhaal doet me gewoon heel sterk denken aan dat van mijn moeder. De GGZ vermoedt dat zij schizofreen is op basis van de informatie die ik haar gegeven heb. Ze heeft dezelfde gewoonte als je vader, 80% van alles waar ze over praatte was hacking en wat ze allemaal dacht aangetroffen te hebben.

Overigens wil ik benadrukken dat, als je iemand kent die schizofreen is, je niet automatisch in staat bent te beoordelen dat je vader dit niet kan zijn. Iedere persoon met geestelijke gezondheidsklachten is anders. Geen enkele schizofreen is gelijk en hun klachten en symptomen zijn dus ook niet allemaal met elkaar te vergelijken!
Ik kan hierover meepraten, ik ben autist en heb Asperger syndroom. Ik ken diverse mensen die dit ook hebben en geen van ons lijkt op elkaar, qua klachten en qua gedrag, maar we zijn wel door professionals in het hokje van Asperger gezet.
Sta dus alsjeblieft open voor de mogelijkheid dat je ernaast zit.


Ik vraag mij af... Wat heeft het gevolg van langdurige cocaine gebruik. Zegmaar 3 keer per week.
Dit wil je waarschijnlijk niet horen, maar schizofrenie kan een van de gevolgen zijn van langdurig cocaine gebruik. Als je er aanleg voor hebt, kan het gebruik van deze drug het effect vergroten. Overal op Google vind je hier meer informatie over.


En ik vind het wel een goed idee van *!*. Als het zo door gaat met de beschuldigingen ga ik zeker actie ondernemen. Want ik vind het zo klote deze situatie. Ik word van serieuze sh*t beschuldigd en mijn vader heeft een klote leven voor zijn gevoel.
Ik hoop dat je hierin slaagt, en een maatschappelijk werker of GGZ is ongetwijfeld bereid om actie te ondernemen, maar zolang duidelijk is dat je vader geen gevaar voor zichzelf en/of voor de maatschappij is, kunnen ze meestal niet meer doen dan praten en vragen stellen.
Verwacht er dus geen wonderen van. Als je vader drugs gebruikt, zou ik dat proberen te benadrukken in je hulpvraag. Ik denk dat je daar wel meer mee kunt bereiken, ook al is het niet prettig om aan te moeten kaarten. De band met je vader kan erdoor in gevaar komen, maar ik vermoed dat je dit zelf ook wel bedacht zult hebben.

Succes gewenst.
15-09-2011, 13:45 door Anoniem
Dus ik lees de starting post, de verdere comments etc, vervolgens kom ik
Wat heeft het gevolg van langdurige cocaine gebruik. Zegmaar 3 keer per week
tegen en nog geven mensen een serieuze reactie :P

Leuke practical joke wel hier op de boards, moet ik toegeven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.