image

AntiSec hackt weer Amerikaans defensiebedrijf

vrijdag 19 augustus 2011, 17:03 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers die zich achter het AntiSec initiatief scharen, hebben weer een Amerikaans defensiebedrijf gehackt en 1 gigabyte aan vertrouwelijke documenten en e-mails online gezet. De berichten en documenten zijn afkomstig van Richard Garcia, een senior vice president van defensiebedrijf Vanguard, die ook 25 jaar bij de FBI werkte. Vanguard Defense Industries is een bedrijf dat de onbemande "ShadowHawk" drones fabriceert.

Garcia zit ook in de raad van bestuur van InfraGard, een bedrijf dat volgens de aanvallers een samenwerkingsverband is tussen justitie, leger en commerciële bedrijven. De groep zou de infrastructuur van het systeem beschermen, dat AntiSec juist probeert te vernietigen, zo staat in de verklaring op Pastebin.com. Daarin melden de aanvallers ook dat Garcia geen enkele van zijn vele wachtwoorden die in de dump te vinden zijn, heeft gewijzigd. InfraGard werd eerder dit jaar gehackt.

Volgens The TechHerald zijn de aanvallers mogelijk via een kwetsbare WordPress installatie binnengekomen. Vanguard zou op dit moment een versie van de populaire blogsoftware draaien met twee verouderde plugins.

Waarschuwing
"We doen dit niet alleen om Vanguard Defense Industries te vernederen en te ontregelen, maar om een krachtige boodschap naar de hackergemeenschap te sturen. White hat verraders, collaborateurs die met justitie samenwerken en defensiebedrijven wees gewaarschuwd: we komen voor jullie mail spools, bash geschiedenisbestanden en vertrouwelijke documenten."

Internetbeweging Anonymous heeft de aanval wel via het eigen Twitter-account gemeld, maar niet opgeëist. AntiSec is een initiatief dat door hackerscollectief LulzSec werd opgezet, en naar eigen zeggen het blootleggen van corruptie bij overheden en bedrijven als doel heeft.

Reacties (1)
22-08-2011, 10:31 door Anoniem
Toch mooi hoe ze in die IRC gesprekken duidelijk aangeven dat ze zich geen zorgen maken om "the feds"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.