image

25-jarige student hackte Facebook

maandag 22 augustus 2011, 09:30 door Redactie, 5 reacties

Een 25-jarige Britse student is aangeklaagd omdat hij meerdere keren de beveiliging van Facebook heeft omzeild en zich toegang tot de servers van de grootste sociale netwerksite ter wereld verschafte. Glenn Steven Mangham werd begin juli op verdenking van "computer hacking misdrijven" gearresteerd en begin deze maand aangeklaagd. Hij wordt onder andere verdacht van het "maken, aanpassen of aanbieden" van een computerprogramma om een Facebook server te hacken. Volgens bronnen binnen de Scotland Yard zou het om de grootste aanval ooit op Facebook gaan die op Brits grondgebied heeft plaatsgevonden.

Mangham wist via een van het internet gedownload programma meerdere keren toegang tot een Facebook "puzzel server" te krijgen. Via deze servers kunnen programmeurs hun vaardigheden testen. Op 29 april zou hij ook geprobeerd hebben om een mailman server van Facebook te kraken. Een week later probeerde hij toegang tot de Facebook phabricator server te krijgen. Phabricator is een verzameling tools waarmee Facebook het eenvoudiger maakt om applicaties en games te ontwikkelen. Ondanks de aanvallen zou Mangham geen toegang tot persoonlijke gegevens van gebruikers hebben gekregen.

Internetverbod
Inmiddels is hij op borgtocht vrijgelaten en mag in afwachting van zijn proces geen computers, iPhone of ander apparaat waarmee internettoegang mogelijk is gebruiken. "De rechtbank vindt het veiliger als er geen toegang tot internet is, wat de verleiding verkleint voor jullie zoon om op Facebook te gaan", aldus de rechter tegenover de ouders van Mangham. De student heeft zelf geen Facebook account.

Reacties (5)
22-08-2011, 09:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-08-2011, 09:43 door Anoniem
@unbalanced: Misschien omdat de eigenaar van facebook 27 is?
22-08-2011, 09:57 door Anoniem
Door unbalanced: Wat is er nieuwswaardig aan het feit dat hij 25 jaar oud is?
In combinatie met de rechter die expliciet aan de ouders van een volwassen man aangeeft waarom hij zo heeft besloten vind ik het nog vreemder.
Als een politieagent in de UK voor de rechter moet komen, gaat de rechter dan ook de ouders van die agent bij het vonnis betrekken.....
22-08-2011, 10:06 door Anoniem
@unbalanced
Ja, dat is mij ook niet duidelijk.
Zijn hackers tegenwoordig zo jong dat het een uitzondering is wanneer ze geen 16 zijn ?
05-09-2011, 15:14 door Anoniem
waarom zou je hackers gaan betalen om lekken te zoeken wie zegt dat ze niet een spelletje mee spelen om weer iemand anders te laten hacken zodat zij het ondekken kassa voor ze,dus oplossing is niet mogelijk beetje geld in de digitale zee gooien
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.