image

FBI vraagt botnetslachtoffers om aangifte

dinsdag 22 november 2011, 09:18 door Redactie, 1 reacties

De FBI vraagt Amerikaanse slachtoffers van het onlangs uitgeschakelde Ghost Click botnet om aangifte te doen. Het botnet werd begin deze maand, mede door hulp van het KLPD, opgerold. In totaal werden vier miljoen computers met de DNS Changer Trojan in meer dan honderd landen besmet, waaronder tenminste 500.000 computers in de Verenigde Staten. De malware werd gebruikt voor het plegen van clickfraude, waarmee de bende achter Ghost Click meer dan 10 miljoen euro verdiende. Ook stuurde de DNS Changer Trojan gebruikers door naar andere websites en advertenties en kaapte zoekopdrachten. Voor elke doorgestuurde gebruiker kreeg de bende betaald.

Aangifte
De FBI zette verschillende pagina's online waar gebruikers en bedrijven kunnen controleren of ze ook door de malware besmet zijn geraakt en aanvullende informatie kunnen opgeven. Daarbij staat ook de oproep: "De FBI zoekt gegevens van individuen, bedrijven en internet service providers die denken dat ze van deze malware slachtoffer zijn geweest."

In een reactie laat een FBI woordvoerster weten dat er nu slachtoffers worden gezocht die willen helpen met de vervolging van de opgepakte bendeleden. Ze kon niet zeggen of slachtoffers zich al hadden gemeld, en zo ja, hoeveel dit er zijn. Ook wilde de opsporingsdienst niet ingaan op de samenwerking met internetproviders om slachtoffers te identificeren.

Reacties (1)
22-11-2011, 10:58 door spatieman
het botnet waar ik in zit, heet microsoft..
geld dat ook ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.