image

AH gebruikt bonuskaart voor persoonlijke advertenties

dinsdag 3 januari 2012, 10:06 door Redactie, 22 reacties

Albert Heijn gaat miljoenen klanten van persoonlijke aanbiedingen voorzien, via de gegevens die het afgelopen jaren via de bonuskaart verzamelde. Dat melden zowel het AD als Albert Heijn op de eigen websites. "Albert Heijn zet in 2012 een nieuwe stap in de persoonlijke benadering van klanten. In het voorjaar van 2012 gaat Albert Heijn een grote groep Bonuskaartgebruikers extra waarderen en bedanken met aanbiedingen op maat", zo stelt de grootgrutter.

Naast de reguliere wekelijkse bonusaanbiedingen ontvangt een grote groep bonuskaartgebruikers straks iedere vier weken persoonlijke aanbiedingen. Het voordeelprogramma heet "Mijn Bonus." Het programma omvat aanbiedingen op een aantal producten waarvan Albert Heijn op basis van Bonuskaartgegevens weet dat de klant die regelmatig koopt. Daarnaast ontvangen klanten aanbiedingen voor producten waarvan Albert Heijn verwacht dat die goed aansluiten bij de wensen van de klant.

Persoonlijk
Klanten krijgen iedere vier weken een overzicht van de aanbiedingen thuisgestuurd. De aanbiedingen worden aan de Bonuskaart van de klant gekoppeld. Volgens Albert Heijn is het de eerste supermarkt die deze benadering toepast en zal het in de toekomst meer soortgelijke programma's starten. "Mijn Bonus is één van de stappen die Albert Heijn zet om in te spelen op individuele klantbehoeften."

Klanten die geen gepersonaliseerde advertenties willen, kunnen hun bonuskaart naar een anonieme kaart laten omzetten. In 2008 werd al duidelijk dat de gegevens op de bonuskaart met Justitie werden gedeeld.

Reacties (22)
03-01-2012, 10:46 door Anoniem
Zagen we niet aankomen.
Gelukkig kan je gewoon de schaar in die kaart zetten als je hier niet aan mee wilt doen.
Hele fijne opt-in en opt-out regeling.

Oh, Bonuskaart ruilen, iemand?
03-01-2012, 11:35 door Anoniem
Ik zeg altijd dat ik de kaart vergeten ben en dan hebben ze er een liggen bij de kassa....
03-01-2012, 11:36 door Spiff has left the building
Door Redactie: Klanten die geen gepersonaliseerde advertenties willen, kunnen hun bonuskaart naar een anonieme kaart laten omzetten.
Of, veel beter, vraag een nieuwe kaart, die je vanaf het begin volsterkt anoniem houdt, en waarvoor je dus beslist geen persoons- en adresgegevens verstrekt. (Bij het vragen om die bonuskaart zwijg je voor het gemak wellicht het beste over je oude kaart).
De mogelijkheid zo'n volkomen anonieme bonuskaart te krijgen bestaat al vanaf het begin, maar dat wordt de klanten niet verteld. Je moet er nadrukkelijk om vragen.
03-01-2012, 11:45 door Anoniem
Maar wat is hier mis mee dan? Je krijgt dus aanbiedingen van producten die je toch al regelmatig koopt dus je bent voordeliger uit bij de kassa. Daarbij kunnen ze dankzij deze gegevens en hun BI systeem (Pallas) hun assortiment beter aansluiten bij de consument. Ik zie het probleem niet....
03-01-2012, 11:58 door Anoniem
Ik vraag elke 2 weken een nieuwe bonuskaart aan. De oude gooi ik weg of geef ik weg. AH wordt steeds grover. Eerst was het hun monopolie positie in Amsterdam al en nu weer dit (hoewel dit in de lijn der verwachting viel).
03-01-2012, 12:13 door SirDice
Door Spiff:
Door Redactie: Klanten die geen gepersonaliseerde advertenties willen, kunnen hun bonuskaart naar een anonieme kaart laten omzetten.
Of, veel beter, vraag een nieuwe kaart, die je vanaf het begin volsterkt anoniem houdt, en waarvoor je dus beslist geen persoons- en adresgegevens verstrekt. (Bij het vragen om die bonuskaart zwijg je voor het gemak wellicht het beste over je oude kaart).
De mogelijkheid zo'n volkomen anonieme bonuskaart te krijgen bestaat al vanaf het begin, maar dat wordt de klanten niet verteld. Je moet er nadrukkelijk om vragen.
Veel kortingen (en ik vermoed dit ook) gelden niet bij een "anonieme" kaart.
03-01-2012, 12:34 door Spiff has left the building
Door SirDice: Veel kortingen (en ik vermoed dit ook) gelden niet bij een "anonieme" kaart.
De persoonlijke aanbiedingen zijn vanzelfsprekend niet van toepassing wanneer iemand een anonieme kaart gebruikt.
Of zelfs ook de reguliere bonuskortingen per product in sommige gevallen niet zouden gelden bij gebruik van een anonieme kaart, daar ben ik niet van op de hoogte, het zou me wat merkwaardig lijken. Maar ik ben dan ook nauwelijks AH-klant.

Hoe dan ook geldt bij waarschijnlijk alle kortingsregelingen waarbij je korting krijgt bij het afgeven van persoonsgegevens een voor-wat-hoort-wat overeenkomst. Ik heb het nog altijd beschouwd als het voor een grijpstuiver verkopen van je ziel aan de duivel en ik doe daar niet aan mee. Dan maar geen kortingen of aanbiedingen, of zelfs liever een andere winkel.
03-01-2012, 12:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-01-2012, 12:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-01-2012, 13:13 door Anoniem
Door pe0mot: Zag vandaag bij de kassa dat de kaart aan je pinpas is gekoppeld.

Hoe zag je dat dan?
Klinkt als een broodje aap..
Wat nou als je cash betaald...of met een andere pinpas...
03-01-2012, 13:36 door SirDice
Door Spiff: Hoe dan ook geldt bij waarschijnlijk alle kortingsregelingen waarbij je korting krijgt bij het afgeven van persoonsgegevens een voor-wat-hoort-wat overeenkomst.
Waarschijnlijk? Dat weet ik wel zeker. Dergelijke gegevens worden als sinds jaar en dag verkocht aan marketingbureaus. Demografische gegevens noemen ze dat en is een goudmijn voor adverteerders. Al jaren voor de bonuskaarten werden dat soort dingen al gedaan, wel eens punten gespaard van bijv. de koffie of thee?

Ik heb het nog altijd beschouwd als het voor een grijpstuiver verkopen van je ziel aan de duivel en ik doe daar niet aan mee. Dan maar geen kortingen of aanbiedingen, of zelfs liever een andere winkel.
Ik kom regelmatig in de AH maar heb dan ook geen bonuskaart, airmiles of al die andere onzin.
03-01-2012, 14:22 door Spiff has left the building
Door SirDice: Ik kom regelmatig in de AH maar heb dan ook geen bonuskaart, airmiles of al die andere onzin.
Ik vind alleen de Aap Miles (Air Miles ten bate van Stichting Aap) en de andere goede doelen die ondersteund kunnen worden d.m.v. Air Miles wel sympathiek, maar ik koop te weinig bij AH, Etos, of V&D (laat staan de andere aangesloten bedrijven) om het hebben van een Air miles kaart enig nut te geven. En het sparen voor vliegreizen, benzine, geschenken, of andere zaken voor persoonlijk gewin d.m.v. Air Miles (die naam alleen al!) dat heeft me altijd alleen maar vreselijk tegengestaan. Ik wordt bijna boos wanneer ik gevraagd wordt naar een Air Miles kaart.

Meer on topic, terug naar de AH bonuskaart -
Wie uit schraperigheid om een paar cent korting zijn persoonlijke gegevens wil verkopen aan bedrijven zoals AH, die krijgt wat mij betreft wat ie verdient en zoekt het maar uit met z'n bonuskorting.
Ik kan me alleen voorstellen dat mensen met een zeer krappe beurs elke korting willen benutten, simpelweg om financiëel rond te komen. Maar dan is het wellicht verstandiger om een andere supermarkt te kiezen, waar de te betalen prijzen niet mede bepaald worden door het meedoen met bonuskaarten. Maar kies dan wel diervriendelijk, geen kiloknaller.
http://www.wakkerdier.nl/uploads/media_items/pagina-kiloknaller-2.470.300.s.png
03-01-2012, 14:29 door Anoniem
In mijn portemonnee twee anonieme bonuskaarten. Eentje voor als ik geen cash bij me heb en moet pinnen (wat alleen is als de geldautomaten in de buurt storing hebben, ik betaal na twee eerdere skims alleen nog contant). De ander waarmee ik meestal gewoon contant betaal. Daar staat met merkstift 'anoniem' op.

Overigens als je bijvoorbeeld op hun website naar openingstijden van winkels zoekt en je postcode invult bewaren ze ook je ip-nummer in combinatie met die postcode in een database. Is dat schadelijk?
03-01-2012, 15:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Door pe0mot: Zag vandaag bij de kassa dat de kaart aan je pinpas is gekoppeld.

Hoe zag je dat dan?
Klinkt als een broodje aap..
Wat nou als je cash betaald...of met een andere pinpas...

Dat is inderdaad bullshit. Ze hebben daar gewoon een algemene code voor zodat ze klanten toch het bonus voordeel kunnen geven als die bijv. zijn kaart niet bij zich heeft
03-01-2012, 15:54 door Anoniem
Maakt op zich niet uit....

Ook al geef je geen aanvullende gegevens over jezelf.
Eens een anonieme kaart gebruikt in combinatie met een pinpas en je anonimiteit is ter ziele.
03-01-2012, 16:32 door Anoniem
Ik heb er ooit eens eentje gevonden. Ik pin nooit als ik deze kaart gebruik dus deze is dan ook niet naar mij terug te leiden.
Maar misschien ben ik wel erg paranoia...
03-01-2012, 19:15 door Anoniem
Anoniem 14.29: Er zijn toch wel andere postcodes bij jou in de buurt?
03-01-2012, 22:55 door Anoniem
Had ik het eerder maar geweten dat er ook anonieme bonuskaarten zijn. Ik koop al meer dan 7 jaar niets meer bij de Albert Heijn en daarnaast ik krijg bij die andere winkels gewoon de korting zonder dat ik een bijzondere pasje nog heb.
04-01-2012, 00:59 door Anoniem
Door Anoniem: In mijn portemonnee twee anonieme bonuskaarten. Eentje voor als ik geen cash bij me heb en moet pinnen (wat alleen is als de geldautomaten in de buurt storing hebben, ik betaal na twee eerdere skims alleen nog contant). De ander waarmee ik meestal gewoon contant betaal. Daar staat met merkstift 'anoniem' op.

Overigens als je bijvoorbeeld op hun website naar openingstijden van winkels zoekt en je postcode invult bewaren ze ook je ip-nummer in combinatie met die postcode in een database. Is dat schadelijk?

Doen ze dat, die combinatie bewaren ? Dwz, hoe weet je of ze dat doen .

Anyway, je hoeft toch niet EXACT jouw postcode te geven ?
De cijfers met een paar letters "in de buurt" van jouw letters ,1011AA -> 1011AD ofzo, zit op een straat "in de buurt" , goed genoeg voor een winkel locatie of OV/route planning.
Een postcode (letters + cijfers) bevat een stuk of vijfentwintig huizen.
04-01-2012, 08:49 door tweaktubbie
Lekker paranoide inderdaad. We gebruiken probleem airmiles, laten allerlei shops online (BOL, Amazon) op basis van aankopen profielen maken en gepaste mailings versturen. Cookies in overvloed, op Facebook of LinkedIn geven we onze hele priveleven en CV praktisch bloot aan de wereld.

Eens een anonieme kaart gebruikt in combinatie met een pinpas en je anonimiteit is ter ziele.

Over broodje aap en lariekoek gesproken.
04-01-2012, 14:21 door securbenik123321
wat kan mij het schelen dat ah mijn gegevens verkoopt aan adverteerders o.i.d. ?


ik zie nooit 1 advertentie op mijn pc, die zijn allemaal geblokt, dussss, of die adverteerders nou van mij rijker zullen worden ?
ik dacht het niet, laat ze maar lekker adverteren, zo houden we het internet betaalbaar ;-).

btw... privacy is allang verleden tijd ! of je moet nooit meer bellen, nooit meer internetten, altijd met cash geld betalen maar niet dus jouw cash geld bij de bank halen, geen water/gas/electra gebruiken, geen auto/brommer bezitten, etc etc.
maw, u is op allerlei mogelijke manieren te traceren.... of je moet in een hutje op de hei gaan wonen en leven van het land,
succes daarmee ;-).
04-01-2012, 15:09 door Anoniem
AH weet heel toevallig mijn adres die ik nog nooit heb opgegeven (na een verhuizing lang geleden). Ze weten wel mijn bankrekeningnummer/pinpas en ook waar ik winkel, maar hoe komen ze aan mijn adres?

Wat betreft de beveiliging van de bonuskaart zelf: je kunt gewoon een nummer gokken en dan de boodschappen van iemand anders bekijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.