image

Nederland en VS gaan samen SCADA beveiligen

donderdag 23 februari 2012, 11:51 door Redactie, 10 reacties

Nederland en de Verenigde Staten gaan samenwerken in de strijd tegen cybercrime, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Homeland Security. Janet Napolitano, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, en Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, tekenden een intentieverklaring. Daarin staat dat er aan gezamenlijke security initiatieven wordt gewerkt om een veilig en veerkrachtige 'cyberomgeving' te bevorderen.

"Deze verklaring helpt ons om de samenwerking op het gebied van cybersecurity met de Nederlandse regering te versterken, om de burgers van beide landen beter te beschermen", aldus Napolitano. "Bilaterale samenwerking op het vlak van security is al sterk tussen Nederland en de Verenigde Staten en deze intentieverklaring zal onze samenwerking in cybersecurity verder verbeteren", aldus Opstelten.

Veel details worden in de aankondiging niet gemeld, maar de samenwerking zou bestaan uit incident management en response activiteiten, beveiliging van controlesystemen en het houden van cybersecurity-oefeningen.

Reacties (10)
23-02-2012, 12:00 door Anoniem
zal wel lol pas nog nasa gehacked ,zowat alle amerikaanse poltie sites gehacked ,Department of Homeland Security website hacked by Anonymous lol
23-02-2012, 12:09 door Night
Kunnen we dat niet alleen?
En waarom juist met de Amerikanen er zijn zoveel anderen. Wordt het geen tijd om daar ook eens mee te gaan samenwerken.
23-02-2012, 13:03 door RickDeckardt
Als je met SCADA (-actige) systemen werkt en met name wil leren hoe deze beter te beveiligen biedt het dept. of Homeland Security de volgende cursus bij de Idaho National Labs aan:
agenda: http://www.us-cert.gov/control_systems/cscalendar.html
omschrijving: https://secure.inl.gov/icsadv0312-1/default.aspx
Enige kosten hieraan verbonden zijn de vlucht en verblijfskosten.
23-02-2012, 13:11 door Anoniem
Ik hoop dat deze afspraken met de Amerikanen wel transparant zijn en dat dit niet betekent dat er wederom meer privacy-gevoelige informatie van Nederlandse burgers verdwijnt naar de VS.
23-02-2012, 13:18 door Anoniem
Jamaar,


Leuk zo'n training, alleen de mensen die die reut in eerste instantie opleveren zouden die training moeten doen zodat ze weten wat voor consequenties hun werk heeft.

Op dit moment winnen er maar 2 partijen:
- De leverancier
- De dure consultant die dit varkentje moet wassen. (pak een schaar en knip die uplink kabel door, scheelt een hoop geld :) )
23-02-2012, 13:46 door Anoniem
Preventie is beter dan genezen lijkt me zo. Cybercriminelen aanpakken die zich verbergen achter proxy-vpn-proxy-tor is niet echt makkelijk, dus dan maar systemen beter beveiligen en niet verouderde software en de gebruikersnaam root en wachtwoord toor.
23-02-2012, 15:04 door Anoniem
Kan de minister een verdrag tekenen met een vreemde mogendheid zonder dat de Tweede Kamer hier over heeft gestemd? Waar kunnen we dit verdrag nalezen? Indien het nog niet vrij toegankelijk is dan hoop ik dat er alerte journalisten zijn die snel een WOB uitvoeren.
23-02-2012, 15:53 door Anoniem
Gaat opstelten dan alle info die voorafgaand bij de inreis in de USA stopzetten.
Hij heeft immers privacy hoog in het vaandel, zo wil hij doen blijken.
23-02-2012, 17:07 door Anoniem
Nou ja beschermen?,eerder komt de privacy van de burger juist in het geding.
Het zal vast een stok achter de deur zijn voor sopa en pipa om dat dan toch door te laten gaan.
Nederland rent toch altijd achter Amerika aan,denk maar als wij naar Amerika willen op vakantie of op zakenreis,dan willen ze in Amerika veel te veel gegevens over ons weten die inrelevant zijn.
24-02-2012, 12:08 door Anoniem
Klinkt aardig maar dit is alleen op hoog niveau. Beveiligingsactiviteiten moeten op alle niveau's worden opgepakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.