image

ABN AMRO-klanten favoriete doelwit cybercriminelen

woensdag 21 maart 2012, 10:25 door Redactie, 4 reacties

De ABN AMRO is de meest aangevallen bank door criminelen die de SpyEye Trojan gebruiken. Deze banking Trojan is speciaal ontwikkeld om gegevens voor internetbankieren te stelen en geld naar de rekeningen van criminelen over te maken. Het is één van de meeste actieve Trojaanse paarden voor het beroven van bankklanten. Het Finse anti-virusbedrijf F-Secure maakte een overzicht van de 40 banken die het vaakst door SpyEye-varianten worden aangevallen.

ABN AMRO staat in het overzicht op de 22ste plek, terwijl ING tien plekken lager staat. F-Secure analyseerde 1.318 SpyEye-exemplaren en ontdekte dat de malware geprogrammeerd was om 632 verschillende banken aan te vallen, hoewel elk exemplaar zich weer op andere banken richt. Aan de hand van de gevonden werd gekeken welke banken het populairste doelwit waren.

Duitsland
Het gaat dan met name om banken in Duitsland. De Duitse Commerzbank staat met 165 vermeldingen bovenaan, gevold door de Duitse Postbank (157) en de Duitse Targobank. ABN AMRO kwam 73 keer in de exemplaren voor, terwijl ING 62 keer werd genoemd. Gisteren kwam F-Secure al met een overzicht van Nederlandse banken die het doelwit van de Zeus Trojan zijn.

Reacties (4)
21-03-2012, 10:35 door Anoniem
En waarom?
Omdat de oude financieele centra's "The City" en Wallstreet het niet kunnen hebben dat
De EU zone groter en machtiger is dan zij bij elkaar

De hele Unuted Kingdom haalt (haalde) 40% van haar GDP op uit financieele ROMMEL:
Dat is niet eerlijk voor je geld werken
Nog maar te zwijgen over de Goldman Sachs en Citygroups en de rating agencies

Er is een financieele koude oorlog gaande tegen de EU
Door een stel slechte verliezers
En dan gaan ze bankjes aanvallen he
21-03-2012, 10:40 door regenpijp
Daar heeft iemand in m'n familie ervaring mee... SpyEye, ABM AMRO en rekening leeg. Wat er gebeurde: 's ochtend internet bankieren scherm bleef even hangen en flikkerde, daarna een scherm met 'Vanwege een verbindingsprobleem moet uw e-edentifier 2 opnieuw worden gesynchroniseerd, klik op verder' Toen kwam er GEEN extra login scherm, dus uitloggen (leek niks aan de hand) 's middags weer inloggen en toen bleef het scherm hangen en toen werd het verdacht, dus PC direct afsluiten en op een andere pc online de rekening checken, een paar duizend euro weg, dus al na 2 minuten ABN aan de lijn, sorry geld is al weg naar Hongarije. Het betrof hier een werklaptop die NIET gepatcht was en de gebruiker heeft hier ook de rechten NIET toe, Java zat in versie 23 en de systeembeheerder zegt dat de software gewoon up-to-date is, dus niet.
21-03-2012, 11:46 door Anoniem
@Regenpijp: zo zie je maar weer, het begrip up-to-date is voor iedereen anders. Je kunt natuurlijk de werkgever aanspreken voor geleden schade, maar ik ben bang dat er ergens een clausule bestaat voor privé gebruik. Daarmee loop je het risico, dat je ook nog eens van je baas op je donder krijgt.
21-03-2012, 12:53 door Anoniem
@Regenpijp - Dit kan wel eens intressant zijn voor je : http://www.security.nl/artikel/40806/1/Juridische__vraag%3A_is_baas_verantwoordelijk_voor_illegale_software_op_priv%C3%A9laptop%3F.html

Over bedrijfshardware en software & Aansprakelijkheid...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.