image

Nederlandse hackerspaces organiseren open dag

dinsdag 27 maart 2012, 15:42 door Redactie, 4 reacties

Op 31 maart 2012 openen de verschillende Nederlandse hackerspaces hun deuren voor het publiek. Nederland telt momenteel tien hackerspaces waar "technologisch geïnteresseerden, creatieven en kritische beschouwers" elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en samen aan projecten werken. Met deze open dag willen de hackerspaces laten zien dat hacken verder gaat dan alleen het testen en breken van de beveiliging van computers en netwerken.

Ook leggen hackers op deze open dag uit wat 'ethisch hacken' nu precies is. En waarom de gemiddelde hacker geen bedreiging
vormt, maar juist graag kennis deelt over bedreigingen. Tijdens de open dag zullen diverse hackerspaces hun 3D-printer demonstreren, worden microcontrollers voor beginners uitgelegd en zijn er workshops lockpicking; de kunst van het openmaken van sloten zonder het gebruik van een sleutel.

Meer informatie over het programma, openingstijden en activiteiten zijn te vinden op hackerspaces.nl. Om 10:00 uur 's ochtends openen de deuren, om 17:00 is het programma afgelopen.

Reacties (4)
27-03-2012, 16:03 door regenpijp
"Ook leggen hackers op deze open dag uit wat 'ethisch hacken' nu precies is. En waarom de gemiddelde hacker geen bedreiging vormt, maar juist graag kennis deelt over bedreigingen."

Bedrijven moeten maar zelf hun systemen testen of mensen inhuren voor het testen van hun systemen er zijn genoeg systeembeheerders die het maar niks vinden dat mensen lekken proberen te vinden in hun systemen, daar ben ik het ook weer deels mee eens, maar zorg er dan zelf voor dat je je zaakjes op orde hebt.
27-03-2012, 17:14 door Anoniem
Beste regenpijp,

Niet alle hackers doen alleen proberen andermans systemen te breken. Er is zo veel meer wat je ermee kunt doen. Zelfs als je aanneemt dat 'hacken' alleen 'inbreken in computersystemen' inhoud zijn er nog voldoende hackers die dit alleen op hun eigen systemen toepast.
27-03-2012, 19:01 door Anoniem
Idd, en dan is er ook nog het verschil tussen hardware en software hackers. Die lockpick workshop is erg leuk!
28-03-2012, 14:29 door Security Scene Team
Maar eens even kijken, ik ben van de partij. het is goed dat hier aandacht aan wordt besteed. alhoewel de meeste "computer klunzen" zich hiervoor niet interesseert en elke hacker over 1 kam scheert. dat het toch goed is dat zij laten zien dat dit verder gaat dan systemen hacken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.