image

66% bedrijven laat personeel eigen smartphone gebruiken

zondag 22 april 2012, 14:09 door Redactie, 4 reacties

Steeds meer bedrijven staan toe dat personeel de eigen smartphone voor zakelijke doeleinden gebruikt. Binnen bedrijven zou Apple's iOS het dominante platform zijn, waarbij tweederde van de bedrijven een bring your own device (BYOD) beleid ondersteunt. De helft van deze bedrijven staat het toe dat personeel bedrijfsgegevens op de eigen apparaten opslaat, wat in 50% van de gevallen niet versleuteld is.

24% van de bedrijven heeft vorig jaar weleens met mobiele malware te maken gehad, terwijl dat een jaar eerder nog 9% was. Dat blijkt uit cijfers van Goode Intelligence. "Deze toename is alarmerend", zegt onderzoeker Alan Goode. "Bijna een kwart van de organisaties ziet een bewijs van mobiele malware, terwijl slechts 18% mobiele apparaten van mobiele beveiligingssoftware voorziet."

Reacties (4)
23-04-2012, 08:56 door spatieman
krijg ik ook een dikke loonsverhoging als ik mijn eigen meuk mee moet nemen ?
antwoord: NEE..
23-04-2012, 09:08 door Anoniem
@spatieman : je kunt ook een device van je werkgever krijgen hoor indien dat nodig is voor je werk. Tevens als je die van je werkgever krijgt moet je die wel opgegeven aan de belastingdienst indien je die ook prive gebruikt, dus ja DAN heb je inderdaad een salarisverhoging en niet als je je eigen meuk meeneemt gebruikt...
23-04-2012, 09:22 door Anoniem
Absoluut alarmerend.

Vooral onder de gemeentes hierin Nederland lijkt dit (notabene zonder extra maatregelen) gemeengoed.
23-04-2012, 09:41 door Anoniem
"waarbij tweederde van de bedrijven een bring your own device (BYOD) beleid ondersteunt. "

Tweederde heeft een beleid voor BYOD ? Dat lijkt me sterk. Het toestaan van het meenemen van je smartphone wil nog niet zeggen dat er daadwerkelijk sprake is van een beleid op dat gebied.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.