image

Microsoft lanceert IE11 Preview voor Windows 7

woensdag 18 september 2013, 17:27 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 19-09-2013, 09:30

Microsoft heeft vandaag de testversie van Internet Explorer 11 voor Windows 7 gelanceerd. De Preview-versie die de softwaregigant aanbiedt zou 30% sneller zijn dan andere browsers en ondersteunt de nieuwste webstandaarden en bevat verbeterde tools voor webontwikkelaars.

Daarnaast ondersteunt de browser nu ook het laatste Do Not Track-voorstel van het World Wide Web Consortium (W3C). Na de installatie vraagt de browser de gebruiker om zijn tracking-voorkeuren. Zo kan de gebruiker aangeven dat hij niet op het web gevolgd wil worden. In dit geval zullen adverteerders geen persoon profiel van de gebruiker aanleggen. Het is echter nog aan de websites die de gebruiker bezoekt om hier gehoor aan te geven, aangezien Do Not Track niet technisch wordt afgedwongen.

Verder zijn er in de IE11 Preview verschillende tools verbeterd, zoals de Console, Debugger, DOM Explorer en een tool die het eenvoudiger maakt voor ontwikkelaars om geheugenlekken te vinden die hun software in de browser veroorzaakt. De Internet Explorer 11 Release Preview is via Microsoft.com te downloaden.

Reacties (2)
18-09-2013, 18:01 door Anoniem
... zou 30% sneller zijn dan andere browsers en ondersteunt de nieuwste webstandaarden en bevat verbeterde tools voor webontwikkelaars.
Dat roepen ze volgens mij bij iedere release.

...en een tool die het eenvoudiger maakt om geheugenlekken in webapplicaties te achterhalen
Dat is knap. Webapplicaties weten helemaal niks over geheugen gebruik, dus hoe kun je dan geheugenlekken hebben ?
18-09-2013, 20:18 door Anoniem
... zou 30% sneller zijn dan andere browsers en ondersteunt de nieuwste webstandaarden en bevat verbeterde tools voor webontwikkelaars.
Dat roepen ze volgens mij bij iedere release.
Misschien is dit wel het geheugenlek?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.