image

John McAfee belooft niet te hacken internet

woensdag 25 september 2013, 13:49 door Redactie, 8 reacties

Anti-viruspionier John McAfee zegt dat hij een nieuw beveiligingsbedrijf gaat oprichten dat het internet voor iedereen veiliger zal maken. De oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf kwam vorig jaar uitgebreid in het nieuws toen de politie van Belize hem wilde spreken over de moord op zijn buurman.

McAfee vluchtte naar Guatemala en keerde uiteindelijk terug naar de Verenigde Staten. In juni publiceerde hij nog een humoristische video over het verwijderen van McAfee op computers, gevolgd door een tweede video die minder succesvol was. Nu zegt de 67-jarige Amerikaan klaar te zijn voor het volgende avontuur: een terugkeer naar Silicon Valley.

Nieuw internet

"Mijn nieuwe technologie zal een nieuw soort internet bieden, een gedecentraliseerd, zwevend en bewegend internet dat onmogelijk te hacken is, onmogelijk te penetreren valt en superieur is wat betreft mogelijkheden en neutraliteit. Het zal al onze beveiligingsproblemen oplossen", aldus McAfee tegenover Mercury News. Verdere informatie wilde McAfee niet geven, maar aanstaande zaterdag 28 september zegt de anti-viruspionier meer details over zijn nieuwe bedrijf te zullen onthullen.

Reacties (8)
25-09-2013, 14:13 door Preddie
Ambitieus ......
25-09-2013, 14:37 door [Account Verwijderd]
En vooral heel erg niets-zeggend =)
25-09-2013, 15:06 door WhizzMan
Zou z'n geld op zijn?
25-09-2013, 15:11 door Preddie
Door WhizzMan: Zou z'n geld op zijn?

neej, hij is er achter gekomen dat aandacht niet te koop is ;)
25-09-2013, 19:29 door Anoniem
Nou als dat echt waar is dan mogen ze van mij wel een standbeeld voor hem oprichten.John McAfee die man die internet revolutionair veilig(er) maakte.Toch nog de status gekregen die hij verdient,alleen (helaas) niet met de McAfee internet security. Ben reuze benieuwd! Kan haast niet wachten.Hahahaaa het einde vd hackers! Het einde vd overheidsspionage! Nog even en we kunnen feestvieren! Kunnen onze huidige devices pc,tablet,smartphone,etc .nou de vuinisbak in? Want die apparaten zijn ook qua hardware en natuurlijk ook qua software helemaal niet veilig.En zelfs al zijn ze wel veilig,dan nog communiceren ze met andere apparaten en websites e.d.Die verbindingen vormen zeker ook een zwakke plek.
26-09-2013, 15:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-09-2013, 17:54 door Anoniem
Ik vrees nu voor het lot van John McAfee.De Amerikaanse (en andere) autoriteiten zien nu met lede ogen ogen aan hoe hij een nieuw,revolutionair en veilig internetconcept ontwikkeld,wat er mogelijk toe zal leiden dat iedereen van het huidige internet-systeem af gaat en overstapt naar het nieuwe systeem,met als gevolg dat de Amerikaanse autoriteiten de eigen burgers en die vd andere landen niet meer kunnen aftappen.Ik denk dat het niet lang zal duren voordat dhr.McAfee zal worden uitgeleverd aan Guatemala of anders wel in eigen land voor die zaak zal worden vervolgd.Ook zou het kunnen dat dhr.McAfee opeens beschuldigt zal worden voor ongewenste intimiteiten,aanranding,verkrachting e.d.Hij zou niet de eerste (en waarschijnlijk ook niet de laatste) persoon zijn die op die manier wordt uitgeschakeld (zie ook de Franse ex-IMF-baas en Julian Assange)
26-09-2013, 19:22 door AceHighness
John is de eindbaas
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.