image

100.000 nieuwe deelnemers voor Burgernet

dinsdag 1 oktober 2013, 12:22 door Redactie, 9 reacties

De wervingscampagne van de overheid voor Burgernet heeft 100.000 nieuwe deelnemers opgeleverd, waardoor nu 1,36 miljoen Nederlanders deelnemen. Burgernet is een samenwerking tussen gemeente, politie en burgers om de veiligheid in de wijk te vergroten.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven in de gemeente. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld na een inbraak, een beroving of bij een vermissing. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig.

De campagne ‘Meld je aan bij Burgernet’ startte ruim drie weken geleden. Doel van de campagne is meer naamsbekendheid en meer deelnemers voor Burgernet. Naast de landelijke campagne vinden er dan ook regionaal en lokaal veel acties en wervingsactiviteiten plaats.

Bijdrage

"Burgers willen actief een bijdrage leveren aan de veiligheid in de wijk en vinden de veiligheid van hun buurt niet een taak van alleen de gemeente en de politie. Burgernet geeft de gemeente een concrete manier om burgerparticipatie te bevorderen en biedt de burger een kans om samen te werken met de overheid en ervoor te zorgen dat in hun buurt de mensen veilig kunnen wonen en werken", zegt Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen en voorzitter van de Raad van Toezicht van Burgernet.

Ook Minister Opstelten is blij met het succes van de campagne. "Dankzij Burgernet kunnen burgers direct helpen hun buurt veiliger te maken. In tien procent van de gevallen heeft informatie van een Burgernetdeelnemer geleid tot aanhouding van een verdachte of het terugvinden van een vermiste persoon."

Reacties (9)
01-10-2013, 12:30 door Anoniem
Ze moeten alleen wel eens ophouden burgernet in te zetten voor een oma die een pakje vlees jat bij de supermarkt (geen overdrijving, in groningen paar weken terug), of voor een junk die een fiets heeft gejat. Ik ga ermee ophouden als ze het daarvoor in blijven zetten.
01-10-2013, 13:41 door johanw
Op naar de Stasi staat waar de ene helft van de bevolking de andere in de gaten houdt. Nog wat extra kliklijnen openen, bijvoorbeeld een voor onderduikers aka "illegalen" en we gaan al aardig de kant op van andere onfrisse regimes.
01-10-2013, 15:10 door Anoniem
Om de een of andere reden schiet het acroniem "NSB" door m'n hoofd...

Of dat terecht is of niet, ik vind dat dit een taak van de politie is, die krijgen er tenslotte voor betaald.
Ik snap best dat dit handig is in ernstige gevallen van terrorisme (voor zover dat uberhaupt bestaat in nederland) maar vind 't van de zotte, zoals hierboven al aangegeven word, dat een oma-met-pakje-vlees middels het "burgernet" opgepakt moet worden. Je mag niet stelen, dat is duidelijk, maar sommige dingen vind ik echt te ver gaan...
01-10-2013, 15:54 door Anoniem
Honderdduizend nieuwe inofficieele medewerkers. Weest er maar trots op.

Kijk, betrokkenheid van de mense met de po-li-tie is best aardig en alles, maar toch wat minder als het is uit overtuiging dat je wel moet want de po-li-tie kan of in elk geval doet het niet.
01-10-2013, 16:26 door Goeroeboeroe
Die vergelijking met de NSB is nog niet eens zo heel vreemd, hoewel veel deelnemers aan Burgernet het ongetwijfeld met de beste bedoelingen doen. Voor overvallers e.d. heb ik geen enkel probleem met Burgernet. Maar het wordt ook gebruikt om klopjachten te organiseren op mensen wiens enige 'misdrijf' illegaal verblijf in Nederland is, zie o.a.
http://www.nieuws.nl/binnenland/20130506/Gevangene-ontsnapt-in-Alphen-aan-den-Rijn
en
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1001884/politieheli-spoort-vreemdeling-in-amersfoort-op.html
Ik mag toch hangen voor ik ga deelnemen aan dat soort drijfjachten op mensen.
01-10-2013, 18:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-10-2013, 23:21 door FSF-Moses - Bijgewerkt: 02-10-2013, 01:54
02-10-2013, 08:04 door Overcome

Dit is toch een humoristisch stuk om te lezen, haha. Een konijnenmasker met grote oren :-). En wat staat er dan verder: "Helaas zijn er nauwelijks reacties binnengekomen en heeft de Burgernetactie geen resultaat opgeleverd." Alsjeblieft zeg, meen je dit nou?
07-10-2013, 12:24 door Anoniem

Tja.. idd..
333 mensen aan de gang voor belletje trekkers..
Dit is Nederland anno 2013..

Osama ben nu m'n mp3-spelertje aan het laden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.