image

E-mailprovider Snowden tijdelijk weer geopend

dinsdag 15 oktober 2013, 10:01 door Redactie, 0 reacties

De e-mailprovider van NSA-klokkenluider Edward Snowden die begin augustus abrupt de stekker uit de dienst trok is tijdelijk weer geopend zodat gebruikers hun e-mail kunnen ophalen. De oprichter van Lavabit, Ladar Levison, moest van de rechter de SSL-sleutel van de website overhandigen.

Levison leverde de sleutel uiteindelijk in papieren vorm aan, maar daar nam de rechter geen genoegen mee en eiste een digitaal exemplaar. Als hij niet meewerkte moest hij elke dag een boete van 5.000 dollar betalen. Daarop besloot Levison zijn e-maildienst na een periode van bijna 10 jaar op te heffen.

Inloggen

De website heeft nu een nieuw SSL-certificaat en laat gebruikers gedurende een periode van 72 uur hun wachtwoord wijzigen. Volgens Levison is deze stap genomen vanwege recente gebeurtenissen in het nieuws waardoor sommige gebruikers denken dat hun accountgegevens gecompromitteerd zijn.

Op donderdag 17 oktober kunnen de gebruikers inloggen en hun e-mail ophalen. Naast de gebruikers van Lavabit was Levison zelf ook slachtoffer van zijn actie. "Ik zit in hetzelfde schuitje als de rest. Ik gebruikte het Lavabit e-mailaccount al tien jaar. Het was mijn enige e-mailaccount."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.