image

Bende veroordeeld wegens nepvacatures met malware

zaterdag 9 november 2013, 15:26 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië zijn zes mensen veroordeeld wegens het verspreiden van nepvacatures met malware waarmee een bedrag van minimaal 300.000 pond werd gestolen, maar de werkelijke schade bedraagt mogelijk zelfs meer dan 1 miljoen pond, aldus agenten.

De vacatures, die zogenaamd van het warenhuis Harrods en winkelketen Argos afkomstig waren, werden op de advertentiewebsite Gumtree geplaatst. De details van de vacature zaten in een bestand verpakt, dat ook het Trojaanse paard bevatte. Eenmaal actief op de computer werden inloggegevens en andere persoonlijke informatie door de malware naar de bendeleden gestuurd. Die haalden vervolgens al het geld van de rekeningen van hun slachtoffers.

Poststukken

De groep hield zich ook bezig met het onderscheppen van poststukken. Ze gebruikten hiervoor de illegaal verkregen persoonlijke informatie om de banken van hun slachtoffers op te bellen en beweerden dat ze hun credit- of debitcard waren verloren. Vervolgens werd er een nieuwe pincode en creditcard aangevraagd. Hierna wachtten de bendeleden voor de woning van de slachtoffers, om zo de post van de postbode aan te nemen voordat die ze in de brievenbus kon doen.

Ook misbruikten ze het noodgeldsysteem van verschillende banken. Ze belden de banken en gaven vervolgens de illegaal verkregen wachtwoorden door, waarna de bank ze een speciale code gaf waarmee ze 60 pond konden opnemen. De bendeleden, bestaande uit vijf mannen en een vrouw tussen de 26 en 29 jaar, zijn hiervoor nu veroordeeld. De rechter zal volgende week donderdag 14 november de strafmaat uitspreken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.