image

Amazon wil pakketjes via drones gaan bezorgen

maandag 2 december 2013, 10:11 door Redactie, 5 reacties

Webwinkel Amazon is van plan om in de toekomst pakketjes via drones te gaan bezorgen. Het project heet Prime Air en is een nieuw bezorgingssysteem waarmee bestellingen via onbemande vliegtuigjes binnen 30 minuten bij klanten geleverd moeten worden.

De technologie is nog in ontwikkeling en het zal dan ook nog enkele jaren duren voordat drones ook daadwerkelijk internetaankopen komen bezorgen. Naast technologie speelt ook wet- en regelgeving een rol. De FAA, het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, werkt op dit moment aan regels voor het gebruik van onbemande vliegtuigjes.

Vloot

Het project van Amazon is dan ook geen science fiction, zo laat de webwinkel op de eigen website weten. Het bedrijf verwacht zelfs dat er in de toekomst een complete vloot van Amazon-drones door de lucht zal gaan. Amazon heeft deze video (.MOV) gemaakt die een testvlucht met één van de drones laat zien. Eerder was er ook al een Amerikaanse wasserette die van plan is om schone was via drones af te leveren.

Image

Reacties (5)
02-12-2013, 11:17 door Anoniem
En hoe zit dit dan met de veiligheid? Het is dan toch mogelijk om deze uit de lucht te halen en er met de inhoud vandoor te gaan? en wat als er een defect optreed in een drone ?
02-12-2013, 12:09 door Anoniem
Leuk systeem, zo wordt het pas echt onpersoonlijk. En hoe bewijzen ze, dat de bestelling correct is afgeleverd? Wordt iedere drone op afstand bediend om dit te regelen en ongelukken te voorkomen? Anders wordt het aardig gevaarlijk met al dat extra vliegverkeer.
02-12-2013, 17:12 door Nietsnut
Als je zo,n ding ziet vliegen haal je hem uit de lucht ( luchtbuks of zoiets ) kan toch een leuke telefoon of tablet opleveren lol
04-12-2013, 07:24 door Anoniem
@anoniem (12:09)

Onpersoonlijk? De TNT post debiel die geen Nederlands spreekt en drie keer aan belt in 30 seconden omdat het een onderaannemer is die zoveel mogelijk pakketjes wil bezorgen, daar zit ik op te wachten.

Wat dacht je van het opnemen van shippings? Als er iets mis gaat kan de klantenservice terug kijken of het pakketje wel of niet is afgeleverd.
04-12-2013, 20:25 door Anoniem
Toch gaaf dat ze bij ieder pakketje een drone leveren :-)
Als dat ding eenmaal voor mijn deur hangt moeten ze maar zien dat ze die ooit nog terug krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.