image

Akamai koopt DDoS-bestrijder voor 370 miljoen dollar

maandag 2 december 2013, 14:48 door Redactie, 2 reacties

Internetgigant Akamai heeft voor 370 miljoen dollar Prolexic Technologies gekocht, een Amerikaans beveiligingsbedrijf dat zich bezighoudt met het bestrijden van DDoS-aanvallen. Akamai wil de technologie gaan inzetten om de web- en IP-infrastructuur van klanten te beschermen.

"Elk bedrijf dat zaken doet op internet heeft met een evoluerend dreigingslandschap te maken gericht op het verstoren van de bedrijfsvoering, het defacen van het merk of het stelen van data en informatie", aldus Akamai CEO Tom Leighton. "We denken dat de oplossingen en het team van Prolexic ons zullen helpen met ons doel om het internet snel, betrouwbaar en veilig te maken."

Reacties (2)
02-12-2013, 15:10 door Anoniem
Ah, interessante combinatie van DDoS bescherming, best of both worlds: Akamai voor massive content distributie naar clients (zorgen dat content als bv. software updates voor iedereen bereikbaar blijven), en prolexic voor bescherming van servers (zorgen dat websites van banken of andere high-profile sites voor iedereen beschikbaar blijven)
02-12-2013, 17:30 door Anoniem
Door Anoniem: Ah, interessante combinatie van DDoS bescherming, best of both worlds: Akamai voor massive content distributie naar clients (zorgen dat content als bv. software updates voor iedereen bereikbaar blijven), en prolexic voor bescherming van servers (zorgen dat websites van banken of andere high-profile sites voor iedereen beschikbaar blijven)

Akamai bood sommige DDoS preventie zaken al zoals filtering van bepaalde requests, volgens mij is Prolexic technisch een stuk geavanceerder en inderdaad Akamai grootschaliger wat betreft dekking.

Ben benieuwd wat voor DDoS preventie maatregelen ze aan gaan bieden..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.