image

Nederlanders doelwit Microsoft telefoonfraude

donderdag 12 juli 2012, 13:25 door Redactie, 159 reacties

Fraudeurs die zich voordoen als medewerkers van Microsoft bellen steeds vaker naar Nederland. De afgelopen weken ontving Security.nl vanuit het gehele land vele tientallen meldingen van mensen die door iemand met een Indiaas accent gebeld waren. De beller meldt dat de computer is besmet en/of fouten veroorzaakt. Om de problemen op te lossen moet er een virusscanner worden gekocht. Ook wordt er geprobeerd om het slachtoffer een programma te laten downloaden waarmee de oplichters toegang tot de computer krijgen.

Oplichting
"Mijn dochter is vandaag gebeld door zogenaamd Microsoft met tel. nummer 00501 met de mededeling dat ze gehackt is. Ze moest een aantal dingen doen en een antivirusprogramma aanschaffen voor 250 euro. Ik kwam toevallig binnen toen ze de persoon aan de lijn had. Het was een zgn engelse met een indisch accent. Hij noemde zich Neil Jackson van Microsoft Windows", aldus een reactie op Security.nl

"Vandaag opnieuw gebeld door deze lieden. Was dus niet de eerste keer, een paar weken gelden was ik ook al gebeld. Omdat ik via internet had uitgevonden dat dit een duidelijk geval van oplichting is hield ik de man aan de praat. Ik vroeg hem waar vandaan hij belde, waarop hij aangaf te bellen vanuit de VS. Toen ik aangaf dat ik kon zien dat hij belde vanuit India hing hij op", laat een andere lezer weten.

Politie
"Criminelen bellen burgers op waarbij zij beweren een medewerker van Microsoft te zijn. Zij vertellen dat uw computer besmet is met een virus en dat alleen zij deze kunnen laten verdwijnen. Hiervoor moet u een geldbedrag betalen en een code invoeren", meldt de politie Zaanstreek-Waterland. Het politiekorps krijgt de laatste weken regelmatig signalen van telefoonfraude.

"Indien u een dergelijk telefoontje krijgt, niet op ingaan! Door de code in te toetsen kunnen ze inbreken op uw computer en bijvoorbeeld via internetbankieren uw geld stelen. Microsoft belt geen klanten met dergelijke vragen. Het advies is om de politie in te lichten als u een dergelijk telefoontje heeft ontvangen."

Reacties (159)
12-07-2012, 13:30 door Anoniem
Vanochtend gebeld door zo'n persoon. Inderdaad gebrekkig engels sprekend, wat me niet logisch leek voor iemand van Microsoft! Man leek mijn voornaam te weten, maar bedenk me nu dat ik daar ook mee opnam... Al met al best vreemd allemaal.
12-07-2012, 14:53 door Anoniem
Vanochtend rond 11.00 uur werd ook ik gebeld door een man die heel gebrekkig engels sprak en zei dat ik naar mijn computer moest gaan omdat er een virus in zat.
Vervolgens heb ik gezegd dat ik wel een kijkje zou nemen als ik hem aan zou zetten!
Daarna heb ik naar mijn provider Ziggo gebeld en de dame die mij te woord stond zei dat ik de politie moest inschakelen. Ik heb het nummer genoteerd en het was: 001222. De politie adviseerde mij om er een melding van de maken op de site: mijnpolitie.nl.
Dat ga ik dus nu doen.
12-07-2012, 15:53 door capricornus
Vlamingen ook doelwit, hoor.
Wij bleven lastig gevallen worden, alle trukken leken goed.
Tot mijn vrouw antwoordde dat het niet ging, want dat wij Linux gebruiken.
Toen stopte het.
12-07-2012, 19:37 door Anoniem
Even goed dat ik Linux gebruik op zowel de pc als Laptop!.
Maar ja er is niks mis met Windows,alleen moet je die wel altijd goed bewapenen tegen virussen malware e.t.c.
Bij Linux heb je beter zicht wat zich allemaal met je systeem afspeelt,of kan je makkelijker monitoren.
Bij Windows is dat dus wat minder dat dat kan.
12-07-2012, 19:41 door Anoniem
Waarom wordt ik nou nooit gebeld:P vind het altijd leuk om zulke mensen te spreken:P
13-07-2012, 10:01 door Anoniem
Werd ook gebeld. Nadat ik vertelde dat ik helemaal geen computer heb werd meteen opgehangen. Maar het zou mij verbazen als ze hier wat mee kunnen verdienen. Onverstaanbaar deze mensen, het enige woord dat ik verstond was "computer".
13-07-2012, 10:44 door Anoniem
wat ik er allemaal voor moest doen om er vanaf te zijn http://www.pc-helpforum.be/f167/microsoft-46977/
13-07-2012, 20:21 door Anoniem
Hier ook gebeld door deze mensen 00501.
Ik dacht even dat er echt iets aan de hand was met mijn computer...
Hmmzzzz je weet maar nooit hoever microsoft is natuurlijk.
Maar dat ze dan gaan bellen en zoveel service verlenen vond ik erg verdacht.
Toch heb ik ze de computer laten overnemen om te zien wat ze zouden doen ) heb namelijk zelf ook wel enigzins verstand van computers :)
Tot op een gegeven ogenblik moest is een formulier invullen met al mijn gegeven inclusief mijn bank gegevens.....

Hmmzzzzz daar trap ik niet in natuurlijk.

Die mensen drongen mij erop aan en ondertussen wilden ze een regel in de dosprompt zetten om mijn schijf snel te wissen.
Ik heb de verbinding gelijk beeindigd en boos hing die man de telefoon op.

Oppassen dus zeg ik hiermee en wel naar de Politie bellen die maken er een melding van.

Politie zit erbovenop...................
14-07-2012, 13:40 door Anoniem
Vandaag ook een telefoontje ontvangen van een men (engels met een zwaar indiaas accent) die aangaf van microsoft te zijn en dat er "malicious" software en virussen op mijn computer zouden staan.Of ik zo vriendelijk wilde zijn mijn computer aan te zetten zodat we samen konden kijken waar deze sofware en virussen zich zouden bevinden. Toen ik hem vroeg hoe hij aan mijn nummer was gekomen werd er opgehangen. Mensen trap er niet in
16-07-2012, 18:03 door Anoniem
Omdat ik de hele dag weg was stond er bij mijn mail dat ik een voice-mail bericht had van een vreemd nr...ik heb het niet afgeluisterd want dit is al de derde keer dat zoiets gebeurt, geen idee wie dat is of zijn.

.
U heeft een voicemailbericht ontvangen van 13053570810..
16-07-2012, 20:02 door Anoniem
ik heb laatst ook zo'n telefoontje gehad, en terwijl ik aan het bellen was dacht ik nog hoe kunnen ze daar zien dat er een probleem met mijn computer is. Ik begon vragen te stellen en daarna werd er snel opgehangen.

Daarna werden mijn opa en oma ook gebeld alleen het stomme is dat ze daar meteen door de mand vielen want zei hebben niet eens een computer toen mijn opa dat zei werd er meteen opgehangen.

mijn advies niet op in gaan want ze kunnen daarna alles van je pc halen.

zielig dat mensen misbruik maken van het vertrouwen van andere mensen
17-07-2012, 13:45 door Anoniem
Vandaag gebeld door een met aziatisch accent engels sprekende vrouw met soortgelijk verhaal. Zij loodste mij naar teamviewer, een programma waarbij je je computer vanaf een afstand kan laten besturen. Vetrouwende het sowieso al niet en toen was het wel duidelijk. Ik gaf aan dat ik het niet vertrouwde, maar de dame had steeds wel een weerwoord. Uiteindelijk hing ze toch op. Microsoft Nederland gebeld en zij zijn bekend met deze criminelen maar kunnen er nog niets aan doen.
17-07-2012, 15:02 door Anoniem
Ook gebeld en inderdaad gebrekkig engels.
17-07-2012, 15:32 door Anoniem
vandaag gebeld door Mircosoft 001256781425. haha gelukkig niet dom! opgehangen dus met boodschap FUCKOFF
17-07-2012, 15:45 door Anoniem
Door Anoniem: Vanochtend rond 11.00 uur werd ook ik gebeld door een man die heel gebrekkig engels sprak en zei dat ik naar mijn computer moest gaan omdat er een virus in zat.
Vervolgens heb ik gezegd dat ik wel een kijkje zou nemen als ik hem aan zou zetten!
Daarna heb ik naar mijn provider Ziggo gebeld en de dame die mij te woord stond zei dat ik de politie moest inschakelen. Ik heb het nummer genoteerd en het was: 001222. De politie adviseerde mij om er een melding van de maken op de site: mijnpolitie.nl.
Dat ga ik dus nu doen.
via mijn politie alleen formulier voor internet fraude heeft het invullen geen zin heb geen site van beller en kan ook allleen een 10 cijferig nr invullen jammer!
23-07-2012, 11:10 door Anoniem
wij zijn ook gebeld door man met indiaas accent , heb hem gezecht dat ik denk dat hij van een criminele organisatie is en hij alleen geld wil , hij zei vervolgens dat ik een crimineel ben en daarom gebeld wordt vind het heel vervelend dit soort telefoontjes
24-07-2012, 23:32 door Anoniem
vandaag ook gebeld door een engels man die zei dat hij sam linders heette. Ook ik zou zogenaamd een virus op mijn pc hebben.
opgehangen en nog drie keer terug gebeld door hem. telefoonnummer 00115 en twee keer verborgen nummer. Spreekt moeilijk te volgen engels.
Kan me niet voorstellen dat microsoft al zijn gebruikers gaat benaderen. Alleen benieuwd hoe hij aan ons telefoonnummer komt.
01-08-2012, 13:21 door Anoniem
Misschien hebben ze het nummer, je naam en adres uit detelefoongids.nl

Ik heb na een paar van die anonieme telefoontjes thuis en bij mijn schoonouders alles op onzichtbaar laten zetten. Papieren gids is lokaal, digitaal is voor de wereld toegankelijk. Ik hoop dat het helpt .

Heeft iemand al iets gehoord van een actie van de politie/ telefoonaanbieders op dit gebied?
01-08-2012, 15:52 door Anoniem
Ook wij zijn afgelopen maandag gebeld door een engels sprekende man van "Microsoft Amsterdam" met een Indiaas accent.
Kon hem moeilijk volgen want hij was heel snel en onduidelijk aan het praten.
Ik vertrouwde het niet en heb gevraagd of hij misschien over 2 uur terug kon bellen (kon ik dus even mooi op internet kijken wat hiervan bekend was)
Hij zou mij zo rond 5 uur terug bellen maar heb tot nu toe nog helemaal niks gehoord.

Wat nog even bijzonder is aan dit gedoe is dat het hele telefoontje niet meer terug te vinden is mijn telefoongeschiedenis.
Terwijl normaal gesproken prive nummers wel met datum en tijd zijn terug te vinden in mijn telefoon.

Als ik dit allemaal lees zou dit een leuk NOS itempje kunnen zijn toch?
03-08-2012, 16:44 door Anoniem
Vandaag ook gebeld door de Engelssprekende man met Indiaas accent van Microsoft. Met nummer 001256781425 op nummermelder. Vrij snel opgehangen omdat dit absoluut verdacht klonk. Klopt dus ook zoals ik hier lees.
04-08-2012, 10:02 door Anoniem
Vanmorgen gebeld geworden door een man vanaf het genoemde nummer.
Toen ik aangaf dat in ons huishouden niet 1 computer is ( niet gelogen, want er zijn er twee hahahaha) verontschuldigde de man zich en beëindigde het gesprek
04-08-2012, 10:55 door Anoniem
vandaag weer gebeld,doorf bovenstaand nummer,ze bellen via een computer,zodat ze moeilijk te traceren zijn,geef aan dat ze met de politie spreken
06-08-2012, 14:36 door Anoniem
Ook ik heb zo'n telefoontje gekregen en ben er tot op bepaalde hoogte in meegegaan.
Alhoewel het niet juist aanvoelde, moest ik ook een code invoeren waardoor er een programma uitgevoerd werd, daar kon hij dan een nummer (code) opnoemen dat dan een code van mijn computer zou zijn?!!!
Toen moest ik een website adres invoeren en kwam zo op een niet echt microsoft waardige website en moets daar een bestand downloaden.
Nu ben ik niet echt een technische computerfreak, maar daarvan gaat je innerlijke radar aan! Dus heb hem geconfronteerd dat er bij het downloaden van dit bestand bij stond dat dit eigenlijk van een andere website afkwam. Hij gaf mij zijn manager want die zou het uitleggen hoe dat kon, ik zei dat ik dit echt niet ging doen en waarom microsoft niet op het nieuws en de kranten dit probleem had gecommuniceerd, aangezien hij zei dat het 'global' was en er 4 miljoen mensen last van hadden.

BELANGRIJK
Nu is echter mijn vraag aan de techneuten onder jullie, heb ik al iets gedaan waardoor ze in mijn computer kunnen komen?

Heel graag een reactie van jullie!!!

Linda
07-08-2012, 12:39 door Anoniem
Hoop dat ze een keer stoppen met bellen, je zou toch denken dat als je ze zegt op te rotten met hun scam,dat ze niet doodleuk de volgende dag weer bellen. Maar niets is minder waar.
Of het verstandig is dat je er op geklikt hebt durf ik niet te zeggen, maar erg snugger vind ik je niet dat je hier intrapt hoe overduidelijk nep was dit telefoontje wel niet.
07-08-2012, 22:04 door Anoniem
Ben ook gebeld door een, volgens mij aziatische heer die engels sprak. Of ik de computer aan wilde zetten zodat hij mij kon 'helpen' met het verwijderen van het virus. Verteld dat computer weg was ivm reperatie. Hij zal mij later in de week nog eens bellen. Ik wacht af.
14-08-2012, 09:33 door Anoniem
Hier ook zojuist gebeld door 'microsoft' met hetzelfde verhaal. Snel opgehangen maar.
14-08-2012, 19:18 door Anoniem
Mijn vrouw is vanmiddag ook gebeld door een indiaase mevrouw die gebrekkig engels sprak, met de mededeling dat er een probleem met onze windows van onze computer was.
Ze vroeg als we onze pc aan konden zetten zodat ze ons kon helpen, me vrouw zei dat de pc niet aan stond en ze ook niet aan deed, toen hing die vrouw op
19-08-2012, 00:00 door Anoniem
Ikzelf ben in de afgelopen 2 weken al 3 keer gebeld door een man en een vrouw met een zwaar indiaas accent, met het zelfde verhaal, er zouden corrupted files op mijn computer zitten. Op mijn telefoon kan ik niets zien... het nummer waarmee zij bellen is goed afgeschermd. De dame klonk alsof ze haar verhaal voorlas vanaf een papiertje. Ik vroeg hoe ze aan mijn telefoonnummer kwam, volgens haar had ik dat ooit opgegeven aan microsoft... maar... ik sta ook gewoon in het telefoonboek. Ze wilde dat ik achter mijn PC ging zitten, maar aangezien ik al aanvoelde dat het een geval van fishing was heb ik opgehangen.
21-08-2012, 21:00 door Anoniem
ik ben een paar weken terug meerdere malen gebeld ook door een zogenaamde microsoftmedewerker met een indiaas accent wat ik niet vertrouwde hij legde me alle stappen uit die ik op me pc moest volgen maar vanwegen mijn slechte engels gaf hij het op :) losers
14-09-2012, 14:50 door Anoniem
Ze zijn nog steeds actief, ik werd zojuist gebeld!
22-09-2012, 10:57 door Anoniem
Vanmorgen gebeld door de oplichters , zijn volop actief!!!
28-09-2012, 17:00 door Anoniem
Ook vandaag bingo, nr 0014259053074.
01-10-2012, 14:34 door Anoniem
Bij mij waren ze vergeten de nummerherkenning uit te zetten: 0016077569642. Geen idee of iemand er wat aan heeft, maar als zoveel mogelijk mensen dit soort nummers online zetten des te beter denk ik dan.
10-10-2012, 16:56 door Anoniem
We krijgen veel van zulke telefoontjes. We hebben ook meer telefoonnummers. +14259053074 Uit WA USA, +919790414397 uit India en korte fake nummers als +501 en +1946. Het KPN telefoon netwerk zou in elk geval de fake caller id's eruit moeten halen. Ze proberen je een programma te laten starten waarmee ze op afstand je computer kunnen sturen. De programma's zijn oorspronkelijk bedoeld voor help desks en zo. Ze zijn ook bruikbaar voor criminelen. Nooit downloaden zo iets, ook niet voor iemand die wel te vertrouwen is, omdat je zo de beveiliging van je computer corrumpeert.
Vooral Nederland is aangevallen. Zou dat te maken hebben met het feit dat grote telecom bedrijven in Nederland het beheer van hun eigen computers vanuit India laten doen? Zelfs computers van belangrijke klanten als de Belastingdienst en de Universiteit van Amsterdam. Die hebben voor criminelen interessante gegevens met passend telefoonnummer. Een van de trucs van de criminelen is je te laten betalen voor beveiliging met een credit kaart. De politie zou op zijn minste de ontvanger van de bedragen moeten ondervragen. Aangezien de criminelen meekijken (ze zien via de support vebinding alles wat je doet) zullen ze ook wel kaart nummer, expiratie datum en beveiligingscode verkopen. Als de betaling niet lukt zorgen ze dat de computer voortaan zonder services in Dos mode (alleen zwart) opstart. Vervelend, want je kunt dan niet eens opzoeken hoe je hem kunt herstellen.
14-11-2012, 11:35 door Anoniem
Ook ik ben gebeld door een zgn. Microsoftmedewerker met een Indiaas accent, maar nu vanuit Engeland. Het volledige telefoonnumer dat verscheen in mijn telefoondisplay heb ik doorgegeven aan de politie Haaglanden. Daar was deze vorm van oplichting al bekend. Volgens de politie-medewerkster is er ook al contact met de Engelse collegae over deze vorm van fraude.
15-11-2012, 10:30 door Anoniem
Alweer gebeld door 0014259053074 zit in systeem, neem nu niet meer op. 1e keer geen reactie aan andere kant van de lijn.
01-12-2012, 11:50 door Anoniem
Ik werd zonet ook gebeld dus ze zijn nog steeds actief
06-12-2012, 20:04 door Anoniem
De laatste weken worden ook wij regelmatig gestoord door dit nummer, KPN geeft aan dat je geen individuele nummers kan blokkeren. Kunnen ze dan zelf niet algemeen blokkeren als er zoveel klachten zijn? Wie neemt het initiatief
11-12-2012, 14:23 door Anoniem
wij zijn ook al meerdere keren gebeld.
dan hadden ze het over microsoft in het engels.
ja dag daar trap ik niet in.gelijk de hoorn op de haak.
toen belde er meerdere keren met bay.oke jij ook bay.
hup hoorn op de haak.i
edere keer was het zonder nummer.
nu werd ik vanmorgen gebeld met nummer 001800724465.
wat moeten die lui.
we zijn toch niet dom
.hup weer de hoorn er op.
zij houden vol met bellen en ik hou vol met de hoorn neer leggen.
ze doen hun best maar.
ze hebben zelfs mijn ouders gebeld.
die rond de 75 jaar oud zijn.
die snappen er zo wie zo niets.
ze hebben geen eens internet.
dus conclusie zij zijn dom.
11-12-2012, 15:46 door Anoniem
bij mij stond nummerherkenning ook aan. Vorige week al de telefoon erop gehangen maar vandaag kwamen wze weer. How did you get my number? "from de windows billing department" "they don't have my number" gaf ik aan waarna de verbinding verbroken werd. 't allemaal vrij knullig maar desalniettemin afgrijselijk dat dit soort lieden de wellicht zwakkeren van onze maatschappij een oor aannaaien. Voor wie 't interessant vind maar ik denk dat ze een nummergenerator gebruiken (ook om het nummer waarvan ze bellen weer te geven want het is tegenwoordig mogelijk om ieder nummer weer te geven) 006667408893

Suk6
11-12-2012, 16:18 door Anoniem
5min gelden gebeld iemand met indiaans accent wou iemand zou onze pc hebben gehackd dat kon niet zijden we want we hadden anti virus scanners en we vroegen naar een mail van microsoft voor bevestiging dat hij echt van microsoft was.
toen we vroegen waarom hij met een prive nummer belde hing hij op
14-12-2012, 13:08 door Anoniem
Deze week diverse keren gebeld door een 06 nummer.06565497192. Daar ik niet aanwezig was 'avonds teruggebeld en geen bandje, maar een afsluittoon.
De mevrouw die mij vandaag belde, sprak goed engels, met maar een vaag indiaas accent. Binnen 30 minuten zouden er allerlei enge dingen gebeuren en ze wilde mij waarschuwen.Ik ben er niet op ingegaan en gezegd dat ik eerst haar informatie wilde checken en ze mij maar over 20 minuten terug moest bellen. Heeft ze dus niet gedaan.....
15-12-2012, 12:27 door Anoniem
vandaag ook gebeld, heb gezegd dat ik geen engels sprak, hij bleef maar door praten, toen maar gezegd ik heb geen computer....zegt die are you sure? ik ja hoor ohh ok bye
het telefoonnummer is: 001425905307 heb geprobeert via nonoh, voip buster terug te bellen maar er gebeurt niks
groet antoine
18-12-2012, 09:53 door Anoniem
Deze week diverse keren gebeld door een 06 nummer.06565497192. advies is om meteen op te hangen en of de politie in te lichten.
Gr Erwin
22-12-2012, 12:40 door Anoniem
De afgelopen week diverse keren gebeld door 006565497192. 's Morgens vroeg , overdag en 's avonds laat. Bij opnemen wordt er direct afgesloten aan de andere kant. Heel storend!
08-01-2013, 19:04 door Anoniem
Hedenochtend ook gebeld door zo een muts.
Of ik de pc aan wou zetten omdat ze zagen dat ik gehackt werdt.
Hij stond al aan maar ik zei dat ik moest werken, ze vroeg kan ik later terug bellen.
Ik zei nee, ik regel mijn eigen zaken mbt tot aanvallen van buitenaf.
Het nummer waarmee gebeld werd was: 006565497192
10-01-2013, 16:28 door Anoniem
Ben vandaag gebeld,telefoon gaat over je hoort niks en dan ping thank you
gebeurd wel vaker ik sluit de telfoon gelijk.
11-01-2013, 11:51 door Anoniem
Ik werd vandaag gebeld met het nummer 001800724465.
Hij zei dat ie uit de United Kingdom kwam.
Hij vroeg of ik engels wilde spreken.
Heb geantwoord met No en de verbinding verbroken.
11-01-2013, 13:46 door Anoniem
Ook ik werd vandaag gebeld door het nr. 06656497192, de lijn was onduidelijk, dus heb gelijk neergelegd.
12-01-2013, 10:11 door Anoniem
Ook ik ben vanochtend to 2 x toe gebeld op het volgende nummer 0014259053074 heb gesprek zeer kort gehouden en aangegeven dat ik het gesprek aan het opnemen ben. Verbinding werd gelijk verbroken. Tevens doorgegeven aan politie en die gaven aan dat het al bekend was en hoefde het nummer van mij niet.
13-01-2013, 07:57 door Anoniem
Ik ben meerdere keren gebeld door het nummer 001800724465; vermoedde al dat er iets niet klopte. Windows/Microsoft neemt NOOIT contact op met individuele gebruikers. Ik had twee missed calls van dit nummer. De laatste keer dat-ie belde heb ik hem eerst een paar keer terug laten bellen omdat het me niet uitkwam. Daarna heb ik samen met hem (zonder computer aan) de hele procedure doorlopen en gedaan of ik zijn instructie volgde, maar dat het maar niet wilde lukken. Na een keer of vier zei hij geirriteerd dat ik iets verkeerd deed omdat hij geen toegang kreeg tot mijn systeem. Ik heb hem toen gezegd dat hij iets verkeerd deed, door zich door mij voor de gek te laten houden en zo stom te zijn om te proberen de politie op te lichten. Hij begon toen enorm te schelden en hing op. Het was (uiteraard) een engelssprekende man met een indiaas accent.

Afgelopen jaar gebeurde iets dergelijks en heb ik geprobeerd aangifte te doen bij de politie via hun site (Hollands-Midden). Om het online formulier te kunnen completeren, moest ik bij een veld iets aangeven, namelijk wat het strafbare feit was. Ik heb daar toen oplichting aangegeven omdat dit het dichtst bij de waarheid kwam, maar verderop in het formulier aangegeven dat het niet gelukt was. Ik ben toen opgebeld door een mevrouw van de politie, die zei dat ik formeel onjuiste aangifte had gedaan. Na mijn uitleg zei ze dat ze dat wel begreep, en een "mutatie" te maken, maar ik kreeg bepaald niet de indruk dat de politie ook maar iets probeert te ondernemen tegen deze lieden...
16-01-2013, 13:57 door Anoniem
Ik word zeker 2 keer per week gebeld, al een aantal maanden. Uiteraard ga ik nergens op in. De vraag is alleen: hoe komen we hier nou van af?
18-01-2013, 06:28 door Anoniem
Ben ook gebeld, nu door een " Amerikaan" , die Ron zei te heten. " Ron" had een licht Nigeriaans accent. Hij bleef maar doorzeuren over infections op de Microsoft pc ( Had ik een Windows pc?)
Toen ik zei: Yes, and I understand, infections are out there somewhere, now what can I do for you, or what do you want me to do now? bleef hij zijn boodschap herhalen.Alsof hij op uurloon praatte.
Iets gaf me het gevoel dat het niet pluis was. Heb hem gevraagd terug te bellen wegens urgent business die ik nog moest afhandelen. Tot op heden heeft hij niet meer gebeld.

Op mijn pc die inderdaad al van slag was, maar niet een Windows pc, trof ik een aantal mails aan van " Team ing " en
" Team ING" .

De klantenservice van de KPN die ik belde via een online gevonden nummer van de klantenservice, wilde toegang tot de pc omdat ze dan het probleem konden oplossen. Het was een slome klantenservice medewerker met een buitenlandse naam, die het probleem niet kon oplossen, en zei dat hij wel een nieuw wachtwoord zou toesturen. Dat kwam pas na 3 weken! in die tijd had ik zelf het wachtwoord al vervangen...omdat bleek dat hij de besturing van de pc niet beeindigd had toen hij zei dat hij het contact verbrak, maar nog een tijd had laten open staan. Ik schrok ervan.

Sindsdien heb ik alle beveiligingsniveaus verzwaard en nieuwe wachtwoorden ingevoerd. De pc is het weer gaan doen, maar nu vraagt de pc om toegang tot de nieuwe wachtwoorden, wegens veranderingen in de software van het mailprogramma. Die wachtwoorden geef ik niet vrij en de pc blijft normaal doorwerken. De pc zelf geeft aan dat dergelijke verzoeken kunnen wijzen op een virus dat de software verandert en dat via de wachtwoorden de besturing wil overnemen.

Niet zo leuk allemaal!!

Hopelijk heeft iemand hier iets aan.

Veel sterkte, en als het je overkomt, gauw nieuwe wachtwoorden invoeren. Vandaag ga ik de hele pc laten nazien.

Nb ook ik verblijf in Hollands Midden. Twijfel of ik hiervoor de politie moet inschakelen - er komt nu nationale politie wellicht komt er dan ook een sector internetcriminaliteit? Ik ben ervan overtuigd dat melden wel zin heeft maar wellicht op een adres dat gespecialiseerd is in internetcriminaliteit!
25-01-2013, 20:35 door Anoniem
De afgelopen twee weken bijna dagelijks gebeld. Met het verhaal wat ik ook hier lees. Zogenaamde service van Microsoft en of ik even achter mijn PC wil gaan zitten om e.e.a te verifiëren. Gaan we uiteraard niet doen. Politie gebeld. Die adviseren om er in elk geval niet op in te gaan en om als dat mogelijk is het telefoonnummer te wijzigen en geheim te houden.
Want ze bellen op ons vaste nummer en dat staat helaas al sinds 1995 in de telefoongids.
Heb nu dus een ander nummer aangevraagd en hoop er dan van verlost te zijn.
Politie geeft hier qua opsporing geen prioriteit aan en mijn telefoonprovider mag de gegevens van degene die mij telkens belt niet afgeven "Privacy"
30-01-2013, 10:59 door Anoniem
Ik kreeg net ook zo'n mafkees aan de lijn : 001425905307 Alle reacties op deze site hier bevestigen de onzin ervan;
het blijft wel vervelend, wij zijn in het afgelopen half jaar zo'n zes keer gebeld. Omdat het altijd in het engels begint, zeg ik steevast : "nederlands praten ja ". Meestal wordt de verbinding gelijk verbroken.......
30-01-2013, 14:58 door Anoniem
Ook ik ben al meerdere keren door nummer 001800724465 gebeld. Zojuist weer! Gelukkig heb ik nummerherkenning dus ik neem geen eens de moeite om de telefoon op te nemen. Maar het wel irritant!
31-01-2013, 10:25 door Anoniem
Ik ben meerdere keren gebeld door Ammyy.com.
Ze bellen via tel.nr: 0014259053074 maar ook via tel.nr: 006565497192.

Ik heb deze telefoonnummers opgeslagen in mijn telefoon (onder oplichting) met een apart deuntje.
Zo weet ik precies wie er belt.
Wanneer ik tijd en zin heb, neem ik dan de telefoon aan en zorg, dat ik ze zo lang mogelijk aan de lijn heb.
Op deze manier kunnen ze tenminste geen andere mensen bellen en oplichten.
31-01-2013, 17:22 door Anoniem
Vandaag 2x gebeld door nr 0012459053074.
Ook hier een indiase man die zegt van microsoft te zijn.
Ik heb opgehangen en vanavond bellen ze weer,en weer.
Lastig. Dat terwijl wij geheim nummer hebben?.....
08-02-2013, 13:34 door Anoniem
In december een aantal keer gebeld, nu van de week ook al 2x.
Het gaat hier om nummer 00390252812010.
Dit nummer komt vanuit Milaan, ik heb een melding gemaakt op internet. (Kan je doen als je het nummer googled)
2 aziatische mannen en 1 aziatische vrouw die engels spreken.
Mocht je de fout hebben gemaakt om je computer over te laten nemen dan nooit die code invoeren maar onveilig afsluiten, in veilige modus opstarten en al je wachtwoorden veranderen.
Ik heb ook mijn creditcard voor de zekerheid laten blokkeren. Je weet maar nooit.
09-02-2013, 17:31 door Anoniem
Vanmiddag zijn wij ook gebeld. Ze hebben volledig mijn zoontje geintimideerd. Echt absoluut crimineel. Mijn zoontje had helemaal niet door dat het iets neps was, maar vond de vrouw (of was het een man?) zeer dwingend. Hij heeft ook gehuild zei hij.
Heel vervelend allemaal!
14-02-2013, 11:26 door Anoniem
Ik ben ook al een aantal keren gebeld door eerst een Engels sprekend persoon met een indaanse tongval die beweerde dat mijn computer regelmatig fouten rapporteerde en zij zouden dat wel even oplossen. Ik heb de man even aangehoord en toen de hoorn op de haak gegooid. Toch kan ik me voorstellen dat een hoop mensen de zaak niet doorzien en voor ze het weten toegegeven hebben aan die praktijken.
Gisteren en vandaag ben ik al weer 2 keer gebeld door een Italiaans nummer 039 0495199783. Ik neem niet meer op maar toch ergert het me dat dit zomaar openlijk kan gebeuren. Uit reacties die ik hierboven even snel doorlees begrijp ik dat er al vaak genoeg naar de politie is gebeld en dat er zelfs officieel een klacht is ingediend. Het is natuurlijk lastig om iets te doen maar het maakt mijn Europa gevoel er toch niet beter op. Dit soort telefoontjes moeten te traceren zijn en dan zou er meteen op de plek ingegrepen kunnen worden. Ik snap wel dat er procedures zijn maar is dit nou niet juist iets dat binnen Europa snel rond te krijgen zou moeten zijn? Ik weet niet wat er aan te doen is maar ik hoop dat dit bericht bijdraagt aan het argwanend worden van iedereen voor dit soort berichten. Jammer hé?
14-02-2013, 15:14 door Anoniem
Of het reageren op zo'n telefoontje nou dom is of niet, het blijft vreemd dat er blijkbaar meer dan een half jaar een wereldwijde telefonische oplichting aan de gang kan zijn zonder dat die niet door de gangbare kanalen aan het licht wordt gebracht. En dan bedoel ik een opmerking in het programma radar en een politiebericht, en.. en.. . Het journaal misschien? Dan kunnen de mensen die (gelukkig zijn ze er nog) goed van vertrouwen zijn er even op gewezen worden dat dit op die manier gebeurd. Wat kost dat nou? De politie weet ervan. Je zou toch denken.... of accepteren we dit als kwajongens streken. Het zijn criminelen. Oplichters. Misschien komt het wel omdat we de verantwoordelijken in het bankwezen ook niet aanpakken.
Het zou natuurlijk kunnen dat ik een half jaar net al die uitzendingen en waarschuwingen heb gemist. In dat geval heb ik niks gezegd en buig ik beschaamd het hoofd.
18-02-2013, 10:30 door Anoniem
Vanmorgen gebeld en vorige week ook al door nr. 001800724465. Mn ouders waren vorige week ook al gebeld. Vorige week had ik de oproep gemist, maar vanmorgen gewoon niet opgenomen. Ik denk maar zo, hoe meer mensen NIET opnemen des te sneller zijn ze ermee gekapt.
24-02-2013, 12:06 door Anoniem
24-02-20113
gisteren zaterdag 23 februari verschillende malen gebeld door het nummer 0014 enz.
ik heb gewacht met opnemen tot het antwoord app. aanslaat dan wordt er meteen opgehangen.
28-02-2013, 12:43 door Anoniem
Diverse klanten van ons zijn ook benaderd.
Toch 'gek' dat ze ons niet bellen. :-)

Computerservice Epe
04-03-2013, 13:18 door Anoniem
Vanmorgen gebeld door een mobiel nr. nl. : 06565497192. In eerste instantie wou ik gelijk terug bellen maar omdat het een onbekend nummer eerst opgezocht of dit nummer van een bekende van mij was. Daarna gegoogled om te kijken van wie dit nummer is. Gelijk zag ik dat het weer om oplichting ging. En daarom niet besloten om terug te bellen maar om een reactie te geven zodat bekend is hoeveel mensen er last van hebben.
05-03-2013, 09:11 door Anoniem
wij worden ook al vele malen door deze gasten lastig gevallen. gewoon zeggen dat je geen computer hebt. ze gooien dan meteen de haak erop.
06-03-2013, 13:39 door Anoniem
Gisteren en vandaag benaderd door een "engels"sprekende man Mike genoemd met een duidelijk indiaas accent die zei te bellen namens microsoft. vroeg of mijn computer aanstond en dat ik problemen met mijn computer had. Niet op ingegaan . Vandaag toch maar melding bij de politie gemaakt misschien maakt het uit als er veel meldingen komen. Maar goed ben er niet blij mee ook omdat mijn telefoon nummer in zulke handen is heb ik toch liever niet toch.
08-03-2013, 08:02 door Anoniem
Ik ben vanmorgen ook gebeld door dezelfde persoon, die me overigens vorig jaar ook al eens gebeld heeft. Na het gespre dat volgde besloot hij zelf de verbinding maar te verbreken....
10-03-2013, 14:58 door Anoniem
Ik ben de afgelopen week elke dag door dit nummer gebeld; ik was niet thuis, maar zag de gemiste oproepen. Gisteren wel thuis en heb ik opgenomen toen ze belden. Hoop gekraak op de lijn, herrie op de achtergrond en toen een stem: Hello, hello. Dus ik: Hallo, hallo en heb opgehangen :-)
11-03-2013, 08:50 door Anoniem
Algelopen weken regelmatig gebeld door nummer 001800724465, een engels sprekende man met een indiase tongval, iedere keer met het zelfde verhaal dat mijn computer een storingsmelding gaf en dat hij namens microsoft belde en die storing kon verhelpen.
13-03-2013, 16:11 door Anoniem
Vandaag gebeld door Engels sprekende man (accent) nummer 0097482013. Hij vertelde dat computer was geinfecteerd door hackers. Of ik even achter de computer wilde gaan zitten, dan zou hij helpen het probleem op te lossen. Heb natuurlijk meteen de lijn verbroken. Hij zei dat hij namens Microsoft belde. Ik woon in N.Brabant. Dus mensen opgelet! Nooit gegevens doorgeven of wat dan ook.
14-03-2013, 10:10 door Anoniem
hmm ik ben ook gebelt een maand nadat ik mijn computer had gekocht, de man zei dat er problemen met de software waren en dat ze een bestandje zouden sturen waarmee ze mee zouden kunnen kijken in mijn computer, gwn een backdoor dus
ik vond het al zon raar verhaal omdat ik zelf best veel weet van computers en ik geen problemen had met mijn computer.
dus toen heb ik opgehangen xD
14-03-2013, 10:14 door Anoniem
Door Anoniem: Ook ik heb zo'n telefoontje gekregen en ben er tot op bepaalde hoogte in meegegaan.
Alhoewel het niet juist aanvoelde, moest ik ook een code invoeren waardoor er een programma uitgevoerd werd, daar kon hij dan een nummer (code) opnoemen dat dan een code van mijn computer zou zijn?!!!
Toen moest ik een website adres invoeren en kwam zo op een niet echt microsoft waardige website en moets daar een bestand downloaden.
Nu ben ik niet echt een technische computerfreak, maar daarvan gaat je innerlijke radar aan! Dus heb hem geconfronteerd dat er bij het downloaden van dit bestand bij stond dat dit eigenlijk van een andere website afkwam. Hij gaf mij zijn manager want die zou het uitleggen hoe dat kon, ik zei dat ik dit echt niet ging doen en waarom microsoft niet op het nieuws en de kranten dit probleem had gecommuniceerd, aangezien hij zei dat het 'global' was en er 4 miljoen mensen last van hadden.

BELANGRIJK
Nu is echter mijn vraag aan de techneuten onder jullie, heb ik al iets gedaan waardoor ze in mijn computer kunnen komen?

Heel graag een reactie van jullie!!!

Linda

ik geloof niet dat ze nu in je computer kunnen want anders hadden ze je dat bestandje niet laten downloaden.
was het toevallig het ip dat je aan ze had gegeven?
14-03-2013, 14:44 door Anoniem
afgelopen week dagelijks gebeld door nummer 00390252812010. Ik word er zo langzamerhand doodziek van. Wat een stoorzenders zijn die mensen.

Gerda
16-03-2013, 21:15 door Anoniem
Ik ben deze maand ook al een paar keer gebeld en vandaag waren we erin getrapt toch zon beetje dan we moeste een logboek openen en er kwamen errors te staat dus daarom moesten we een programma downloaden op www.ammyy.com
En zou hij het oplossen dus zo gedaan. En daarna zij hij dat we een verlopen certificaat hadden en een nieuwe moeste kopen voor 1500 rupies (India's geld) dat vonden we verdacht want het was Amerikaans dus we beschuldigde hem en toen hing hij op heb toen gelijk mijn computer uitgezet maar toen ik hem weer op wou starten moest ik een ww invoeren die ik niet had dus nu weer het hele systeem resetten

Mensen trap hier niet in !!!!!!!!!!
17-03-2013, 13:07 door Anoniem
Zaterdag 16 maart 2013 14.15 uur (Amsterdam) wordt mijn vriendin gebeld door microsoft, weet uit mijn ervaring dat dat niet kan. Er was dus een probleem met de software. Toevallig was ik er en begon meteen te bemoeien, deze man ging gewoon ongestoord verder met de instructies. Niets gedownload, geen gebruikersnaam/wachtwoord en niet naar een www.site waar hij over begon. Afgebroken en hij belt maandag zelfde tijd weer. Dan neem ik op. Het nummer is 0039-05588445. Een drammer dus.

Karel
18-03-2013, 16:47 door Anoniem
Had er vandaag ook 1 aan de lijn, met een nummer vanuit pakistan. Zelfde verhaal als iedereen hier beschrijft. Hij maakte de indruk dat alles wat ik had verloren kon gaan... Gezegd dat ik niet geinteresseerd ben, ben helaas wel t afgelopen uur alleen al 12 keer gebeld, vrij hinderlijk. Wel interessant dat ze ook nederlands kunnen als je aangeeft dat je besturingssysteem op nederlands staat. T is dus wel goed georganiseerd blijkbaar.
19-03-2013, 08:38 door Anoniem
Waarschijnlijk is er een nieuw nummer in omloop: 006565497192
Dit nummer heeft mij de afgelopen weken ongeveer 6 x gebeld, vaak wordt er niets geantwoord, maar google geeft aan dat dit om internetfraude gaat, dus.....WEES OP UW HOEDE!!!

Cees.
22-03-2013, 17:43 door Anoniem
Ik word ook al enige tijd gebeld door het Italiaanse nummer 00390252812010. In het begin wel eens mijn voicemail beluisterd, maar dan hoorde ik niks. Ik neem niet op. Zeker niet al bovenstaande verhalen over programma's downloaden en wachtwoorden veranderen. Druk het nummer nu dus elke keer weg. Maar vindt het wel behoorlijk irritant.

Heeft iemand een goed idee om dit te stoppen? Melding maken bij politie of iets anders? Of gewoon maar blijven weg drukken en hopen dat ze er vanzelf mee kappen?

Bert
09-09-2013, 10:54 door Anoniem
afgelopen dagen gebeld door 0014259053074 WA Everett wordt meegestuurd, belt dus waarschijnlijk via VOIP over een probleem met mijn computer. Even een tijdje aan de praat gehouden maar is dus puur een oplichter. Hij beweert van Microsoft te zijn.
Wel raar dat zo'n nummer, wat hier blijkt, al meer dan een jaar gebruikt wordt nog steeds niet opgespoord is en of geblokkeerd wordt.

Ik dacht dat we zo ver waren met het opsporen van internet criminelen !!!
09-09-2013, 12:42 door Anoniem
Ben inderdaad vandaag gebeld. Ook door iemand met een Indiaas accent. Hij meldde zich met: are you the owner of this telephone number? Dat vond ik direct uiterst verdacht. Ik kom hem ook slecht verstaan en heb daarom direct opgehangen. Ook al omdat ik op een Apple werk en hij iets brabbelde over Microsoft.
19-09-2013, 16:43 door Anoniem
Van de week gebeld door 0014 nummer en na een paar seconden stilte opgehangen. Nu net weer gebeld door een wat leek een Engelse computerstem te zijn met een Afrikaans accent. Hij begon met "Dear Sir" en zei dat ik een programma gedownload had wat malware heet en dat mijn computer langzaam zou maken. Tuurlijk joh! Voor de zekerheid de laptop offline gehaald en met Hijackthis een run gedaan. Niets geks te zien. Met de tablet (geen Windows, meneer) nog wat zoekwerk gedaan en ik ben, mede door deze pagina, tot de conclusie gekomen dat ze maar wat lullen daar in 0014. De tip van het fluitje is zo gek nog niet, geef ik mijn vrouw ook even door.
22-10-2013, 10:38 door Anoniem
hallo, ik kreeg zojuist een telefoontje (018066663279) van een Indier, die me vervolgens nog eens doorgaf aan de zgn. floormanager en nog iemand omdat ik net deed of ik het allemaal niet begreep. Ik kreeg te horen dat mijn computer geinfecteerd was met malware, ik zou daarvoor de windows toets en R moeten indrukken. In 'Uitvoeren' moest ik vervolgens hun tekst inzetten en dan op OK duwen. Mooi niet dus. Hij zei dat hij me al enkele keren gemaild had en dat ik daarop niet terug reageerde. ik zei dan stuur me nog maar eens een mail en hij werd nogal grof, omdat hij bleef volhouden dat hij me enkele mails had gestuurd. Toen heb ik hem goedendag gezegd en opgehangen. Ik had nog niets over deze praktijken gehoord of gelezen, ben toen onmiddellijk gaan neuzen op internet en kwam o.a. deze site tegen en dacht ik schrijf even mijn ervaring op. Dus bij deze.
30-10-2013, 20:46 door Anoniem
Hallo, ik lees met verbazing hoe veel mensen er eigenlijk gebeld worden door deze oplichters. Ik was hier totaal niet van op de hoogte totdat ik in de afgelopen week nu 2x gebeld bent door een Indiaas / Pakistans sprekende man die zeer zeer zeer gebrekkig engels sprak. Ik snapte er de eerste keer helemaal niks van, van wat hij nou eigenlijk wou. Het enige wat ik kon verstaan was, was dat hij van microsoft was en dat we veel wireless downloaden en daarna zei "your computer ma'me". na 3 keer zeggen wat wil nu je eigenlijk van me, omdat ik hem echt niet kon verstaan, begreep ik dat dit een oplichter was. Ik heb hem verteld dat ik niet achterlijk ben en dat als ze echt van microsoft zijn, dat ze nooit en te nimmer om codes gaan vragen. Toen heb ik opgehangen. Maar nou werd ik weer gebeld. Zelfde man (althans zo klonk het). Ik heb weer gezegd dat hij een crimineel was en dat hij moet stoppen met bellen, want ik ben echt niet zo dom om mijn codes te geven.
Enige geruststelling is dat ik niet uniek ben en dat het bijna de hele maatschappij hier mee te maken heeft (was nl bang dat er toch iets van fishing op onze pc stond) Maar het erge was, dat ik op de achtergrond kon horen heel veel mensen zaten. Het is zo diep triest dat mensen hier hun "beroep" van hebben gemaakt.
11-11-2013, 13:32 door Anoniem
Hier heb ik vandaag met de maken gehad. Tot op zekere hoogte ben ik ook meegegaan en vertrouwde ik het niet, maar omdat 'mijn bankgegevens' in gevaar zouden zijn tot maar even geluisterd. Ik moest op een gegeven moment een abonnement afsluiten voor min. een jaar anders zou mijn computers niet meer toegankelijk zijn. Het ging dus uiteindelijk niet eens meer over virus en de corrupte bestanden op mijn computer. Mijn scherm werd zwart en ik had een code nodig. Ik heb verteld dat ze me over 10 min. terug moesten bellen. Ik zag dat ik via systeem herstel mijn computer kon terugkrijgen en heb via spybot het gevaarlijke bestand win32downloader.gen weten te verwijderen. Toen ze terugbelden heb ik ze verteld dat ze het dak op konden gaan. Daarna politie en bank op de hoogte gesteld.
Ik baal er wel van dat ik zoveel tijd aan hen heb besteed!

Bart
23-01-2014, 16:32 door pepe5001
Vandaag gebeld op de huistelefoon met nummer 00390495199783.
Na enig zoeken kom ik er dus achter dat het een Italiaans nummer uit Padua is. Vervolgens blijkt (Security.nl) dit nummer op 12 juni 2012 ook al gebruikt te zijn.
Ik had niet opgenomen dus kan er verder niets over zeggen, ALLEEN dit dat het dus nog steeds gebruikt wordt.
Misschien zijn ze na twee jaar aan een nieuwe ronde begonnen.
Dit dus alleen ter info.
25-02-2014, 20:09 door Anoniem
Hallo mensen, ik ben vandaag 40min lang gebeld door iemand uit verenigde staten die beweerde dat hij bij window organisation werkt en dat hij een automatisch bericht had ontvangen dat meerdere mensen op de wereld ( eentje in afrika en ander in mexico) mij window gebruikten en dat zij ingang hadden tot mij pc en criminele en illegale dingen deden op mij pc. Ik kreeg een lange code van hem en dat moest ik invoeren ofzo zei die. Halverwege heb ik de stappen die ik hem opvolgde verbroken. Ik vroeg hem om officiele brief per post of per mail waarin hij kon uitleggen wat er sprake was. Maar, hij weigerde dat te doen en heeft hij midden in het gesprek de lijn verbroken.

Ik wist niet wat ik moesy doen, ik was echt bang dat mensen mij windows gebruiken? En ik kon hem niet vertrouwen..
28-02-2014, 18:01 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben ook al een aantal keren gebeld door eerst een Engels sprekend persoon met een indaanse tongval die beweerde dat mijn computer regelmatig fouten rapporteerde en zij zouden dat wel even oplossen. Ik heb de man even aangehoord en toen de hoorn op de haak gegooid. Toch kan ik me voorstellen dat een hoop mensen de zaak niet doorzien en voor ze het weten toegegeven hebben aan die praktijken.
Gisteren en vandaag ben ik al weer 2 keer gebeld door een Italiaans nummer 039 0495199783. Ik neem niet meer op maar toch ergert het me dat dit zomaar openlijk kan gebeuren. Uit reacties die ik hierboven even snel doorlees begrijp ik dat er al vaak genoeg naar de politie is gebeld en dat er zelfs officieel een klacht is ingediend. Het is natuurlijk lastig om iets te doen maar het maakt mijn Europa gevoel er toch niet beter op. Dit soort telefoontjes moeten te traceren zijn en dan zou er meteen op de plek ingegrepen kunnen worden. Ik snap wel dat er procedures zijn maar is dit nou niet juist iets dat binnen Europa snel rond te krijgen zou moeten zijn? Ik weet niet wat er aan te doen is maar ik hoop dat dit bericht bijdraagt aan het argwanend worden van iedereen voor dit soort berichten. Jammer hé?

door hetzelfde telefoonnummer gebeld, heb het opgezocht en is inderdaad Italiaans.
20-05-2014, 10:28 door Anoniem
20-05-2014
Ben een aantal keren gebeld over windows door de verschillende nummers :00416077329064, 00417187589741 ,0016075628715 dit was allemaal nep.
20-05-2014, 17:29 door Anoniem
ik werd vandaag ook gebeld, maar dan met een anoniem nummer
29-05-2014, 13:01 door Anoniem
Een half jaar geleden ben ik meerdere keren in de week gebeld.
Van direct opgooien, zeggen dat je een appel hebt, tot ze uitschelden, in hold laten staan, zogenaamd meewerken en zeggen dat je computer zo sloom opstart maar dat het vast wel aan dat virus ligt en ze zo een kwartier aan de lijn houden en dan zeggen dat je weet van hun fraude.
Niets werkt.

Maar helaas deze week is het weer begonnen.
Op het antwoord dat ik het telefoonnummer door ging melden aan de politie kreeg ik vandaag een vriendelijk fuck you.


Maar hoe kan ik het echt stoppen?
Oke die buitenlandse nummers niet opnemen, maar ze bellen ook anoniem.
KPN doet er niets aan.

Kan dit niet gestopt worden?!
05-06-2014, 14:50 door Anoniem
Bij ons is het nu een sport geworden.Wie houd die lui het langste aan de lijn met een dom vehaal.Het record is 20 minuten.
Wie probeert meer?
07-06-2014, 11:04 door prachtige zomer
We zitten nu ook voor de eerste keer in de prijzen aangaande ongewenste bellers uit het buitenland die ons willen hacken.

Het was meteen een engels sprekende man die al rap begon te schelden en te dreigen.

Ik kreeg een nummer op mijn melder maar helaas heb ik het niet genoteerd.

We houden het in de gaten als hij weer belt.

Ik ben net nieuw op dit forum maar ik zie dat deze ongewenste bellers al heel lang opereren .
09-06-2014, 14:50 door Sjakkel
Vanochtend (2e Pinksterdag) mijn bed uitgebeld door die grapjassen. Volhardende types, sprekend in slecht Indiaas Engels (ik heb Indiase collega's die het beter spreken). Ben net overgestapt naar een nieuwe provider (omdat mijn oude, de oudste van Nederland er mee ophoudt): heeft dat gezeur daar mee te maken?

Enfin, de man aan een lijntje gehouden, en na wat geGoogle (hij wilde dat ik de EventViewer zou opstarten) op de Microsoft site terecht gekomen: http://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/mse-protect_scanning/eventvwr/5573cbb9-d996-49de-a3e8-c571c31808ef.

En toen de hoorn op de haak gegooid, na hem verteld te hebben dat hij een oplichter was. Mispunt. Ook op de 12 pagina's van de MS-site blijkt al dat ze bijna 2 jaar bezig zijn.
Wel leuk lezen op de site van MS is hoe je deze lui een poot kan uitdraaien. Het record staat op 45 minuten, en de suggesties zijn bijkans hilarisch (zelf maar lezen). Ook MS zelf geeft tips wat je moet doen als je per ongeluk toch bent ingegaan op deze onzin (diverse pagina's): Stephen (Steve) Boots van MS reageert dan (moderator).

De enigen die tot nu toe succesvol zijn geweest (een beetje) zijn de Britten: http://www.channelregister.co.uk/2014/03/31/phone_scam_operator_fined/

Ik ga zelf even kijken of ik aangifte kan doen. Ik kon niet zien van welk telefoonnummer ze belden (helaas) en ik sta gewoon in het telefoonboek, maar ik weiger pertinent om een geheim nummer te nemen o.i.d, want dan geef je deze Criminelen controle over je leven, en dat vertik ik!

Jacqueline
10-06-2014, 10:26 door Anoniem
Door Anoniem: Vanochtend gebeld door zo'n persoon. Inderdaad gebrekkig engels sprekend, wat me niet logisch leek voor iemand van Microsoft! Man leek mijn voornaam te weten, maar bedenk me nu dat ik daar ook mee opnam... Al met al best vreemd allemaal.
2014, 10 juni Vandaag gebeld met dezelfde boodschap, ze zijn dus weer of nog actief. Groet, Cornelia
10-06-2014, 12:16 door penjaga74
Vanmorgen voor de derde keer gebeld door een vrouw met Indiaas accent. Zeggende dat ze van Microsoft was.
Ik heb de voorstellen niet afgewacht. De telefoon erop gelegd na "Have a nice day" te hebben gezegd.
19-06-2014, 11:11 door Anoniem
Net gebeld, dus ze zijn weer actief. Ze belden op mijn 035-nummer.

Het voelde eigenlijk al de hele tijd niet goed, maar ja, de worst was dik: ik erger me groen en geel aan die trage computer, en wil dat graag oplossen.
Ben pas afgehaakt toen ik een betaling moest doen voor een of ander certificaat. Niet gedaan dus. Maar toen hadden ze wel al met teamviewer mijn computer bediend. Mijn computerwinkel gebeld: ze kunnen alleen iets met je betalingsverkeer doen als je daar op dat moment mee bezig bent. Dat was ik niet, pfjoe.. Maar ze kunnen wel iets op je computer achterlaten waardoor ze erbij kunnen de volgende keer dat je betalingen doet. Zo slecht naar inituitie geluisterd, maar ben achteraf ook wel onder de indruk van hoe hij op al mijn wantrouwen steeds een weerwoord had. Nu op weg naar de computerwinkel, kan mijn computer helemaal niet missen ivm werk, maar ben hem toch 4/5 dagen kwijt. Volgens mij heb ik geen keuze. Balen!
26-06-2014, 14:49 door Anoniem
Hun nummer: 0018459282102
Ze deden alsof ze van Microsoft serves waren en er een gevaarlijke infectie op mijn computer zat.
De eerste keer verstond ik de beller niet goed door zijn duidelijk Indische accent en dus hing hij uiteindelijk op. De tweede keer had ik een duidelijkere sprekende Indiër, die wilde dat ik naar mijn computer ging, zodat hij me telefonisch zou kunnen begeleiden om de infectie van mijn computer te halen. Ik zei dat ik niet thuis was en dat dus ik niet bij mijn computer kon (nogal slechte smoes aangezien dit de huistelefoon was en hun dat zouden moeten weten) . Toen belde ik met Microsoft en hun zeiden dat hun zoiets nooit zouden doen. Ze bellen volgens mij morgen terug, dat was wat ze zeiden. Ik zit te bedenken hoe ik ze ga afwijzen :)
14-07-2014, 17:55 door Anoniem
Door Anoniem: Vanochtend gebeld door zo'n persoon. Inderdaad gebrekkig engels sprekend, wat me niet logisch leek voor iemand van Microsoft! Man leek mijn voornaam te weten, maar bedenk me nu dat ik daar ook mee opnam... Al met al best vreemd allemaal.
ik ben vrijdag gebeld, klonk meer afrikaans dan india
14-07-2014, 18:55 door Anoniem
Door Anoniem: Vanochtend gebeld door zo'n persoon. Inderdaad gebrekkig engels sprekend, wat me niet logisch leek voor iemand van Microsoft! Man leek mijn voornaam te weten, maar bedenk me nu dat ik daar ook mee opnam... Al met al best vreemd allemaal.
ik ben vrijdag gebeld, klonk meer afrikaans dan indiaans, ze wisten op mijn vraag hoe weet ik nudat u van microsoft ben? Een id code die in mijn windowsversie stond voor te lezen. De achtergrond klonk ook helemaal als een drukke helpdesk-centrale.
16-07-2014, 12:34 door Anoniem
Net opgebeld met nummer+81 727 59 369. Daar ik vertelde op werk te zijn (vroeg nog hoe ze aan mijn telefoonnummer kwam) en niet achter mijn prive pc en geen gegevens kon opstarten hing deze Engels talige met Indisch accent op. Werd daardoor achterdochtig en keek op internet en vond deze site.
08-08-2014, 12:37 door Anoniem
Wij zijn ook gebeld, precies hetzelfde verhaal... niet ingetrapt uiteraard. Ik kreeg anoniem maar vroeg om zijn tel nr. zodat ik "later terug kon bellen" 0034 88209685 waars nep. Slinks zijn ze in ieder geval niet, wat een uilskuikens.
20-08-2014, 11:42 door Anoniem
Vandaag (20-8-2014) voor de 2e keer gebeld door "Microsoft uit de UK, door iemand met inderdaad een Indiaas accent. Of ik de pc even aan wilde zetten zodat ze mij konden helpen om "the infection" op te lossen. Anders gaat mijn computer crashen. pfffff Internet criminaliteit????
gebeld door het telefoonnummer: 00714 9999 103
16-09-2014, 16:25 door Anoniem
anoniem.

Ook ik wordt eens in de zoveel tijd door deze mensen gebeld en ze doen zich voor als medewerkers van Microsoft.
Vandaag 16-09- 2014 kreeg ik weer zo,n tel.00390104211502, en ik zei dat ze criminelen zijn, toen werd ik uitgescholden voor idioot.
Ik zei dat ik ze ga aangeven bij de politie , die vent begon mij uit te schelden en ja ik hoorde iemand op de achtergrond hindi(taal van Indi praten,omdat ik de taal beheerst kon ik het weten.Een hele goede kennis van mij hebben ze geld afhandig gemaakt.
Wat doet Microsoft aan dit probleem???
30-09-2014, 18:27 door Anoniem
Ze zijn nog steeds bezig, hoor, nu via 0018459282102
18-12-2014, 19:22 door Anoniem
En ja hoor, ook nu weer is NEP MICROSOFT weer bezig.
Nu met begin nummer 0045 of 0099.
Dus allen weest op uw hoede.
20-12-2014, 11:01 door Anoniem
Ben vanmorgen gebeld door een Engelssprekende man met hetzelfde verhaal. Gaf aan een medewerker van Microsoft te zijn en te bellen vanuit Sidney. Heb opgehangen. Tot mijn verbazing werd ik 2 uur later opnieuw gebeld door waarschijnlijk dezelfde persoon. Ook hier een oriëntaals accent
16-01-2015, 13:37 door Anoniem
Ook in belgie vandaag 2x gebeld door het nr 0557. Heb 2x vriendelijk gevraagd om mij niet meer te bellen, gezegd dat ik de politie ging bellen en gewoon ingehaakt. Maar aangezien ze een 2e x hadden terug gebeld, neem ik aan dat ze het nog wel een keer zullen proberen...
17-01-2015, 15:30 door Anoniem
Zelfde verhaal hier. Vanmiddag gebeld door een man met indiaas accent die me vertelde dat ik een windows certificaat opnieuw zou moeten aanschaffen. Ik zou gehackt zijn en er zouden foutmeldingen vanuit mijn laptop komen. Ook bij mij probeerde hij mij teamviewer te laten starten. Toen gelukkig snel opgehangen.
28-01-2015, 16:45 door Anoniem
Ik ben vanochtend gebeld vanuit een zogenaamd Service Center van Microsoft. Het kwam erop neer dat mijn computer binnen een paar dagen een pijnlijke dood zou sterven tenzij ik hen toegang zou geven tot mijn computer. Blijkbaar stuurde het apparaat virussen de wereld in. Ik heb ze twintig minuten bezig gehouden en best wat lol gehad van de vrouw die haar best moest doen om bij het script te blijven. Uiteindelijk moest ik mevrouw meedelen dat ik geen Microsoft klant ben waarop hun Service Center spontaan veranderde in het Service Center van Apple. Wat handig!

Ik snap dat er mensen zijn die hier in trappen. Ze zetten je voor het (niet bestaande) blok en willen je nu of nooit helpen. Wees voorzichtig!
31-01-2015, 10:29 door Anoniem
Ook zojuist gebeld door 'microsoft'. Een Engels sprekende meneer met een bet Indiaas accent. Heb gelijk opgehangen.
04-02-2015, 10:48 door Anoniem
Ik word al 3 dagen gebeld. of met onbekende nummers of vanaf een 0045-nummer. Slecht Engels-sprekende dames en heren proberen me iets met mijn computer te laten doen. Toen ik laatst opnam met "politie Haarlem"reageerde ze erg boos. Volgens mij zijn er twee opties: lang aan de lijn houden (kost ze geld) of direct ophangen
09-02-2015, 13:27 door Anoniem
Vanmorgen gebelt door Engels sprekende heer met Indiaas accent, die zei van Microsoft te zijn, nu ben ik niet achtelijk en weet ook dat Microsoft je nooit persoonlijk benadert per telefoon, direct weggedrukt!!
11-02-2015, 08:43 door Anoniem
Zojuist benaderd door zo'n pipo.
Ik zie, je praat wel erg snel...die gasten lullen echt als brugman.
I will talk slowly, u must go behind pc..very important, me from Microsoft.

Ja vast. Als je hier in trapt...zo overduidelijk een scam.
07-03-2015, 10:25 door Anoniem
Werd net ook benaderd door zo'n vrouw met Indiaas(?) accent via nr. 0045574468348, die zei van Microsoft Californië te zijn. Boodschap: uw computer verkeert in ernstig gevaar. Ik vroeg haar te bewijzen dat zij van Microsoft is. Daar ging ze niet op in. Kreeg nog meer mensen aan de lijn met eenzelfde accent. Na diverse keren ophangen werd ik weer gebeld; toen ik zei naar de politie te gaan, hing mevrouw op.
13-03-2015, 15:08 door Anoniem
Dinsdag 3 keer gebeld waarschijnlijk ook door deze personen. Ze spraken gebrekkig Engels. Luisteren niet naar mij maar hadden het telkens over Microsoft en danger. Opgehangen. 2x met privé nummer gebeld en een keer met nr: 009836312546
14-03-2015, 09:29 door Anoniem
net gebeld door indiaans sprekend mevrouw. Ik heb gezegd dat ik mijn pc ging vervangen. Daarna hing ze op.
14-03-2015, 12:38 door Anoniem
Gebeld door 0018459282102 met hetzelfde verhaal, gewoon opgehangen.
24-03-2015, 16:24 door Anoniem
Ook gebeld (op geheim nummer van mij) door zeer indoctrinerende persoon en helaas had hij dus pech.
Dus omgeving Didam opgelet ze komen steeds dichterbij.
Heb UPC gebeld maar die kunnen er ook niets tegen doen
Mijn tip: spreek gewoon plat dan leggen ze op want voor ons dialect is geen vertaling voor Ha Ha.
27-03-2015, 09:32 door Anoniem
Ook gebeld door 009836312546. Direct opgehangen
07-04-2015, 00:42 door Anoniem
Vandaag meermalen gebeld door een man met een Indiaas accent. De eerste keren hing ik op, daarna heb ik zijn verhaaltje even aangehoord, heb hem in het Engels geantwoord dat hij zich schuldig maakte aan een misdrijf. De man werd steeds brutaler, reageerde met 'that is your problem' en begon te schreeuwen. Ik moest maar naar mijn computer gaan. Toen ik mijn gasten liet meeluisteren en in het Nederlands commentaar gaf hing hij op.
Dit deed zich voor in Tilburg.
21-04-2015, 15:05 door Anoniem
Zojuist ook gebeld via 00999971 door een mannetje van 'Windows' met een indiaas accent. Ik deed of ik hem niet begreep, waarop hij zijn zinnen steeds korter formuleerde en harder ging praten. Toen ik zei dat ie wel erg gebrekkig Engels sprak werd ie een beetje kortaf: "your computer has virus!". Toen heb ik mezelf maar uit zijn lijden verlost. De familie luisterde mee, was wel lachen.
23-04-2015, 18:09 door Anoniem
Inderdaad, Didam is aan de beurt!!
Vandaag ook gebeld door telefoonnummer 00840784030.
Indiaas accent uit California.
Ik vraag me alleen af hoe zij mijn geheime nummer kunnen verkrijgen. Dat verontrust me wel!!
Zeer agressieve vrouw die je probeert met haar snelheid te manipuleren.
Ook mijn computer stond uit maar die moest ik aanzetten om de licentiecode te controleren welke volgens haar gekoppeld was aan mijn telefoonnummer. Toen ik haar vertelde dat de computer 6 jaar oud was en mijn telefoonnummer pas 2 jaar hing ze op...
Heb gemeld bij KPN en nummer laten blokkeren...
15-05-2015, 13:37 door Anoniem
Vandaag weer eens gebeld door de nep servicedesk van Microsoft uit India. Dit keer belde ze met het nummer 002169896686. Ze doen dit nu al een paar jaar. Ze begrijpen waarschijnlijk niet dat ze allang door de mand zijn gevallen als cyber criminelen.
18-05-2015, 23:04 door Anoniem
we werden de afgelopen dagen ook lastig gevallen door dat soort criminelen.
Meerdere contacten zelfs in onze familie. Ofwel was het nr verborgen ofwel kwam het nr op het scherm, startende met 0039...
Een familielid is er wel ingetrapt afgelopen zaterdag: meer dan een half-uur hebben ze erin zitten snuisteren....
Die laptop was niet verbonden met een netwerk. Lopen andere PC' s in dat huishouden nu ook gevaar eigenlijk?
20-05-2015, 13:26 door Remko1970 - Bijgewerkt: 20-05-2015, 13:27
Door Anoniem: we werden de afgelopen dagen ook lastig gevallen door dat soort criminelen.
Meerdere contacten zelfs in onze familie. Ofwel was het nr verborgen ofwel kwam het nr op het scherm, startende met 0039...
Een familielid is er wel ingetrapt afgelopen zaterdag: meer dan een half-uur hebben ze erin zitten snuisteren....
Die laptop was niet verbonden met een netwerk. Lopen andere PC' s in dat huishouden nu ook gevaar eigenlijk?

Hebben ze in de pc zitten rommelen met Teamviewer zeker? Het is jammer dat mensen keer op keer in zo'n val lopen. Microsoft zelf zal nooit gebruikers benaderen, hebben geen mensen onder contract die dit zullen doen en ook geen vrijwilligers. Microsoft gebruikt ook geen programma's van derden om connecties te maken met pc's!

De andere pc's in het huishouden lopen denk ik geen gevaar. Wat een mogelijkheid is, is de laptop voor de zekerheid te herstellen naar een datum voor zaterdag 16-05-2015 dus gewoon met systeemherstel. Hiermee worden systeembestanden hersteld. Handig, omdat als ze misschien iets in de systeemmap hebben geplaatst zijn ze daar in ieder geval vanaf. Elke wijziging op/ van 16-5-2015 in het systeem wordt dan namelijk ongedaan gemaakt. Opgeslagen bestanden in persoonlijke mappen blijven wel behouden.
21-05-2015, 08:38 door Anoniem
helaas ben ik er wel ingetrapt. toen ze een slot op mijn pc hadden gezet had ik verteld dat ik 14 was en dat ik voor school een presentatie moes doen. ze belde me over 1 uur terug en onder tussen hadden ze het wachtwoord aan mij gegeven voor mensen die hier ook last van hebben het wacht woor is: open het kan natuurlijk zijn dat ze een andere hebben gebruikt bij jou computer maar als je niks probeert kom je nergends overgens is het probleem bij mij helemaal opgelost dit kan door fabrieksinstellingen of een ict bedrijf te bellen.
22-05-2015, 16:11 door Anoniem
Ben net ook gebeld door 00390495199783. Heb direct opgehangen. Meteen nr opgezocht en kwam hier terecht.
05-08-2015, 13:38 door Anoniem
Heb net een telefoontje gehad van uit een of andere callcenter en ze zeggen dat ze een stress signaal van uit mijn pc hadden gehad, en dat ze namens Microsoft bellen. Ze zaten mij te pushen om achter mijn pc te gaan en aan alles mee te gaan werken en ik zeg dat ik de pc niet begrijp en dat ik iemand zal zoeken die mij gaat helpen aan deze kant. Ze zeggen dat mijn pc gehackt is en dat als ik niet mee zou werken dat mijn pc can het netwerk afgesloten zou worden. Ik zeg dat ik het begrijp mijn pc maar iemand zou regelen, toen zij hij dat ze het in het Nederlands zouden over zetten en dat hun mij verder zouden begeleiden, maar dat ik mee moest werken. Ze gingen door met pushen en lieten niet los, leek wel pitbull mentaliteit. En toen was ik het zat en ik zei dat ze onzin aan het melden waren en ik hing op. Ze hadden een India accent. En het nr waarmee hun belde eindige op 688899. Maar blijkbaar gebruiken ze elke keer een ander nr zo als ik hier lees. Ik heb geen gegevens door gegeven en ben ook niet achter mijn pc gaan zitten. Ik heb dit verhaal ook net op mijn fb gezet zodat anderen ook op de hoogte gebracht worden en hier niet in trappen. Hoop dat ze snel opgepakt worden.
12-08-2015, 16:11 door Anoniem
Vandaag al drie keer gebeld vanaf nummer 0019963 - Iemand een idee hoe ik in elk geval dit nummer kan blokkeren? Blijft vervelend dat gebel door die idioten.
15-08-2015, 14:29 door Anoniem
Ik werk voor een callcenter, dus niet echt op mijn mondje gevallen. Ook ik kreeg een telefoontje van een Engels sprekende man, met een Indiaas of Pakistaans accent die zei van Microsoft te zijn. Ik denk dat iedereen wel weet, dat Microsoft een Nederlandse vestiging heeft en daar laten ze echt geen slecht Engels sprekende Aziaten, Nederlandse klanten bellen. Mijn reactie was direct: I wil call the Police. Waarop deze man zei: I will block your computer. Mijn antwoord: No, you don't .. f%$# A@#$, waarna ik de verbinding direct verbrak. Nu heb ik geen last meer daarvan. Toch wil ik nog wat kwijt: Deze idioot belde met een 0088 - .... nummer. Nu vond ik dit: http://www.radartv.nl/nieuws/archief/detail/article/waarschuwing-bel-niet-zomaar-0088-nummer/ .... met andere woorden: Niet terugbellen !
15-10-2015, 16:14 door Anoniem
Ook gebeld vandaag, 3 keer met onbekend nummer, laatste eerste 2 keer begreep ik het niet en werd er meteen opgehangen, daarna wat gegoocheld en op deze site gekomen. Net voor de 3de keer gebeld, ze toen laten vertellen dat ze van Windows zijn waarop ik heb gezegd Don't fuck me! Toen hingen ze weer op.
30-10-2015, 20:21 door Anoniem
Hier in dordrecht zelfde verhaal hun nummer 001458212600
Dus pas op ze blijven proberen dan zal het ook wel rendabel zijn voor ze

Dus pas op
02-11-2015, 14:09 door Anoniem
Zaterdag zijn mijn ouders weer gebeld, toevallig was ik aanwezig en nam op, na een gesprek van ca. 10 minuten met slecht engels sprekende mensen zei ik dat ik bij Microsoft Nederland werkte en vroeg voor welke afdeling hun werkte hierop werd de verbinding verbroken.
Vond het wel vermakelijk omdat er geen computers in huis zijn, maar zeker vermakelijk.
03-11-2015, 18:49 door Anoniem
Nou ben er volledig ingelopen. € 220 euro afgeschreven.
Microsoft Nederland gebeld. Zei dat Microsoft altijd alleen antwoord in de taal van het land.
1. Dat is pertinent onjuist. Ik werk ook met een Surface tablet en daarvoor het ik een prima contact gehad met een belcentre in Ierlan. Ik was dus zeer vertrouwd met hulp op afstand door een Engelssprekende medewerker bij Microsoft.
2. Ik heb net een gratis Windows 10 versie van Microsoft gratis gedownload, ben daar zeer tevreden over. Ik kan het me goed voorstellen dat er na introductie veel bugs e.d. kunnen voorkomen, dus het Pakistaanse belletje paste wat mij betreft in een corporate strategy van klanten bellen als er iets niet goed verloopt.
Ook Windows wil in navolging van andere software leveranciers bovendien ook tegenwoordig de hele doopcel van een afnemer lichten inclusief telefoonnummers.

VRAAG:
Geprobeerd mijn besmette pc met windows 10 weer te herinstalleren, die optie binnen windows met behoud van bestanden. Liep vast. Daarna blokkeerde het wachtwoord en kwamen idiote teksten te voorschijn, waardoor ik denk dat mijn pc behoorlijk geript is.

Ik zoek nu een goed advies wat ik moet doen. Ik zoek een professioneel bedrijf die ontsmetten als core-business heeft.
Wie heeft tips voor mij?
06-11-2015, 09:48 door Anoniem
A women call and Say that they are calling from Microsoft and needs access to your computer to prevent it from being hacked and distroyed.
A person with Asian accent spoke English and tries to make you to give her access to your computer.
I just laughed, and then the woman asks me why I laugh, and then I said that Microsoft never call customers in this way.
and that I am myself an IT specialist in Microsoft products, and that I have a routine to control on that no unknown source is in my system each morning.
Not only that it threatens the woman me, who said her name is Mary Wendell. she would turn off my computer, I said laughingly that she can do if she thinks it's fun.
It ended with the woman in question hung up the phone. thank you to Mary, you cheered up my day. have a wonderful life.
Greetings from a guy from Sweden, still laughing
18-11-2015, 13:54 door Anoniem
Het is nog steeds aan de gang! Ik werd met hetzelfde verhaal gebeld op ons vast telefoonnummer. (Vlaanderen)
27-11-2015, 20:53 door Anoniem
Vandaag ook gebeld vanaf een niet bestaand nummer. 0243940091. (Werkt niet)


De gebrekkig Engels sprekende Indiër viel bij zijn eerste woord al door de mand. Zelf goed bekend in de IT wilde ik het balletje meespelen om te kijken hoe ze dit doen. Alles vrij onschuldig tot het punt dat ze mij vroegen Teamviewer (hulp op afstand) te gebruiken....... Dat ging ik dus niet doen! ;-)

- De oplichters willen toegang tot je computer om zo virussen te plaatsen en Windows wachtwoord te vervangen. Wil je toegang > moet je blijven betalen.

Om ze toch nog aan 't lijntje te houden, ben ik doorgaan vragen wie hun waren en dat ik mee wil meewerken nadat ik het bij Microsoft had gecontroleerd. Krijg ik een telefoonnummer waar ik het kan veerrivieren ....


Deze werkt wel !!!! 020 8943531 !!!!


Krijg je een Indische medewerker aan de lijn, die van mij de komende dagen vele vele telefoontjes terug gaat krijgen ;o)
29-12-2015, 12:51 door Anoniem
Vandaag een zelfde soort gesprek gehad. Calling id 0243840043.

Persoon in gebrekkig Engels claimde voor Microsoft Windows te werken, ik gaf aan dat dat geen bedrijf was en vroeg nogmaals voor wie ze werkte. Daarna gevraagd om een nummer zodat ik deze persoon terug kon bellen en dat nooit gekregen want het gesprek werd door hun beëindigd.
06-01-2016, 13:44 door Anoniem
Gebeld door nr. 003904199783 Engelstalig.
15-01-2016, 14:23 door Anoniem
Oktober vorig jaar veelvuldig gebeld door deze lui, en helaas trapte mijn broertje er bijna in: de malware was gedownload maar nog niet geïnstalleerd. Daarna maanden stil geweest, maar vandaag gebeld door 090014181206151284341. Had een "Sam" van Microsoft aan de lijn, met hetzelfde lulverhaal. Weer iemand uit India of Pakistan, weer slecht Engels. Ik heb ze uitgemaakt voor scammers en de telefoon erop gegooid. Hopelijk laten ze me nu met rust.
18-02-2016, 15:56 door Anoniem
Vandaag gebeld uit londen Microsoft Indiaas accent volgende nr,
024 3140024
024 3940004
024 3940066
024 3440087
024 3240066
024 3040041
doorgegeven aan politie en rabobank
20-02-2016, 14:03 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Vanochtend gebeld door zo'n persoon. Inderdaad gebrekkig engels sprekend, wat me niet logisch leek voor iemand van Microsoft! Man leek mijn voornaam te weten, maar bedenk me nu dat ik daar ook mee opnam... Al met al best vreemd allemaal.
22-02-2016, 13:03 door Anoniem
Vandaag gebeld door dit nummer 00390495199783 niet opgenomen. Maar wel even gegoogled en hier terecht gekomen. Ze zijn dus nog steeds actief.
26-02-2016, 10:42 door Anoniem
Ook in België nog steeds actief! Ze zouden mirgen terugbellen want ik ken zogezegd niets van computers, maar mijn man is zogezegd IT-specialist en hij zou het probleem met hun wel bespreken. Ik ben benieuwd of ze terug zullen durven bellen. ;-).
04-03-2016, 12:48 door Anoniem
vandaag gebeld door gebrekkig engels sprekende man vanaf het nummer 003246217810
Hij wist mijn voor en familienaam? geen prettig gevoel dit.
Heb gezegd dat ik mn pc laat onderhouden door mijn locale IT specialist.
Niet verstandig volgens hem want mijn PC zou vandaag nog crashen en dan kon ik niks meer doen.PC werkt nog perfect
11-04-2016, 21:40 door Anoniem
Vandaag opnieuw actief , zelfde verhaal als bovenstaand.
heeft nog zeker 10x teruggebeld
Wat anonying!!
19-04-2016, 14:24 door Anoniem
Let op afgelopen week 6x gebeld met nummer uit "Nijmegen"
Inderdaad oosters accent heb bij 1e keer direct verbroken en daarna niet meer beantwoord.
De volgende nummers werden gebruikt; 024-3440087, 024-3440030; 024-3440077
30-04-2016, 10:14 door Anoniem
Hallo, ik weet veel van Windows en sinds ik ze heb verteld dat ze een stel criminelen zijn heb ik ook daarna steeds telefoontjes uit Nijmegen die weer ophangen wanneer ik op neem.
Wanneer je ze aan het lijntje gaat houden zijn ze tijd kwijt, en hebben ze minder tijd om weer anderen te pakken te nemen en kost het ze meer. Ze zullen je altijd het logboek (eventvw) laten inzien en vragen of je weet wat het betekend en zodra ze maar een beetje lucht krijgen dat je dat weet kunnen ze je plots niet meer helpen.
Het zijn criminelen die echt agressief worden wanneer ze niet krijgen wat ze willen, daar staan genoeg filmpjes van op youtube wanneer je zoekt op de term "indian scammer". Ze zullen je altijd proberen een programma te laten downloaden en installeren gelijk aan teamviewer waarmee ze op afstand je computer kunnen besturen, en waar jij eerst zelf toestemming voor moet geven. 2 van de 3 nummers die mij belde uit Nijmegen en steeds weer ophangen de laatste 2 dagen heb ik het adres en zo van kunnen traceren op internet. Ik ben zelf actief op het Microsoft forum en het beste kan je daar je vragen stellen wanneer het gaat om een computer met daarop Windows geïnstalleerd. Het probleem is dat ze je telefoon nummer in bezit hebben, het criminelen zijn, en je adres zo op internet kunnen vinden, en wederom, kan niemand iets doen, tot....... wat gebeurd?
Wordt je op straat straks met afrekeningen geconfronteerd als je de crimineeltjes niet braaf bedient?
Ik vraag het me af of ze een keer wakker worden in Nederland, waar er eerst weer iets ernstigs moet gebeuren voor ze iets kunnen doen, tenminste, als ze dan iets kunnen doen, want schijnbaar kan niemand iets doen tegen al die vele vormen van oplichting waar dit er 1 van is. Ik ga ze toch als ze bellen proberen in mijn VM te laten kijken in of XP, of 7, of windows 2000, of linux, de keuze is reuze, ik snap niet dat die gasten snappen dat we in Nederland al heel lang windows gebruiken en denken dat we achterlijk zijn. Groeten.
30-04-2016, 12:43 door Anoniem
Mensen, ik heb net even gekeken, en ook al zie je een nummer in je vastte telefoon die begint met 024, er is NIET gebeld vanuit Nijmegen.
In een mobiele telefoon zou je een land nummer zien, er wordt uit andere delen van de wereld gebeld en in je telefoon wordt het weer gegeven alsof het een nummer is uit nijmegen.
http://answers.microsoft.com/nl-nl/protect/forum/protect_other-protect_scanning/nog-massaal-indian-scammers/5d721553-2e68-410a-888f-51fb67285555
Ik ben er hier over aan het berichten op het forum van Microsoft, misschien kunnen de mensen er iets mee.
Vriendelijk groeten.
02-05-2016, 23:51 door Anoniem
Die van mij kwam uit Italië: 0039. Neem telefoon nooit op voor dit soort of onbekende nummers. Jammer voor hen.
14-02-2017, 10:53 door Anoniem
Vandaag weer gebeld door die Indiaanse oplichters.
Het telefoon nummer was verborgen.
Dit was al de 3e keer dat ik gebeld werd.
Ik heb ze verteld dat ze oplichters waren en dat ze ook op de TV waren geweest.
Ik heb daarna opgehangen.
06-06-2017, 15:12 door Anoniem
Uurtje geleden (ca 14.00 uur op di 6 juni 2017) gebeld op mijn vaste telefoonnummer (die ik nooit gebruik overigens). Een man met duidelijk India's accent zei dat ie van Microsoft Amsterdam was en dat er iemand bij mij in de computer had proberen in te breken. Of ik in mijn PC (staat ie al aan? vroeg ie) wilde kijken of alles nog oke was, of zoiets.
Ik vroeg: belt u vanuit Amsterdam? Yes
Geef me dan maar iemand die NL praat, vroeg ik.
Dat kon niet, want Microsoft Amsterdam is internationaal en iedereen spreekt hier Engels, was het antwoord.
Ik zei: DOEIIIIIII (uiteraard vertrouwde ik het voor geen meter).
10-10-2017, 12:19 door Anoniem
Zelfde verhaal als alle hierboven. Het was voor mij de eerste keer dat ik met een dergelijk verhaal werd benaderd. Mijn laptop vertoonde gebreken volgens de slecht verstaanbare (Indiase?) man. Hij van Microsoft service zou het probleem wel even oplossen. Bijna trapte ik erin omdat mijn laptop net sinds enige dagen storingen vertoonde. Maar zijn verhaal was eigenlijk zo ongeloofwaardig dat ik het gesprek heb beëindigt en het internet bankieren heb verwijderd. RABO vond het toch nodig mijn rek. te blokkeren, ING niet. Nu eerst de laptop laten schoonmaken. Met beide rekeningen is overigens niets gebeurd.
09-11-2017, 16:19 door Anoniem
20171109 DvH & Phissing calls bericht op Security.nl over Microsoft

https://www.security.nl/posting/37190/Nederlanders+doelwit+Microsoft+telefoonfraude
Phissing calle 'Microsoft' en info over hoe er mee om te gaan bijv FRAUDE HELP DESK

Gisteren 8 nov 2017 opnieuw gebeld door microsoft 'technician' of hun 'Techical department' of iets dergelijks.
En daarvan melding gemaakt op Mircorsoft Fraude pagina. Zojuist ook Fraude Helpdesk gebeld en op site polite geweest en eenmaal daar tegelijk ook maar gecheckt of bekend is dat je email gestolen is.

Half sept 2015 was ik er redelijk ingetrapt ondanks de Engelse taal en het Indiase accent; ik was net aan het upgraden op twee laptops van Windows 8 naar Windows 10 en je kreeg dat in pakketjes toegestuurd. Dat duurde 2 a 3 weken. En in die tijd kwam dat telefoontje...
Dat heb ik overigens opgenomen - met de filmfunctie van een fototoestel - , omdat ik het gauw toch wat merkwaardig vond...

Ook ík heb lopende het gesprek gevraagd van waar ze belden, maar goed ze zeggen gewoon het adres van Microsoft in California. Ik kreeg zelfs een telefoonnummer waaop ik evt kon terugbellen. Maar goed, met mijn computer was dus een probleem; ik zou een virus hebben, een Trojan Horse het wel bekende Trojaans paard. Men wilde meekijken en men vroeg mij Teamviewer te installeren. Toevallig had ik Teamviewer ooit geinstalleerd, dus vond ik voelde me trots dat ik zo bij de tijd was.. Dat moest bij het openen oveigens nog wel wel even geupdated worden naar niewere versie (want ik had het al een jaar niet gebruikt). Ik liet ze meekijken, ook al was ik wat achterdochtig dus, mara meekijken is ze nemen het geheel over. Vliegensvlug opende ze de Bureauaccessoire Kladblok en plakte (een voorbereid 'gevalletje Copy-Paste') daar een tekst in over de virusscanner, die aangaf voor welke besturingssystemen het allemaal zou helpen. Dat was vanaf Windows XP(!) Vista(!), uiteindelijk ook 7, 8 en 10, maar deels (XP Vista) dus hééél erg oud dus allemaal. Alarmbellen gingen nog meer af. Dat nog meer bij het bericht dat ik moest gaan betalen - 10 dollar ! - voor een fout waar Microsoft dus tegen aanliep. Waarop direct een venster werd geopend. Of je daar je gegevens even wil invullen. In heel kleine letters zag ik dat begunstigde United Arab Emirates waren. Toen heb ik ze de wind van voren gegeven, de telefoon opgehagen en ook mijn PC direct uitgezet. Wel intussen met d enodige stress en hartkloppingen. Want... misschien hadden ze intussen ook Malware op de achtergrond geïnstalleerd., die wellicht voortaan elke toetsaanslag zou kunnen lezen.
Daarop heb ik ook mijn bank gebeld, die mijn rekening heeft geblokkeerd tot wederopzegging van mijn kant.
's Avonds heb ik mijn computer weer aangezet en gelukkig naar Herstelpunt terug in de tijd kunnen gaan (waardoor evetnueel stiekum nieuw door de criminelen geinstalleerde software (Malware) er niet meer op zou mogen staan) en zekerheidshave ook nog virusscanners aan het werk gezet, die dus ook niets vreemds vonden, gelukkig.

Al met al stressvol gebeuren.
Helaas daarop nog enkele malen lastig gevallen, oa op (29-10-2015) deels door 024 (kengetal Nijmegen) nummers, meerdermalen in een ochtend. Omdat ik ooit in Nijmegen woonde dacht ik dat dat vrienden zouden kunnen zijn.
Ik heb deze gsisteren nog eens gebeld - ietswat wordt afgeraden door de FraudHelpdDesk begreep ik zojuist (zie verderop). Twee waren niet in gebruik. Een derde wel; die leidde naar de NS Sttaionswinkel (Nijmegen) dukenburg die er erg veel last van heeft gehad 1,5 à 2 jaar geleden, zo vertelde deze mij gister.
Men weet dus nummers te ontfutselen cq te projecteren in je telefoon van waar men helemaal niet belt! (Dit werd zojuist bevestigd door FRaudeHelpDesk - men weet dat met een bepaald computerprogramma te doen)

NB via Nederlandse Microsoft Fraude pagina (adressen hierna) werd na ontvangstbevestiging van mijn melding geadviseerd aangifte te doen ook bij politie. De in tekst genoemde link leidde echter naar Amerikaanse politie...
Zojuist gebeld met Fraudehelpdesk (d.i. particuliere stichting gesubsidierd door Min Justitie en Veiligheid en Min Econ. Zaken en partners lees: bedrijfsleven die natuurlijk ook flink last hebben van internet criminelen) en daar melding gedaan van het telefoontje van gister met nr 0041725152114. Daar bleken al 337 meldingen over gedaan!!.
Ik ga aan dat ik het nog heb teruggebeld maar dat er niet (meer?) werd opgenomen.
Advies was om NIET zo'n nummer zelf terug te bellen - zelfs niet opte nemen - omdat zo ook dan geld afhandig kunnen maken. Advies is zo'n nummer te Googelen, om te zien of er gekke dingen mee aan de hand zijn.
Dus.. onbekende nummers NIE OPNEMEN, NIET TERUGBELLEN want dan zou men mogelijk ook geld kunnen verliezen!
Een antwoordapparaat zullen ze niet inspreken, ben je neiuwsgierig wie je gebeld heeft, Google eerst het nummer.
Ik was bij Fraudehlepdesk overigens aan het goede adres om het voorval te melden. Dit omdat ik geen geld ben verloren. Ben je dat wel dan kan de politie (pas) wat betekenen en kun je daar Aangite (van Fraude) doen.


Hieronder diverse adressen/info:

1. FRAUDE MELDEN bij MICROSOFT
https://support.microsoft.com/nl-nl
Onderaan pagina in grijze vlak, onder kopjes Contact met ons opnemen staat Rapporteer Fraude, of wel deze link:
https://www.microsoft.com/nl-nl/reportascam/?locale=nl-NL

Er verschijnt een formulier waarin gevraagd wordt wat de tacktiek van de criminelen was en hoe ze je trachtte te bereiken etc.

2. Bericht van politie hoe te handelen bij (digitale) Oplichting / 'Techscam'
https://www.politie.nl/themas/microsoft-techscam.html

Daarop info lees links naar 'gerelateerde pagina's':
Phishing
Oplichting
Cybercrime
Ransomware


https://www.politie.nl/themas/cybercrime.html

aarop ook een ckeckfuncie om te zien of je email vrrokomt in bij politie bekend zijnde gestolen Databases (zie ook 4).
Tevens link naar Fraudehelpdesk
als ook links naar Rijksoverheid. Het is vrij uitgebreid wat hier te vinden is.

3. TELEFOONNUMMER CHECK
Onderstaande link komt uit andere melding hierboven, geeft oa info over: omgekeerde nummers
https://answers.microsoft.com/nl-nl/protect/forum/protect_other-protect_scanning/nog-massaal-indian-scammers/5d721553-2e68-410a-888f-51fb67285555
NB ogekeerde-nummers is niet veilige website
Nederlandse nummers zijn te checken op
https://www.telefoonboek.nl/omgekeerd-zoeken/levert niet 1-2-3- een adrs op lijk het. Wel kan het indicaties gevens als ïrritant/ gevaarlijk'; dit blijkbaar op basis van oordelen van mensen die nagaan wie achter een nummer zitten en een vervelend telefoontje hebben gehad, zoals een Phissing Call

4. EMAIL-gestolen-(uit-gehackte-Database-)Check. Check of je emailadres voorkomt in gestolen Databestaden.
Via politie (zie 2. ) en ook door politie geadviseerde (en FraudeHelpDesk goed betitelde) site Have-i-ben-pwnd? (ben ik overgenomen):

https://www.politie.nl/themas/microsoft-techscam.html

https://www.politie.nl/themas/controleer-of-mijn-inloggegevens-zijn-gestolen.html

https://haveibeenpwned.com/ (staat ook politipagina - link hierboven - genoemd)
Zo ja, zo zei Fraudeheldesk, wijzig je wachtwoord van je email

O.a. van volgende twee sites/services zijn zijn (delen van?) databetanden in handen van cybercriminelen gekomen:
- LinkedIn
- Dropbox
Zo gaf Fraudehelpdesk aan. Wijzig hier ook maar je wachtwoorden.

5. FraudeHelpDesk over MICROSOFT-bellers:
https://www.fraudehelpdesk.nl/tips/microsoftbellers/
20-10-2018, 11:56 door Anoniem
Zelfs eind 2018 zijn ze nog steeds actief. Net een telefoontje gekregen van een Mike van Microsoft. Ook deze praatte Engels met een Indiaas accent. Hij zij dat er illegale download bezig waren op een van onze computers en dat hij wilde "helpen" ik vertrouwde het niet en ging op. Later op de dag aan mijn ouders vertelt en die zeiden dat het een phishing telefoontje was.
07-03-2019, 14:13 door Anoniem
Nog altijd bezig, ook in Vlaanderen. Drie telefoontjes in vier uur. Geen nummerherkenning mogelijk. Ze kenden de naam van één van onze medewerksters ... die daar toch een tikje overstuur van was, want beleefd zijn die lui bepaaldelijk niet !!
28-06-2019, 15:00 door Anoniem
Hier ook 2x deze week. Een Indische vrouw die namens Microsoft belt. Heb haar de 2e zin niet eens laten uitspreken!
Maar ik ben vooral verbolgen over het feit dat ik mijn nummer NOG NOOIT gebruikt heb. Staat niet geregistreerd in telefoongids, nooit ergens opgegeven of ingevuld en er is nog nooit mee gebeld. Zelfs mijn familie heeft het nummer niet.
Net KPN gebeld om uitleg te krijgen, hoe zo'n bedrijf mijn nummer kan hebben. Door KPN-medewerker 20 min in de wacht gezet, vervolgens werd de verbinding verbroken. ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.