image

Bank blundert met zending vervangende betaalkaarten

zondag 22 december 2013, 14:22 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase & Co heeft de verkeerde vervangende betaalkaarten naar 4.000 klanten gestuurd, van wie de gegevens in juli tijdens een inbraak op een webserver waren gestolen. De bank liet pas begin deze maand weten dat er in juli een aanval had plaatsgevonden.

Daarbij zouden de gegevens van 465.000 kaarthouders zijn gestolen. Het ging om gebruikers van een UCard. UCards worden door bedrijven uitgegeven en gebruikt voor het betalen van werknemers. Overheidsinstanties gebruiken de prepaidkaarten voor belastingteruggave en uitkeringen.

Fout

De bank maakte de fout toen het prepaidkaarten voor de staat Connecticut opnieuw wilde uitgeven. zo laat de Penningmeester van de staat in een verklaring weten. De kaarten waren voorzien van T-Mobile programmaliteratuur en niet aangemerkt als kaarten van de staat Connecticut, terwijl dit wel de bedoeling was. Penningmeester Denise Nappier is dan ook niet blij met het optreden van de bank.

"Deze laatste fout vergroot mijn zorgen over het bedrijf. Ik blijf teleurgesteld in de prestaties en het overduidelijke gebrek aan oog voor detail. Het bedrijf moet deze problemen oplossen voordat ze zich verder verspreiden", aldus Nappier. JPMorgan heeft aangegeven de verkeerd geprinte kaarten in te trekken en ze opnieuw uit te geven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.