image

Kaspersky hekelt Wired-artikel

donderdag 26 juli 2012, 10:22 door Redactie, 4 reacties

Onlangs publiceerde Wired een uitgebreid artikel over Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf, maar de flamboyante Russische virusbestrijder is er niet over te spreken. In het artikel wordt een beeld gegeven van Kaspersky's interesse in malware, zijn banden met de KGB en Russische autoriteiten, zijn visie op internetvrijheid, de ontvoering van zijn zoon, zijn afkeer van sociale media en de ontdekkingen van Amerikaanse cyberwapens.

Na publicatie van het artikel plaatste Kaspersky op zijn eigen blog een reactie waarin hij Wired-journalist Noah Shachtman beschuldigt van het achterhouden van feiten en niet vertellen van de hele waarheid.

Koude-oorlog
"Hij controleerde niet alleen zijn feiten, in sommige gevallen schreef hij precies het tegenovergestelde van wat ik in mijn talloze interviews de afgelopen zeven maanden tegen hem vertelde. Ik hoop dat Noah zijn best probeerde te doen en geen verborgen agenda had. Maar hij heeft helaas niet de hele waarheid gepresenteerd, dus heb ik besloten hem te helpen", aldus Kaspersky.

Hij is vooral verbolgen over de toon van het artikel en dat hij als spion van het Kremlin wordt afgeschilderd. "Noah Shachtman wil geloven dat ik een spion en teamlid van het Kremlin ben, en dat ik mijn zoon als lokaas gebruikte....ik denk dat dit alleen aan Koude-oorlog paranoia is toe te schrijven."

Reacties (4)
26-07-2012, 10:39 door Anoniem
Ach, sommige journalisten gaan over lijken om een artikel te schrijven, zo ook Noah.
26-07-2012, 12:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-07-2012, 15:17 door Anoniem
Artikel ziet er goed uit, bevat veel informatie en het is niets om je druk over te maken. Tenzij je Kaspersky heet.
26-07-2012, 18:19 door Anoniem
"Noah Shachtman wil geloven dat ik een spion en teamlid van het Kremlin ben, en dat ik mijn zoon als lokaas gebruikte....ik denk dat dit alleen aan Koude-oorlog paranoia is toe te schrijven."

Heb het interview gelezen maar kan nergens vinden dat zijn zoon als lokaas zou zijn gebruikt.
Vrij standaard forum geleuter; heel hard roepen dat een bewering niet waar is terwijl de hele bewering niet gedaan is.
Hoe zeer Kaspersky wellicht ook schippert tussen behoud van zijn bedrijf en zo min mogelijk aanschurken tegen het Kremlin, vanuit Russisch oogpunt wellicht gematigd maar vanuit westers oogpunt lijkt het toch op het legitimeren van een behoorlijk crue siloviki-bewind.
Zeker als je dan ook nog dezelfde mening hebt als Putin en de rest van de FSB/etc als het gaat om anonieme internet toegang en oppositie groepen.
Dan moet je niet raar opkijken dat je, als oud-KGB'er, op een KGB/FSB mening wordt aangesproken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.