image

Weer creditcarddiefstal bij Amerikaanse winkelketen

zaterdag 11 januari 2014, 15:25 door Redactie, 0 reacties

Weer zijn cybercriminelen erin geslaagd om op het netwerk van een Amerikaanse winkelketen in te breken en daar de debit- en creditcardgegevens van klanten te stelen. Het gaat dit keer om de Amerikaanse warenhuisketen Neiman Marcus, dat 42 vestigingen in de Verenigde Staten heeft.

Hoeveel betaalkaartgegevens er zijn gestolen en hoe de aanvallers toegang tot het netwerk wisten te krijgen is nog onbekend. In een verklaring stelt het bedrijf dat het halverwege december door een creditcardverwerker over ongeautoriseerde betalingen werd gewaarschuwd. Forensische onderzoekers vonden op 1 januari het bewijs dat de warenhuisketen inderdaad het slachtoffer van een netwerkinbraak was geworden.

Verdere details blijven achterwege, maar wel zou er met de Secret Service worden samengewerkt en zijn er stappen genomen om de beveiliging aan te scherpen. Het bedrijf zegt daarnaast dat het nog bezig is om klanten te informeren. Naar de ruim 200.000 volgers op Twitter is inmiddels een tweet gestuurd.

Inbraakgolf

Er lijkt sprake van een ware inbraakgolf te zijn, want Neiman Marcus is de derde Amerikaanse keten in korte tijd die klanten moet waarschuwen dat hun betaalkaartgegevens gestolen zijn. Eerder wisten criminelen via malware de kassasystemen van winkelketen Target te infecteren en zo de gegevens van 40 miljoen betaalkaarten te stelen.

Ook werd bij deze inbraak de persoonlijke informatie van 70 miljoen klanten buitgemaakt. Deze week liet broodjesketen Wichcraft weten dat er vorig jaar tussen 11 augustus en 2 oktober een aanval op de systemen heeft plaatsgevonden waarbij ook creditcarddata is gestolen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.