image

Mobieltje traceren goedkoopste surveillancemethode in VS

maandag 13 januari 2014, 14:40 door Redactie, 2 reacties

Het traceren van mobiele telefoons is de goedkoopste surveillancemethode waar Amerikaanse opsporingsdiensten toegang toe hebben, zo hebben onderzoekers becijferd. Onderzoekers Ashkan Soltani en Kevin Bankston berekenden wat het per uur kost om iemands locatie te traceren.

Daarbij werden allerlei methodes meegenomen, van politieagenten ter voet en het aanbrengen van gps-apparaten tot het opvragen van de locatie van de verdachte bij zijn mobiele telefoonaanbieder. Uit de resultaten blijkt dat de kosten van het traceren van de locatie van een mobiele telefoon op z'n hoogst 1,9% kost van het volgen van iemand op de ouderwetse manier.

Een "surveillance box" van vijf auto's die iemand onopgemerkt kunnen volgen kost 275 dollar per uur. Het volgen van dezelfde verdachte door het aanbrengen van een gps-apparaat op zijn auto kost 10 dollar per uur als de verdachte een dag wordt gevolgd. Over een periode van 28 dagen genomen dalen de kosten naar 36 dollarcent per uur.

Mobiele telefoon

Wordt de locatie van de mobiele telefoon gebruikt, dan zijn de kosten afhankelijk van de provider. AT&T rekent 5,21 dollar per uur voor korte operaties en 1,19 dollar voor operaties die langer duren. T-Mobile brengt 4,17 dollar per uur in rekening, maar bij Sprint kost het belastingbetalers slechts 1,25 dollar per uur voor surveillanceoperaties van een dag. Voor een periode van 28 dagen rekent Sprint nog minder per uur, namelijk 0,04 dollarcent.

Image

Reacties (2)
13-01-2014, 15:31 door Anoniem
Nuttig om te weten, als verdachte moet je in de VS dus gewoon je telefoon thuis laten. Dan zal in veel gevallen worden vastgesteld dat je daar ook bent, dit i.v.m. de kosten
14-01-2014, 10:46 door Anoniem
Dataslurpen lijkt goedkoop, maar als je vervolgens omkomt in de data heb je toch de kat in de zak... gestopt.

Desondanks is het voor iedereen beter dat de burger privacy houdt en dat de overheid transparant is naar de eigen burger, en dus niet zichzelf verzuipt in data over de eigen burgers.

Wie denkt er mee aan een mobiel telefoonsysteem dat niet een handige database met trackingdata tot gevolg kan hebben? Simpelweg zeggen "we zouden de data kunnen opslaan maar we doen het niet" is niet genoeg; het systeem moet de data gewoon niet eens kunnen opslaan. Hetzelfde voor een nieuwe ov-chipkaartontwerp, en zo zijn er nog wel een aantal systemen die zo'n behandeling kunnen gebruiken. Dus als je zin hebt in hobbyen... probeer het eens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.