image

Van phishing verdachte student voorlopig op vrije voeten

dinsdag 14 januari 2014, 14:13 door Redactie, 3 reacties

Een 24-jarige student aan de Saxion Hogeschool in Deventer mag de uitspraak over zijn eventuele uitlevering aan de Verenigde Staten in vrijheid afwachten. De student wordt door de Amerikaanse autoriteiten gezocht wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij phishing, witwassen en oplichting.

De uit Vietnam afkomstige student zegt echter onschuldig te zijn. Vorig jaar oordeelde een kortgedingrechter in Den Haag dat de man mag worden uitgezet, maar dat hij wel het lopende schooljaar mag afmaken, om zo zijn studie af te ronden. De student ging in beroep om uitlevering te voorkomen. Die zaak wordt volgende maand door het hof in Den Haag behandeld.

De Amerikaanse autoriteiten wilden dat de Vietnamese student tot de behandeling van de zaak zou worden vastgezet, omdat hij vluchtgevaarlijk zou zijn. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde anders en stelde de beslissing om de student vast te houden tot nader order uit. Het hof wil eerst de uitspraak van het hof in Den Haag afwachten.

Reacties (3)
14-01-2014, 14:55 door Spiff has left the building
Door Redactie, 14:13 uur:
Een 24-jarige student aan de Saxion Hogeschool in Deventer mag de uitspraak over zijn eventuele uitlevering aan de Verenigde Staten in vrijheid afwachten.
Gelukkig, dat is goed nieuws, maar de donkere wolken hangen er nog wel.
En dat "in vrijheid" is relatief. Lee Vu moet een elektronische enkelband dragen, zoals ook Security.NL gisteren berichtte.
Ik zou me met enkelband en met de nog steeds bestaande dreiging van een uitlevering aan de Verenigde Staten beslist niet 'vrij' beschouwen.
En dit alles terwijl de Vietnamese politie inmiddels over een volledige bekentenis van de voormalige huisgenoot zou beschikken, waarmee de onschuld van Lee Vu zou zijn komen vast te staan. De Verenigde Staten houden echter nog steeds vast aan de eis tot uitlevering.
15-01-2014, 12:51 door hx0r3z
Ik hoop dat hij lekker lang mag gaan zitten in de US. Vieze oplichtende spammer.
15-01-2014, 22:29 door Spiff has left the building
Door hx0r3z, 12:51 uur:
Ik hoop dat hij lekker lang mag gaan zitten in de US. Vieze oplichtende spammer.
O ja, joh? 'Grappig' bedoeld zeker?
Heb je de achtergronden van de zaak goed uitgebreid bestudeerd? Zo niet, eerst je huiswerk doen, voordat je wat 'grappigs' neerkwakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.