image

Bij Target gestolen creditcarddata misbruikt in winkels

dinsdag 21 januari 2014, 15:33 door Redactie, 0 reacties

Creditcardgegevens die bij de Amerikaanse winkelketen Target zijn gestolen worden door criminelen misbruikt voor het doen van frauduleuze aankopen in winkels. Dat blijkt uit de aanhouding van twee Mexicanen aan de grens van Texas. De mannen hadden 96 frauduleuze creditcards bij zich.

Op de betaalkaarten stond informatie van Target-klanten. Aanvallers hadden vorig jaar bij de winkelketen de kassasystemen met malware geïnfecteerd en zo de gegevens van 40 miljoen betaalkaarten bemachtigd. Het ging onder andere om informatie van de magneetstrip. Deze informatie werd vervolgens op lege betaalkaarten gekopieerd.

Aankopen

De nu aangehouden Mexicaanse mannen kochten met deze 'gekloonde' creditcards voor tienduizenden dollars bij Best Buy, Wal-Mart en Toys 'R' Us. Volgens politiechef Victor Rodriguez wordt de bij Target gestolen data per regio verkocht en gebruikt. Aan de grens bij Texas hadden verschillende winkels geklaagd over aankopen met frauduleuze creditcards, waarop de lokale politie en de Secret Service een onderzoek begonnen.

Aan de hand van videobeelden werden uiteindelijk de twee Mexicaanse fraudeurs achterhaald. Die konden zondag worden gearresteerd toen ze opnieuw de Verenigde Staten binnen wilden komen. Volgens onderzoekers hadden de twee mannen met opzet ervoor gekozen om op zondag inkopen te doen, in de hoop dat banken de fraude dan minder snel zouden detecteren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.