image

80% IT-managers beschouwt netwerk als slagveld

donderdag 16 augustus 2012, 10:31 door Redactie, 0 reacties

De meeste IT-managers denken dat de beveiliging van het bedrijfsnetwerk van een "militaire aanpak" kan profiteren. Het gaat dan om lessen die op echte slagvelden zijn geleerd, zoals situationeel bewustzijn en het verzamelen van inlichtingen. "Militaire bevelhebbers leggen erg de nadruk op real-time inlichtingen en situationeel bewustzijn, zodat ze weten wat er precies gebeurt als het gebeurt, waardoor ze meteen hun plannen kunnen aanpassen", aldus CounterTack dat het onderzoek uitvoerde.

Cybersoldaat
Om bedrijfsnetwerken te beschermen moeten IT-managers dan ook "cybersoldaten" worden, die snel, proactief kunnen reageren en goed getraind zijn. Iets waar 80% van de ondervraagde managers het mee eens. Wat betreft training valt er nog het nodige te verbeteren.

Bijna de helft (44%) is van mening dat ze een beter opgeleid security-team nodig hebben. Volgens CounterTack gaat het er niet alleen meer om dat security professionals routers en firewalls weten te configureren, maar dat ze ook bekend zijn met de werking van het netwerk en end-points, alsmede de manieren waarop aanvallers deze middelen misbruiken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.