image

Russische auteur SpyEye Trojan bekent bankfraude

woensdag 29 januari 2014, 10:11 door Redactie, 1 reacties

De Russische auteur van de beruchte SpyEye Trojan, waarmee wereldwijd meer dan 1,4 miljoen computers werden geïnfecteerd, heeft schuld bekend aan bankfraude. SpyEye verscheen begin 2010 en was speciaal ontwikkeld voor het plegen van fraude met internetbankieren.

De malware onderschepte gegevens voor internetbankieren en was een concurrent van de beruchte Zeus banking Trojan. SpyEye viel op omdat het over een functie beschikte om Zeus van besmette computers te verwijderen. De auteur bleek een Russische man genaamd Aleksandr Andreevich Panin te zijn, die online bekend stond als Gribodemon en Harderman. Hij verkocht de malware aan andere cybercriminelen die er vervolgens internetgebruikers mee infecteerden.

Eén van de klanten van Panin zou naar verluidt in een periode van slechts zes maanden 3,2 miljoen dollar met SpyEye hebben verdiend. De Russische ontwikkelaar werd op 1 juli vorig jaar door de Amerikaanse autoriteiten op een luchthaven in Atlanta aangehouden. Gisteren bekende hij schuld, zo meldt de FBI. De rechter doet op 29 april van dit jaar uitspraak.

Reacties (1)
01-02-2014, 15:40 door Anoniem
Hoe dom ben je dan om de USA te bezoeken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.