image

Boekingssite adviseert afluistervrije hotelkamer

vrijdag 7 maart 2014, 12:29 door Redactie, 3 reacties

Een boekingssite waar internetgebruikers hotelkamers kunnen reserveren heeft een speciale flyer ontwikkeld die uitlegt hoe hotelkamers afluistervrij gemaakt kunnen worden. De flyer is onderdeel van "The Day We Fight Back" protestactie, die vorige maand plaatsvond en tegen de NSA was gericht.

Hotel.info greep de protestactie aan om hotelgasten erop te wijzen waar geheime diensten overal camera's kunnen verstoppen en met wat voor apparatuur afluisterapparaten zijn te detecteren en surveillance geblokkeerd kan worden. Hotelgasten moeten onder andere de kapstok, rookmelder, doosjes met tissues, de binnenkant van lampen, zeepbakjes, televisies en de achterkant van spiegels controleren.

Daarnaast wordt het advies gegeven om direct van kamer te wisselen als gasten denken dat ze bespioneerd worden. "Luister naar je innerlijke stem", aldus de boekingssite. Die laat aan de hotels en exploitanten weten dat ze het advies niet al te serieus moeten nemen. "We weten dat u - net als wij - veel waarde hecht aan de veiligheid en privacy van alle gasten."

Toch kunnen hotels een aantrekkelijk doelwit voor spionage zijn. Vorig jaar verschenen er documenten van klokkenluider Edward Snowden waaruit bleek dat de Britse geheime dienst GCHQ hotelreserveringen van diplomatenhotels bespioneerde. Daarnaast zou een hotel in Praag alle gasten tussen 1958 en 1989 24 uur per dag in de gaten hebben gehouden.

Image

Reacties (3)
07-03-2014, 12:45 door johanw
Raar dat ze Seecrypt aanraden om voice gesprekken te hebben, terwijl die expliciet zeggen dat ze politie en veiligheidsdiensten niet hinderen in hun taken. Ik lees dat als impliciet toegeven dat er een backdoor in zit. Bovendien kost het nog geld ook. Dan kun je beter Redphone van Whispersystems gebruiken, gratis en open source.
07-03-2014, 19:52 door Anoniem
Hotelgasten moeten onder andere de kapstok, rookmelder, doosjes met tissues, de binnenkant van lampen, zeepbakjes, televisies en de achterkant van spiegels controleren.
Vergeet ook niet de binnenkant van een bankstel/stoel, binnenkant van een matras, achterkant van cv radiator, achter ventilatieroosters, op/achter gordijnrails, onder/achterkant van lades, binnenin vaste telefoons, binnenkant tv afstandbediening.... en zo kan ik wel even door gaan.
Badkamerspiegels wordt wat lastiger omdat die vaak tegen de muur zijn geplakt.

Niet echt zinvolle info dus, maar volgens mij was het ook als grap bedoeld.
09-03-2014, 02:25 door Anoniem
rrrrrrrrrrrr, ik wordt gek van de fouten die ik overal tegenkom.

ik ben paranoia, zogesteld (klopt niet hoor, kan ik makkelijk bewijzen maar wil niemand horen in het kader overbodige problematiek oplossen) schizoaffectief van het paranoïde type, mogen jullie allemaal weten, nu wat medelijden graag, geld in de pet, meest bevallige hbo-vér van de zaak ff uitleggen dat ik beter wordt van naar tieten kijken.

dus nu moet ik van kamer verwisselen als ik naar me innerlijke stem luister? ik kom niet meer aan slapen toe.

tip, gebruik de kooi van Faraday, niet slechts om iets op te vangen maar met zendapparatuur. kan je alles tot video aan toe distorten. als je zeker wil zijn, wel met dure apparatuur en op hoog vermogen, niet zo goed voor je dakpan of beter, wat eronder zit. iig tijdens het aansluiten, en vergeet roomservice niet even in te lichten, want ze donderen maar zo ongezien om als domino poppetjes. das ook weer zielig he. en je hebt een BULT koperdraad nodig (van de juiste dikte, anders krijg je warmte problemen en let op, spoelwerking, fikkie!) dus wellicht enigszins problematisch allemaal voor backpackers. daarnaast weet ik niet geheel zeker of je eea wel in een vliegtuig meekrijgt, tandenborstels kunnen daar al problemen opleveren, niet dat het ene halve terrorist oplevert hoor hahahaha statisch bewezen!

groetjes!

pssst elektrieke magneetjes zijn ook lievvvv xD

en spanningszoekers, en van die mechertest apparatuur (tja ff te lui om alles op te zoeken, startpage.com zelf ff)

of hey, schroef gewoon de hotelmagnetron open xD
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.