image

Banken zien vingerafdrukscanner voorlopig niet zitten

zaterdag 8 maart 2014, 06:18 door Redactie, 6 reacties

De Nederlandse banken ABN Amro, ING en Rabobank zijn voorlopig niet van plan om bij mobiele betalingen van de vingerafdrukscanner op sommige smartphones gebruik te gaan maken. De iPhone 5S en Galaxy 5S beschikken beiden over een vingerafdrukscanner om gebruikers te authenticeren.

Samsung en PayPal kondigden onlangs al het betalen via de vingerafdruk aan, maar de Nederlandse banken zijn minder happig. "Wij verwachten niet dat met een vingerafdruk hetzelfde hoge beveiligingsniveau kan worden bereikt als met de Random Reader en de opvolger daarvan, de Rabo Scanner", laat Margo van Wijgerden van de Rabobank tegenover Androidplanet.nl weten.

Ook de ABN Amro zegt niet van plan te zijn om met de vingerafdrukscanner aan de slag te gaan, terwijl de ING geen plannen op de korte termijn heeft. Volgens Jannemieke Zandee, woordvoerder van iDEAL, heeft betalen via smartphone of tablet de toekomst. "Of hetzelfde geldt voor vingerafdrukscanners weet ik niet; deze implementeren en de veiligheid van je vingerafdruk waarborgen, ligt bij de banken", zo laat ze weten.

Reacties (6)
08-03-2014, 08:26 door Anoniem
Er valt vooralsnog niets te verdienen met een vingerafdruk dus.
Fijn om te weten dat er nog iets veilig is ;]
08-03-2014, 09:29 door Anoniem
Zo was er eens een (overigens privacyhatende) supermarktketen die met "betalen met je vingerafdruk" experimenteerde. Wat prompt namaakbaar bleek, en toen zijn ze er schoorvoetend toch maar niet mee doorgegaan. Want de beveiliging was "nu nog" niet goed genoeg. Alsof je tegen vingerafdrukken overal achterlaten (want dat doe je) op kan beveiligen.

Had de reacties van de banken wat categorischer willen zien, want als je even nadenkt dan weet je dat vingerafdrukken hooguit als storingsgevoelige gebruikersnaam bruikbaar zijn, niet als wachtwoord. Zich dat realiseren is toch wel een kerntaak van de informatiebeveiligers daar bij de banken. Vandaar: Biometrie, zeg gewoon nee.
08-03-2014, 13:57 door Anoniem
Het probleem dat je (biometrische) identiteit gestolen kan worden speelt overal op het internet. En een eigenschap van biometrische identiteit (zoals iris, stem, vingerafdruk, DNA, okselgeur, etc.) is dat je er maar 1 van hebt. Is deze gestolen dan kan deze identiteit voor eeuwig door anderen misbruikt worden.

Daarom beheren de gebruikers van het Freemove Quantum Exchange Systeem ( zie bijvoorbeeld wuala.com/freemovequantumexchange voor achtergrond informatie ) zelf alle informatie welke gerelateerd is aan hun identiteit (zoals ID, Password, Broncodering). Ze kunnen zelf ID`s en Passwords aanmaken en de broncodering vindt op de eigen client plaats.

Een publieke voorbeeldgroep is te vinden op wuala.com/pgpstore.
08-03-2014, 23:11 door Anoniem
Door Anoniem: Het probleem dat je (biometrische) identiteit gestolen kan worden speelt overal op het internet. En een eigenschap van biometrische identiteit (zoals iris, stem, vingerafdruk, DNA, okselgeur, etc.) is dat je er maar 1 van hebt. Is deze gestolen dan kan deze identiteit voor eeuwig door anderen misbruikt worden.

Dit is precies het punt waar het om gaat. Daarnaast wil je die data niet bij Google, Facebook en andere datarovers hebben. Mensen en hun fysieke attributen moeten gescheiden blijven van door anderen beheerde systemen.
16-03-2014, 14:42 door Anoniem
Hmmmzz.. De overheid heeft mijn vingerafdrukken al, zowel gemeente als politie, nou ja als politie ze nog niet heeft hebben ze ze toch door ff bij gemeente te koekeloeren. Dat kunnen ze namelijk bij de popo én ze hebben nog niet een apparaat wat het gerechtelijk bevel tot goedkeuring scant en valideert alvorens het in te willigen en je vingerafdruk bijvoorbeeld uit te poepen.

Nu dadelijk nóg meer mogelijkheid voor kwaadwillende derden via bijvoorbeeld banken mijn vingerafdrukken te onderscheppen en daarmee moord te begaan en ze daar te deponeren.

Al die luii ook met biometrische mogelijheden op hun device, let op joh, je vingerafdrukken vliegen maar zo t web over, dat is die shit die aan jou gelinkt kan worden , via je paspoort /id bijvoorbeeld. gebruikt de politie als sluitend bewijsmateriaal in bijvoorbeeld moordzaken. is je ooit opgevallen?

zelfs via een bekertje bij de mac Donalds is die shit je al te ontfutselen, écht dikke kennis heb je daar tegenwoordig niet meer voor nodig en kostbaar is t ook niet echt.

Dacht je dadelijk meer security te hebben, stellen opeens die vingerafdrukken ook geen ene fuck meer voor.
14-06-2014, 10:35 door Anoniem
Identificeren kun je op 2 manieren. Door iets wat je weet en/of iets wat je hebt. Vingerafdrukken zijn biometrische kenmerken en worden deze gestolen dan heb je voor eeuwig genaaid wat je kunt deze kenmerken niet veranderen. Ook hebben de meeste biometrische kenmerken een lage identificerende waarde.

Identificatie welke deze nadelen niet heeft is te vinden op wuala.com/FreemoveQuantumExchange/Aspects/Security/Theory/NTvN80no6p198_Skoric.pdf Deze quantumzekere identifificatie is door het no-cloning theorem niet kloonbaar / kopieerbaar en wanneer deze identificatie gestolen wordt ben je niet voor eeuwig ¨genaaid¨.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.