image

Google gaat Chrome-kapingen op Windows aanpakken

woensdag 12 maart 2014, 12:30 door Redactie, 3 reacties

Google maakt in mei een nieuwe API voor Google Chrome beschikbaar die Windowsgebruikers beter tegen het kapen van hun browser moet beschermen. Een gekaapte browser, waarbij de startpagina en zoekmachine zijn gewijzigd, zijn volgens Google het grootste probleem voor gebruikers.

Het probleem speelt met name bij Chrome-gebruikers op Windows. De zoekgigant werkt nu aan een extensie-gebaseerde Instellingen API (application programming interface) voor Chrome op Windows. Een API maakt het mogelijk om eenvoudiger nieuwe functionaliteit aan de browser toe te voegen.

Via de Instellingen API moeten gebruikers meer controle en inzicht over de instellingen en aanpassingen in hun browser krijgen. Google verwacht dat de API in mei aan Google Chrome wordt toegevoegd. Daarna is het gebruik van de API nog de enige manier waarop programmeurs aanpassingen aan de Windowsversie van Chrome kunnen maken, zo laat Engineering Director Erik Kay weten.

Reacties (3)
12-03-2014, 13:53 door Anoniem
"Een gekaapte browser, waarbij de startpagina en zoekmachine zijn gewijzigd, zijn volgens Google het grootste probleem voor gebruikers."

Het grootste probleem voor gebruikers? Of het grootste probleem voor Google (inkomstenderving)? Ah jah...
12-03-2014, 14:52 door Anoniem
Prima tool om dit te voorkomen:

Spyware Blaster:

Misc IE Settings - Disable the IE Home Page Settings,

voorkomt dat IE gekaapt kan worden.
12-03-2014, 15:35 door Anoniem
de API van google is momenteel de oorzaak van de kapingen.........

Ik snap dit kletsverhaal niet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.